Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Nasıl bir milliyetçilik ? ( Muhsin Yazıcıoğlu )

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski10-04-07, 07:52  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Nasıl bir milliyetçilik ? ( Muhsin Yazıcıoğlu )

NASIL BİR MİLLİYETÇİLİK?

Alıntı:
Milliyetçilik bu değil! Farklı düşünceleri insanlar farklı bir üs
lupla dile getirebilirler. Miting olarak, pankart açarak, salonlarda konferanslar düzenlemek suretiyle dile getirebilirler. Bizim hoşumuza gitmeyen fikirler olabilir. Yasal yapılmadığı kanaatine varırsak da, o zaman suç duyurusunda bulunuruz. Devletin kurumları da yasal müdahalede bulunur. Bu duyarlılığı da göstermemiz lazım. Yasalar çiğneniyorsa, hiçe sayılıyorsa, buna karşıt bir fikir ortaya koymak da bir mücadeledir. Bence böyle yapılması lazım. Bu yapılan gösterilere karşı gençlerin tepkileri zannediyorum PKK ile oldu. PKK liderinin posterleriyle, bayraklarıyla gösteri yapılmasına karşı tepkilerin olması gayet doğaldır. Bu ülkede her hanede şehit ailesi ya da şehit yakını var. Önce şehit ailesi, şehit yakını tepki gösterebilir. Mersin’den, Adana’dan, Diyarbakır’dan kalkan, üstünde Apo posterleriyle Mudanya’ya giden otobüslerle, Apo’ya özgürlük, izolasyon kaldırılsın diye bağırırlarsa, oradan geri dönerken Bilecik’de inip, bir de şehrin ortasında halay çekerlerse, bu tepki normal.”
http://www.internethaber.com/news_de..._id=1176779960
M.Yazıoğlu yaptığı röpörtajından nasıl bir milliyetçilik(?) cevabı ! Katıldığım noktaları çoğunlukta fakat bazı kesimler Yazıoğlunu'nun geçmişinden dolayı sözlerine itibar etmemeli diyor(Kısmen haklı olarak).

Zaman göstericek...

Ya sizin milliyetçilik anlayışınız yazıyı analiz etmek, eleştirmek yanı sıra kendi insiyatifiniz de milliyetçiliğin yanlış olduğu, eksik ... v.s noktaları nelerdir, ne yapılması gerekir ... ? Nasıl bir milliyetçilik olmalı ?
Eski18-04-07, 00:12  #2
Hedef_Turan
Yazar Adayı

Hedef_Turan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Baska milletleri hor ve hakir görmeyen bir milliyetcilik,
milletler arasindaki yerini en üst siraya yerlestirme sevki ve bunun icin calisma,
Gecmisine saygili, gelecegine güvenle bakma,
gerektiginde ülkesi ve milleti icin gözünü kirpmadan canini feda etme.
Böyle bir milliyetcilik olmali.
Hedef_Turan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-04-07, 12:25  #3
kasap456
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Bence OSMANLI MİLELİYETCİLĞİNİ hala özünde taşıyan bir lider islami kardeşliğiyle insanları birbirine bağlayan fikirleri ile Mustafa Kemal Atatürk'ü bağdaştıran bir lider ve milleyetcidir inşalah bir gün mecliste hak ettiği yeri alır.
kasap456 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-04-07, 05:09  #4
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Ben kendisinin bu ülkede kardeşliği kurbileceğine inanan insanlardanım
bu ülkenin yogoslavya ırak benzeri bir ülke olmamasında zamanı geldiğinde rol oynayabileceğine inanan insanlardanım..
rustemizal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-07, 13:28  #5
wetfeel

Giriş Tarihi: Dec 2006

milliyetçi bir insan herşeyden önce ülkesinin bağımsızlığını düşünmeli ve buna göre hareket etmelidir. Bu yollardan çıkarak mitingler, konferanslar düzenleyerek halkı aydınlatmalıdırlar. Ülkesinin geçmişine ve geleceğine, ulusal değerlerine sahip çıkmalı onları korumalıdır. Bu yolları seçerkende kavgayla, adam öldürmeyle değil kendi bilgi ve birikimleriyle karşısındaki insanları doğru yola getirmeyi amaçlamalıdırlar. Ülkesinin her açıdan gelişmesi için mücadele edip halkının mutluluğu için mücadele etmelidirler. Ama ne olursa olsun kendi milletini diğer milletlerden üstün görmemelidir. Çünkü böyle bir anlayış bir savaş nedeni olacaktır. Bir düşünün şimdi biz kendimi yunanlılardan üsütün gören bir anlayış içine girsek yine onlar aynı şekilde kendilerini bizden üstün görseler bir savaşın çıkması hiçte uzak olmayacaktır. Bunun yerine insanların hepsini bir gören onları ırklarında dolayı küçümsemeyen bir milliyetçilik olsa hiç kavga gürültü çıkar mı? Çıkmaz. Tabi kendi kültürlerimizi korurken diğer milletlerin kültürlerini yok etmemeliyiz. Diğer milletlere de kendi dillerinde konuşma hakkı vermeli kendi dillerinde konuşanlara karşı bir tavır almamalıyız. İşte benim milliyetçilik anlayışım bu. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki galiba benim dediklerim milliyetçilikle hiç uyuşmuyor. Çünkü ben milliyetçilerin bugüne kadar hiç öyle şeyleri yaptıklarını yada savunduklarını görmedim.Gördüğüm tek şey hemen karşı görüşlülerini dövmek, onları baskı altına almak hatta kafaları attığında öldürmek diyebilirim. Karşı düşüncedeki insanların yanına giderken hiçbir zaman ellerinde kitaplar, belgeler kafalarında düzgün ve yeterli düzeyde bilgilerle gittiklerini görmedim. Ne zaman karşı düşüncedeki insanların yanına gitseler ellerinde taşlar, sopalar kafalarında onları dövmek var. Bunları ben her hafta yaşadığım için biliyorum ve burada yazıyorum. Mesela dün dershanede bizim sınıfta olan milliyetçi bir arkadaş bana geldi ve dedi ki: Onur Akın sizden mi dedi(burada belirtmekte fayda var bende sol görüşlü bir insanım)? Bende evet dedim. İşte o sözümden sonra sonra bana tehditler savurdu o adam buraya geldiğinde konseri yerini basacağım hepsini dövcem yerle bir etcem gibi sözler söyledi. Aslında bunlardan çok küfür ve kaba sözler söyledi ama o sözler siteye aykırı olduğunu düşündüğüm için yazmadım. Yalnız şunu da belirmekte fayda var: Bizim buraya birkaç gün sonra Mustafa Yıldızdoğan gelecek. O ülkücü arkadaş bize konser dolayı tehdit savururken biz orada bulunan solcular onların konserlerine hiç söz etmedik. Çünkü biz karşıt düşünceli insanların fikirlerine saygı gösteririz. Bu ülkeye zarar verecek bir eylemde bulunmadıktan sonra herkesin fikir ve düşüncelerini savunmalarına izin veririz. Eğer bu fikirleri beğenmezsek onlarla kavga etmeyi değilde fikirlerimizle tartışmayı uygun görürüz. Ama bu incelikten anlamazlarda illa kavga edeceğiz derlerse o zaman iş değişir. Sanırım ben nasıl bir milliyetçi istediğimi anlatırken nasıl bir solcu istediğimi anlattım. Çünü yukarıda saydığım milliyetçi özelliklerini miiliyetçiler değilde çoğunlukla solcular uyguluyor.
wetfeel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-07, 00:41  #6
Shiraz

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: AB

Alıntı:
Sayın HedefTuran şöyle demiş:

Mesajı Göster
Baska milletleri hor ve hakir görmeyen bir milliyetcilik.
Boyle bir milliyetcilik var mi? Ben sahsen ne gordum ne duydum.
Shiraz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-07, 04:19  #7
Hedef_Turan
Yazar Adayı

Hedef_Turan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın Shiraz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Irkcilik ile milliyetciligi birbirine karistirmissin galiba.
Atatürk de milliyetciydi ama diger milletleri hor ve hakir görmezdi.
Hedef_Turan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-07, 15:33  #8
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Shiraz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demek ki sizin algılama aşamanızda bir acayiplik var

M.Yazıcıoğlu iyi bir çoğunluk ile meclise girer ise MHP ile daha şiddetli bir biçimde karşı karşıya gelecektir.
MHP'nin potansiyeli,tabanı gitti ( onunla ) gibi ithamlar olacaktır..
Bu da ideolojik kavgaları derinleştirebilir.
erdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-07, 15:44  #9
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Nasıl bir milliyetçilik...

Sadece ve sadece çalışmak, ulusunu kalkındırmak için emek vermek, dünyada saygın bir ulus olarak milletinin isminin anılmasını sağlamak...

Gerisi teranedir...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-07, 15:57  #10
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster
Nasıl bir milliyetçilik...

Sadece ve sadece çalışmak, ulusunu kalkındırmak için emek vermek, dünyada saygın bir ulus olarak milletinin isminin anılmasını sağlamak...

Gerisi teranedir...
Sayin Phidas´in söylemine ek olarak;
Nasil bir milliyetcilik ?

*Komsu ülkelerle dost olmak
*Komsu ülke halklariyla kardeslik, kültür ve iletisim kanallarini acik tutmak.
*Deperem, sel gibi dogal afetlerde komsularina yardim etmek.
*Ege Denizi´nin baliklarini sen tutacaksin ben tutacagim diye silahlanip biribirini yemeden, ortak bicimde denizi en iyi bicimde kullanmanin yollarini aramak.
*Kürtten, Ermeniden Yahudiden, misyonerden ürkmeden insanca iliskiler icine girmek
*Komsu ülkelerin islerine burnunu sokmamak ve art niyetli olanlari ic islerine karistirtmamak.
*Farkli kültür ve ulustan olan ic halklara saygi göstermek.

*Önüne geleni vatan haini ilan edip, azili suclulari, psikopatlari milli kahraman ilan edip beyaz bereleriyle sokaklarda maclarda shov yapmak, üstelik te tek bir milliyetci partiye damgalanip, buna ramen ben fasist degilim dememek

böyle bir milliyetcilik anlayisi var midir
Herhalde yoktur...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı