"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İnsan neye hizmet eder? İNSAN Kadın olarak / erkek olarak, İdealist olarak / materyalist olarak, Teist olarak / ateist olarak, Toplumsal yaşamın içine katıldığında, ya ‘’CANLI’ yaşamı destekler ya ‘’ÖLÜMÜ’destekler. Canlı yaşamı adalet ve barış destekler, Ölümü Kin ve savaş destekler, Cinsel, sosyal, siyasal, ekonomik, düşünsel, teknolojik düzeyde hangi gruba dahil olursanız olun BARIŞ’tan veya SAVAŞ’tan yana olarak sonuç CANLI YAŞAM’ın sürdürülmesine yada CANLI YAŞAM’ın sonlandırılmasına hizmet eder. Saygılar/sevgiler __________________
içimizdeki sahil |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| bir teist olarak: insan tanrının kurduğu düzene hizmet eder diye düşünüyorum. belki çok kısa ve yüzeysel bir cevap olabilir ancak sonuç olarak tek bir kişinin baki kalamadığı bu dünyada bence bir efendiye hizmetin şart olduğunu düşünüyorum bu hizmete sakın ha kölelik demeyin ben bunu kendi isteğimle seçiyorsam kölemi oluyorum. kölelermi seçer efendilerini hem. yada en azından herşeyin sonunun geldiği bu dünyada kendi sonumun olmamasını istemek bu yönde yaşamak... bunu ümit etmek... __________________
bir ihtimalmişim ben..... |
| #3 | |
| Allah ile kul arasındaki ilişki Alimle yarattığı(kul) arasındaki ilişkidir. Allah yarattığı kuluna irade ve akıl vermiş yani insiyatif vermiştir. Bu insiyatifi insan kötüye kullandığı zaman ise ona ayetlerle yol göstermiştir. Bu yolu kabul etmeyip zulme devam ettiğinde ise emirler göndermiştir. Efendi ile köle arasındaki ilişki Zalimle zulmettiği arasındaki ilişkidir. Efendi kölesine insiyatif vermez . Onu bir yola sevk etmediği gibi kendi çıkarlarını korumak yönünde daima emirler verir. __________________
içimizdeki sahil |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..
| İnsan boşluğa hizmet eder yalnızca boşluğa yani.. Şuanki toplumuzda başarı ve güzel görünen herşey tamamen bir boşluk.. Ve bu boşluğa ulaşmak için yapılan çabalarda düşünüce saçmalık.. İslamiyeti düşündüğüm zaman en mantıklı gelen hayat biçimini sunuyor.. Ancak bu dönemde yaşaması çok zor olan bir hayat şekli.. Artık amaçlar ve hedefler tamamen burukluk yaratıyor..pişmanlık yaratıyor.. Ve öğreniyorsun ki yalnızca boşluğa hizmet ediyorsun.. Belkide bu yüzdendir ki.. Yolun sonu görününce herkes kendini hemen inançlarına veriyor.. Gariptir.. __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! |
| #5 | |
| Sayın Suphi Çok şükür ki yaratan sizin gibi düşünmemiş Eğer sizin gibi düşünseydi Soyut yada somut hiçbir varlık olmazdı Yalnız ve sonsuz olarak yaratan yaratıcı sıfatına bürünmeden evrenin tek varlığı olurdu Ben aşkın olmadığı her insanda sizdeki bu boşluk duygusunu gözlemliyorum Varolan herşeyin bir işlevi var. İnsanın ise daha da anlamlı olarak kendisi içinde zekası iradesi ve anlamı var. Benim gözümün kulağımın ve yüreğimin alabildiği herşeyde hem benim için hem evren için sonsuz büyüklükte bir anlam var saygılar __________________
içimizdeki sahil |
| #6 | |
| Aslında anlamanızı beklemekle yanılmışım.. Bu yanlış çıkışınız içindi.. Benim kastettiğim insanın boş bir anlam için meydana geldiği ve insanın boş bir anlam için çalışması gerektiği değildi.. Kastettiğim her müslümanın bilmesi gerekeni ve benimde bildiğim gibi insanın iradesi ve hayata gelme anlamı.. Ancak benim kastetiğim dünya nimetlerine tamahın arttığı ve artık hedeflenen amaçların yoğunlukla boşluk olduğu ve insanların ölüme yaklaşıncaya dek bunu zor anladıkları.. Anlaşılan felsefi olarak dar bakıyorsunuz..ve manasız uzak yorumlar konusunda çok beceriklisiniz.. __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! |
| #7 | |
| Sayın suphi ''Ancak benim kastetiğim dünya nimetlerine tamahın arttığı ve artık hedeflenen amaçların yoğunlukla boşluk olduğu ve insanların ölüme yaklaşıncaya dek bunu zor anladıkları..'' cümlenizden bu konuda aynı fikirde olduğumuzu anlıyorum. ''ve manasız uzak yorumlar konusunda çok beceriklisiniz..'' Cümlenizden ise bilgisiz veya dar görüşlü olduğuna öznel olarak kanaat getirdiğiniz insanları aşağılamayı kendinize hak gördüğünüzü üzülerek fark ediyorum. Yaratan katında onun yarattığı hiçbir varlık aşağılanmaz ödüllendirilir yada cezalandırılır. Eleştiri ile aşağılama farklı şeylerdir. __________________
içimizdeki sahil |
| #8 | ||
| Aşağılama söz konusu değildir.. Sizin yanlış anlayarak sert çıktığınız cevaba karşılık sadece sert çıktığınızda almanız gereken cevabı verdim.. Alıntı:
şahsımca bulunmamaktadır..) ödüllendirilir mi? __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! | |
| #9 | |
| Aşağılama yoktur ödül ve ceza sistemi vardır(adalet) __________________
içimizdeki sahil |
| #10 | |
| Anladım sizi.. Açıklama için teşekkürler... El-Adl.. __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|