Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski17-10-05, 19:59  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
"Kuran-ı Kerim yasaklansın"

Britanya'da hükümetin ırkçı ve dinci nefreti önleme yasa tasarısına karşı çıkan bir Hıristiyan baskı grubu, Kuran'ın satışını yasaklamak için harekete geçiyor.
(13 Ekim 2005 Perşembe)

Evanjelist 'Hıristiyanların Sesi' grubu, dinci nefrete yol açtığı gerekçesiyle Kuran'ı satan kitapçıları dava edecekleri yönünde hükümeti 'uyardı'. Grubun başkanı Stephen Green, "Eğer Kuran bir nefret söylemi değilse, başka neyin nefret söylemi olabileceğini bilmiyorum. Kuran satan kitapçıları ihbar edeceğiz. İncil'in hiçbir yerinde inanmayanların öldürülmesi gerektiği söylenmez" ifadelerini kullandı.

Çeviri: nethaber.com
Haberin orjinal metni: http://www.guardian.co.uk/uk_news/st...589960,00.html

* * *

Bu tip bir yasaklama uygulaması çok tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Zaten kendini toplumdan tecrit etmiş Müslüman halk daha da sert biçimde toplumdan kendini soyutlayacak ve şiddet eylemlerini haklı bulacaktır. Buna kimse cesaret edemez.
Eski17-10-05, 20:14  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Demek,sonunda is bu duruma geldi.
Belliydi sayin Türker.
Geri kalmanin bedeli.

Dinimiz söyle iyiydi böyle iyiydi deyip hic bir sey yapmamanin bedeli sorulacakti.
Kimler? Hriistiyanlar tarafinadan.
Aslinda müslümanlar baslarina gelecekleri bildikleri halde dünyanin ha bire müslümanlasmaya dogru yol aldigini iddia ederken; öte yandan bittiklerini de seziyorlardi saniyorum.

Yani adam soruyor, 1400 yil ne yaptin?

HIC (!)

o halde yasaklamak zorundayiz:-)
(cünkü sen islami yaymak icin kafirin kanini helal görüyorsun)
buna birileri dur diyecekti.
Yani baska bir dil ile, devletin sesinin kamuya yansidigi görülüyorsa, durum vahim????

Bu elbette kolay olmayacak, 1571 yili Fransa st.Barstel olaylari kadar kanli olamamsi dilegimizdir.???

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-05 20:17 .
canugur is offline  
Eski17-10-05, 20:49  #3
petricli

Yapmayın Arkadaşlar,

Haçlı savaşları yeni maskeleri ile meydan açıktı!..

Irak'ta ve Afganistan'da medeniyet ve demokrasi getirme adıyla, müslüman ülkelerde dini çağdaşlaştırma adıyla. Amaç İslamı yok etmek.

Ben sadece ibretle seyrediyorum. Hem dışarda olanları, hem içerde olanları.

Saygılar,

Eski17-10-05, 21:48  #4
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

ben dışardakilere o kadar kızmıyorum içerdekiler beni daha çok üzüyor
din namına yapılıyor denilenlerin belki yarısı safsata
Fıtr bayramını yapmışız şeker/baklava bayramı
Hacc bayramını yapmışız pirzola bayramı

cahil şeyhler ve tarikatları <<aman soru sorma, şeyhe teslim ol, sakın düşünme >> gibi tuhaf aslında cahil şeyhlerin cahilliklerini örtme dertlerini halka din diye yuttura yuttura iş bu hale geldi.....hayırlısı
ugurozaltn is offline  
Eski17-10-05, 21:50  #5
gladio

Giriş Tarihi: Oct 2005

yıllarca canuğur ve benzeri kişileri uyuttular.oda bu kervana atgözlükleriyle balıklama dalış yapmış belli.tüm bu söyledikleri kuranı iyi okuyup anlayamamaısından kaynaklanıyor bence.petriçlinin de dediği gibi ırak'a afganistan2 özgürlük ve demokrasi getireceğini söyleyen tamamen siyonizmin askerlei gibi oda uyutulmuş bir yurdum insanı bence. bir an önce bu uykudan uyanması gerekli.islamda şiddet var diyorsun haçlı seferlerini görmezden geliyorsun.tevratta ki yahudi olmayan insan hayvandır dendiğini ve öldürülsede bi sakınca olmayacağının yazılması gibi daha bi cok konuyu görmeli bence.
gladio is offline  
Eski18-10-05, 09:37  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

İslam Dünyasının 1400 yılda yaptıklarını, dünya medeniyetine katkılarını Batı Dünyası bizden çok daha iyi biliyor. İslam Medeniyetinin hakkını her zaman teslim ediyorlar.
BU tip aşırı davranışlar sergileyen gruplar bizde olabileceği gibi onlarda da var. Gayet normaldir.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski18-10-05, 15:42  #7
spartaküs

Alıntı:
Sayın gladio şöyle demiş:

yıllarca canuğur ve benzeri kişileri uyuttular.oda bu kervana atgözlükleriyle balıklama dalış yapmış belli.tüm bu söyledikleri kuranı iyi okuyup anlayamamaısından kaynaklanıyor bence.petriçlinin de dediği gibi ırak'a afganistan2 özgürlük ve demokrasi getireceğini söyleyen tamamen siyonizmin askerlei gibi oda uyutulmuş bir yurdum insanı bence. bir an önce bu uykudan uyanması gerekli.islamda şiddet var diyorsun haçlı seferlerini görmezden geliyorsun.tevratta ki yahudi olmayan insan hayvandır dendiğini ve öldürülsede bi sakınca olmayacağının yazılması gibi daha bi cok konuyu görmeli bence.
sayın gladio,şu 1400 yıllık uykudan uyanda şu kuranı iyi oku ve günümüze bir uyarlada görelim tevrat konusunda hem fikiriz zaten kuranda tevratın benzeri
incili okudum şiddet yok yani zamanında kanuni viyanaya göz dikmemişmiydi
adamlara saldırırsanız onlarda eli armut toplamaz her halde

Eski18-10-05, 15:46  #8
petricli

Sayın Spartaküs,

Özlettiniz kendinizi. Gözlerimiz hep sizi aradı. Şükür kavuşturana.

Saygılar,

Eski18-10-05, 15:51  #9
spartaküs

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Sayın Spartaküs,

Özlettiniz kendinizi. Gözlerimiz hep sizi aradı. Şükür kavuşturana.

Saygılar,
sayın petricli,şu an dünya işleriyle meşgulüm yani para kazanmakla meşgulüm o yüzden yazamadım ramazan ayı biraz bereketli geldi her nedense

Eski18-10-05, 15:58  #10
spartaküs

Alıntı:
Sayın ilker şöyle demiş:

sayın spartaküs böyle eleştirisel yazılarınızı özlemiştik hoşgeldiniz.
teşekkürler

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı