| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İnternet, Hayatınızın neresinde? Çoğumuzun sitedeki günlük online (microsoft türkçesiyle 'çevrimiçi') kalma süresi saatleri bulabiliyor. Anlaşılan aktif üyelerin çoğunda adsl bağlantısı da var. Peki, interneti en çok hangi amaçlarla kullanıyorsunuz? Bilgiye Erişim? Download? Eğlence? Hangisi daha ağır basmakta? * Ben en çok farklı düşünceleri görmeyi seviyorum. Sayın Spartaküs'ün espirili yaklaşımını, Sayın Melnur'un Sayın Petriçli'ye takılmalarını, bilim konusundaki tartışmalarını, Sayın Canuğur'un Türk toplumuna göre zamanın ötesinde görüşlerini okumayı köşe yazarlarını okumaktan çok daha yararlı ve keyifli buluyorum açıkçası. Farklı düşünce dedim, ama sadece yazıyaz değil elbette. Farklı görüşleri, farklı ülkelerin farklı sitelerinde, farklı açılarla görmeyi seviyorum. Bir de sadece "Türkiye" perspektifinden değil internetin bana sunduğu ülke sınırı, vize sorunu olmayan hizmetten faydalanıyorum. Her görüşü okumak için... Bunun yanısıra değimi yerindeyse, internet boşa akmıyor :61 , bir taraftan da arka planda paylaşım programından günlerdir ine ine bitmeyen filmler, dizi bölümleri iniyor 3'er 5'er kilobayt. Sanki hayatın özeti gibi internet ne dersiniz? Peki İnternet, Sizin hayatınızın neresinde? __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın Türker, Ben bir zamanlar memleketimde yaşarken aktif ve sosyal bir insandım. Şiirler yazdım. Bir çok dergide yayınlandı. Bir şiirim TRT2 radyosunda bile yayınlanmıştı. Kıbrıs Bayrak Radyosu, Almanyanın Sesi Radyosu, Sofya Radyosu, Moskova Radyosu ve hatta Pekin Radyosunda bile yayınlananlar oldu. Gazetecilik yaptım. Akit Gazetesi Yozgat muhabirliğim oldu. Ayrıca bir arkadaşla Yozgat Gündem gazetesini çıkarıyorduk. Yazdığım yazılar sebebi ile başım çok derde girdi. :61 Bir dönem CB halk bandı telsizlere meraklandım. 2 yıl telsizlerde boy gösterdim. Nickim Şair'di.. Sonra kendini bilmez insanlar telsizleri doldurmaya başladı ve ben uzaklaştım. Artık Yozgat bana yetmemeye başlayınca İstanbul'a taşındım. Fakat burada sosyal olma imkanım neredeyse kalmamıştı. Bilmediğim bir yerde, bilmediğim insanlar arasındaydım!.. Sonunda çaresini buldum. İnternet!.. Çünkü İstanbul'un yorucu iş hayatı sebebiyle sosyal aktivitelere katılmak (benim için) çok zordu. Ama internet öyle mi? Evinizde, elinizin altında!.. Tabi her nimetin külfetleride var. Saygılar, |
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bilgisayarla tanışmam ve internete alışabilmem şunun şurasında...Ne kadar oldu? Bir yıl mı, ikiyıl mı? Elektroniğe karşı oldum olası bir beceri noksanlığım var. Hiç merak etmeyişim, herhalde. Önceleri kızımın ve eşimin yardımıyla girmeye başladım. Ama kedi uzanamadığı ciğer misali, yine de biraz mesafeliydim. Sonra alışmaya başladım. Eşime dosya açtırmış ve çok sevdiğim yazı yazma işini burada gerçekleştirmeye çalışmıştım. Halen buna devam ediyorum. Sonra google'dan çeşitli sitelere girip ufak tefek yazılar yazmaya başladım. Ama her seferinde bir problem çıkıyordu ve ayrılmak zorunda kalıyordum. Ummadığınız taş baş yarar misali, burada uzunca bir zaman kaldım.Bir kaç ay oldu herhalde. Daha çok bilgilenmek amacıyla kullanıyordum.Zaten oyun oynamasını da, hala beceremiyorum.Belirli sitelerde makaleler, köşe yazıları...bazı sitelerde piyasada satılan kitapları...okumaya çalışıyorum. Son zamanlarda, bu kitap okumanın yerini Sn.Petricli'ye sataşmak almıştı.Oldukça da keyif alıyordum. Ama bir gün savaş baltalarını çıkardığı izlenimini edindiğimden, bunu pek yapmamaya çalışıyorum.Şu aralar, bundan on bin yıl önce Doğu Afrika'da yaşamış olan Homo Erectus'ların kullandığı ve bir şekilde elime geçmiş olan bir bıçağı bileylemekle meşgulum. İnternetin bilinçli kullanımının yarar getirebileceğini düşünüyorum. Ama benim gibi ömrünün son baharında ve üstelik yarım yamalak keşfedilmişse pek çok sıkıntıları olabiliyor. Öncelikle evde habire bir didişme var.Kızımın bilgisayar saatinde hır-gür çıkıyor. Ama annesi benim yanımı tuttuğu için bunu bir şekilde atlatıyorum. Sonra, Sn.Petricli'ye laf yetiştireceğim diye, akşamları evdekilere ayıracağım zaman oldukça azalmış oluyor. Okunması gerekli kitaplarımın ve dergilerimin biriktiğini söyleyebilirim. Bunlar az şey mi? Bir de uzun zamandır maillerime girmediğimi de bakın şimdi farkettim.Bir zararı da buymuş. Ama çok önemli bir bilgilendirme aracı olduğu kesin. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| bence de bazı külfetleri var internetin...bizler belki de çocukluğunu ve ilk gençliğini sokaklarda geçirmiş son kuşağın şanslı son üyelerindeniz...şimidiki çocuklara ya da gençlere bakıyorum da hayatları bir bilgisayar ekranı kadar renkli ancak...hatta çoğumuzun ne kadar romantik ve melankolik olduğu da ortada.bence bunun sebebi sosyal iletişimle geçirdiğimiz büyüme ewremiz.internet bir kuşağın kaybolmasına yol açacak bence.ya da bu kadar yoğun internet diyeyim. __________________
ALLAH HEPİNİZİN MÜST-E HAKKINI VERSİN.AMİN |
| #5 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| biz küçükken sokakta misket oynar , gazoz kapağı biriktirir kaymak dediğimiz mermer taşıyla gazoz kapaklarını vurmaya çalışırdık. Öğlene doğru anneciğimizin sepetten sarkıttığı ekmek arası domates peyniri ayaküstü yer susayıncada su diye bağrırdık ![]() mahalle savaşlarımız olurdu , inşaatlarda dolaşmasını ramboculuk oynamasını çok severdik. Herkesin birer tel arabası vardı bu arabaları güzelce pullarla süsler en fiyakalı arabanın kimde olacağı yarışları yapardık , kağıt külah yapar boruyla olabildiğince uzağa fırlatır komşuların balkonuna camdan içeriye atmaya çalışırıdık bayramlarda bol bol patlayıcı madde alır bunları birleştirip toplu patlatmayı yeğlerdik bol bol alman kale , dokuz aylık oynar birbirimizi kızdırırdık ![]() ve daha nice olaylar. (biraz ibrahim sadrinin şiirleri gibi oldu galiba ) :-) şimdiki çocukalara bakıyorum hep internette oyun oynuyorlar , gerçek yaşamdan biraz uzaklaşır gibiler , bu ne derece doğru bilemiyorum. |
| #6 | |
| Sayın İlker, Çocukluğum geldi gözlerimin önüne. Aradaki yaş farkına rağmen hemen hemen aynı şeyleri yapmışız. :61 |
| #7 | |
| Sayın İlker, Çocukluğum geldi gözlerimin önüne. Aradaki yaş farkına rağmen hemen hemen aynı şeyleri yapmışız. :61 Saygılar, |
| #8 | ||
| Alıntı:
Size karşı silah!.. Haddim değildir. Biz haddimizi biliriz. Siz bıçağı neden bileyliyorsunuz? Anlamadım da!.. :61 Bana laf yetiştirmek için kaybettiğiniz zamana üzüldüm. Çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz. ( :61 :-) :61 ) Saygılar, | |
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Petricli, Anlamadıysanız, amacıma ulaştım demektir. Arada bir de olsa, anlaşılmamanın keyfini çıkarmak istiyorum. |
| #10 | |
| Sayın Melnur, Latife yapmıştım. Yazı sonunda bulunan :61 :-) :61 bu anlamdadır. Sizi hayal kırıklığına uğrettığım için de özür dilerim. Saygılar, |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|