Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?
 

 

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski17-10-05, 22:30  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi
 
Antioksidan'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Mesajlar: 3,832
İnternet, Hayatınızın neresinde?



Çoğumuzun sitedeki günlük online (microsoft türkçesiyle 'çevrimiçi') kalma süresi saatleri bulabiliyor. Anlaşılan aktif üyelerin çoğunda adsl bağlantısı da var.

Peki, interneti en çok hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Bilgiye Erişim? Download? Eğlence? Hangisi daha ağır basmakta?

*

Ben en çok farklı düşünceleri görmeyi seviyorum. Sayın Spartaküs'ün espirili yaklaşımını, Sayın Melnur'un Sayın Petriçli'ye takılmalarını, bilim konusundaki tartışmalarını, Sayın Canuğur'un Türk toplumuna göre zamanın ötesinde görüşlerini okumayı köşe yazarlarını okumaktan çok daha yararlı ve keyifli buluyorum açıkçası.

Farklı düşünce dedim, ama sadece yazıyaz değil elbette. Farklı görüşleri, farklı ülkelerin farklı sitelerinde, farklı açılarla görmeyi seviyorum. Bir de sadece "Türkiye" perspektifinden değil internetin bana sunduğu ülke sınırı, vize sorunu olmayan hizmetten faydalanıyorum. Her görüşü okumak için...

Bunun yanısıra değimi yerindeyse, internet boşa akmıyor :61 , bir taraftan da arka planda paylaşım programından günlerdir ine ine bitmeyen filmler, dizi bölümleri iniyor 3'er 5'er kilobayt.

Sanki hayatın özeti gibi internet ne dersiniz?

Peki İnternet, Sizin hayatınızın neresinde?
__________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :)
Antioksidan is offline  
Eski17-10-05, 22:56  #2
petricli
Guest
 
Mesajlar: n/a

Sayın Türker,

Ben bir zamanlar memleketimde yaşarken aktif ve sosyal bir insandım. Şiirler yazdım. Bir çok dergide yayınlandı. Bir şiirim TRT2 radyosunda bile yayınlanmıştı. Kıbrıs Bayrak Radyosu, Almanyanın Sesi Radyosu, Sofya Radyosu, Moskova Radyosu ve hatta Pekin Radyosunda bile yayınlananlar oldu.

Gazetecilik yaptım. Akit Gazetesi Yozgat muhabirliğim oldu. Ayrıca bir arkadaşla Yozgat Gündem gazetesini çıkarıyorduk.

Yazdığım yazılar sebebi ile başım çok derde girdi. :61

Bir dönem CB halk bandı telsizlere meraklandım. 2 yıl telsizlerde boy gösterdim. Nickim Şair'di.. Sonra kendini bilmez insanlar telsizleri doldurmaya başladı ve ben uzaklaştım.

Artık Yozgat bana yetmemeye başlayınca İstanbul'a taşındım. Fakat burada sosyal olma imkanım neredeyse kalmamıştı. Bilmediğim bir yerde, bilmediğim insanlar arasındaydım!..

Sonunda çaresini buldum. İnternet!.. Çünkü İstanbul'un yorucu iş hayatı sebebiyle sosyal aktivitelere katılmak (benim için) çok zordu. Ama internet öyle mi? Evinizde, elinizin altında!..

Tabi her nimetin külfetleride var.

Saygılar,
 
Eski18-10-05, 02:10  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,527

Bilgisayarla tanışmam ve internete alışabilmem şunun şurasında...Ne kadar oldu? Bir yıl mı, ikiyıl mı? Elektroniğe karşı oldum olası bir beceri noksanlığım var. Hiç merak etmeyişim, herhalde.

Önceleri kızımın ve eşimin yardımıyla girmeye başladım. Ama kedi uzanamadığı ciğer misali, yine de biraz mesafeliydim.

Sonra alışmaya başladım. Eşime dosya açtırmış ve çok sevdiğim yazı yazma işini burada gerçekleştirmeye çalışmıştım. Halen buna devam ediyorum.

Sonra google'dan çeşitli sitelere girip ufak tefek yazılar yazmaya başladım. Ama her seferinde bir problem çıkıyordu ve ayrılmak zorunda kalıyordum. Ummadığınız taş baş yarar misali, burada uzunca bir zaman kaldım.Bir kaç ay oldu herhalde.

Daha çok bilgilenmek amacıyla kullanıyordum.Zaten oyun oynamasını da, hala beceremiyorum.Belirli sitelerde makaleler, köşe yazıları...bazı sitelerde piyasada satılan kitapları...okumaya çalışıyorum. Son zamanlarda, bu kitap okumanın yerini Sn.Petricli'ye sataşmak almıştı.Oldukça da keyif alıyordum. Ama bir gün savaş baltalarını çıkardığı izlenimini edindiğimden, bunu pek yapmamaya çalışıyorum.Şu aralar, bundan on bin yıl önce Doğu Afrika'da yaşamış olan Homo Erectus'ların kullandığı ve bir şekilde elime geçmiş olan bir bıçağı bileylemekle meşgulum.

İnternetin bilinçli kullanımının yarar getirebileceğini düşünüyorum. Ama benim gibi ömrünün son baharında ve üstelik yarım yamalak keşfedilmişse pek çok sıkıntıları olabiliyor.

Öncelikle evde habire bir didişme var.Kızımın bilgisayar saatinde hır-gür çıkıyor. Ama annesi benim yanımı tuttuğu için bunu bir şekilde atlatıyorum. Sonra, Sn.Petricli'ye laf yetiştireceğim diye, akşamları evdekilere ayıracağım zaman oldukça azalmış oluyor. Okunması gerekli kitaplarımın ve dergilerimin biriktiğini söyleyebilirim.

Bunlar az şey mi?

Bir de uzun zamandır maillerime girmediğimi de bakın şimdi farkettim.Bir zararı da buymuş.

Ama çok önemli bir bilgilendirme aracı olduğu kesin.
melnur is offline  
Eski18-10-05, 02:12  #4
nazanozkan
 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 19

bence de bazı külfetleri var internetin...bizler belki de çocukluğunu ve ilk gençliğini sokaklarda geçirmiş son kuşağın şanslı son üyelerindeniz...şimidiki çocuklara ya da gençlere bakıyorum da hayatları bir bilgisayar ekranı kadar renkli ancak...hatta çoğumuzun ne kadar romantik ve melankolik olduğu da ortada.bence bunun sebebi sosyal iletişimle geçirdiğimiz büyüme ewremiz.internet bir kuşağın kaybolmasına yol açacak bence.ya da bu kadar yoğun internet diyeyim.
__________________
ALLAH HEPİNİZİN MÜST-E HAKKINI VERSİN.AMİN
nazanozkan is offline  
Eski18-10-05, 10:43  #5
ilker
Yazıyaz Kurucu Üyesi
 
ilker'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: MD, ABD
Mesajlar: 863

biz küçükken sokakta misket oynar , gazoz kapağı biriktirir kaymak dediğimiz mermer taşıyla gazoz kapaklarını vurmaya çalışırdık.

Öğlene doğru anneciğimizin sepetten sarkıttığı ekmek arası domates peyniri ayaküstü yer susayıncada su diye bağrırdık

mahalle savaşlarımız olurdu ,
inşaatlarda dolaşmasını ramboculuk oynamasını çok severdik.
Herkesin birer tel arabası vardı bu arabaları güzelce pullarla süsler en fiyakalı arabanın kimde olacağı yarışları yapardık ,
kağıt külah yapar boruyla olabildiğince uzağa fırlatır komşuların balkonuna camdan içeriye atmaya çalışırıdık
bayramlarda bol bol patlayıcı madde alır bunları birleştirip toplu patlatmayı yeğlerdik
bol bol alman kale , dokuz aylık oynar birbirimizi kızdırırdık
ve daha nice olaylar.
(biraz ibrahim sadrinin şiirleri gibi oldu galiba ) :-)
şimdiki çocukalara bakıyorum hep internette oyun oynuyorlar , gerçek yaşamdan biraz uzaklaşır gibiler , bu ne derece doğru bilemiyorum.
ilker is offline  
Eski18-10-05, 11:04  #6
petricli
Guest
 
Mesajlar: n/a

Sayın İlker,

Çocukluğum geldi gözlerimin önüne. Aradaki yaş farkına rağmen hemen hemen aynı şeyleri yapmışız. :61
 
Eski18-10-05, 11:04  #7
petricli
Guest
 
Mesajlar: n/a

Sayın İlker,

Çocukluğum geldi gözlerimin önüne. Aradaki yaş farkına rağmen hemen hemen aynı şeyleri yapmışız. :61

Saygılar,
 
Eski18-10-05, 11:10  #8
petricli
Guest
 
Mesajlar: n/a

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

...Son zamanlarda, bu kitap okumanın yerini Sn.Petricli'ye sataşmak almıştı.Oldukça da keyif alıyordum. Ama bir gün savaş baltalarını çıkardığı izlenimini edindiğimden, bunu pek yapmamaya çalışıyorum.Şu aralar, bundan on bin yıl önce Doğu Afrika'da yaşamış olan Homo Erectus'ların kullandığı ve bir şekilde elime geçmiş olan bir bıçağı bileylemekle meşgulum.

.....Sonra, Sn.Petricli'ye laf yetiştireceğim diye, akşamları evdekilere ayıracağım zaman oldukça azalmış oluyor. Okunması gerekli kitaplarımın ve dergilerimin biriktiğini söyleyebilirim.

...
Sayın Melnur,

Size karşı silah!.. Haddim değildir. Biz haddimizi biliriz. Siz bıçağı neden bileyliyorsunuz? Anlamadım da!.. :61

Bana laf yetiştirmek için kaybettiğiniz zamana üzüldüm.

Çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz. ( :61 :-) :61 )

Saygılar,
 
Eski18-10-05, 18:58  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,527

Sn.Petricli,

Anlamadıysanız, amacıma ulaştım demektir.

Arada bir de olsa, anlaşılmamanın keyfini çıkarmak istiyorum.
melnur is offline  
Eski18-10-05, 20:44  #10
petricli
Guest
 
Mesajlar: n/a

Sayın Melnur,

Latife yapmıştım. Yazı sonunda bulunan :61 :-) :61 bu anlamdadır.

Sizi hayal kırıklığına uğrettığım için de özür dilerim.

Saygılar,
 
Kapalı Konu


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye internet Cafe sıralamasında 5. ülke ibra Arşiv 6 11-03-06 23:36
İnternet, hayatınızın şokun uyaşatabilir!!! ibra Bilişim 5 03-01-06 05:31
İnternet bankacılarına önemli uyarılar ibra Arşiv 3 15-09-05 00:57
Internet Speeds Antioksidan General Discussion in English 0 30-07-05 11:37
Ağ güvenliği için on adım petricli Bilişim 1 14-06-05 11:31


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz