| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İki kişilik düş korosu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ
| Serkeş Tragedya Karanlığın ortasında hiç olmuş olmamayı aramanın , iğrendirici ama aşırı sürükleyici yanlarından doğan güneşlerin altında medet bekleyenleri ıslatan bir karabuluttu düşüncelerim . . . Duyguların salt kaygıyla yuvarlanıp büyüdüğü , baharlara doğru yanlış açılıp da solduğu ve kirlenen acunun ucundan atlarken soluduğu pis havanın içine girmesiye boğulan kişinin yalanlarla işinin bittiği anlarda ortaya çıkan hedeflerin anında lağvolduğu günlerde hep tünü bekledim . . . Yaşam , yaşlanmakla mı sınırlıdır yoksa aklın yaş durumda korunup üstüne ekler getirerek vurucu bir olguya dönüşümünü sağlamak mıdır amaç ??? Yaşamayı herkes sevmeyebilir , bundan hoşlanmayabilir ; hatta kimileri ''kimileri''nin içleminde açılan adların tekabülü olmayı bile istemez ! . . . Yağmurun tenine dokunan bir suretin yalnızca silüetinin kalmamasının verdiği hazların tozlarıdır yaralarıma sinip , en derinimi yakan ! . . . |
|
| #2 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Sn. T.K. yazınızdan gerçekten çok etkilendim.Hoşgeldiniz,umarım yazmaya devam edersiniz. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #3 | |
| teşekkürler . . . T.K Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-06-07 16:05 . |
|
| #4 | |
| İki kişilik düş korosu Ya örs olacaksın , ya çekiç ... Çok mu doğru yoksa onun hakikatını gizleyen büyülü bir yalan mı var ? Çekiç eziyor ; evet , örs de eziyor , lâkin örs esrik ve ezilmeye müsait . Görevleri aynı : biri tutuyor diğeri vuruyor ; aradaki mahvolmalı ! Arada bir tutsak yoksa ? O zaman ne olacak ? Gereksizce birbirlerini mı hırpalamaya çalışacaklar ? Bunu yaparlar mı ? Yaptırılabilir mi ? Örs ve çekiç . Öksürük ve hıçkırık . Gözyaşı ve su . Akyuvar ve akyuvar . Doğum ve çığlık . İm ve ağrı . Karanlık ve bulut . Yağmur ve düşünce . Mizar ve ikilem . . . . Mizar ... Bir türlü birbiriyle anlaşamayan iki bileşenin çığlığı . . . Biri olmadan da diğeri olamıyor ; iki kişilik düş korosu . . . . ASYA Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-04-07 23:49 .Sebep: Tümü Renkli yazılmış.. |
|
| #5 | |
| İnsanoğlunun inadına Duvarların hep ürkek bir yanı var . Surların bile öyle . Kenara çekilmişlik , arınma isteği , ürkekleşme ve akla zorla kazınan fikirlerin enkazından kurtulma çabası . . . Hangi fikir ? Duvarın fikri mi ? Duvarlar mı mütefekkir oldu şimdi ? Hayır,onların değil , bizim , insanların düşünceleri , kurguları , bulguların haykırdıklarından yola çıkıp yapılan çıkarsamaların kısır doğaçlamaları . . . Duvarlara çarptırıyoruz iki şakak aramızda saklanan damlaları ve duvarların tozunu içlerine çeke çeke , sonunda onlar aksırarak aşağı kayıyorlar ; umutsuzca ve belki de biraz da bencilce . Benciller çünkü ağlamıyorlar , şikayet etmek istemedikleri izlenimini vermeye çalışıyorlar merhametine bir türlü güvenemediğimiz , hassas olduğu kadar çiğleşebilen , çığlara ağ atma ahmaklığında bulunup buna rağmen bunak bunaltıları , onların eksikliğinden faydalanarak , sindirebilen , insanoğlunun inadına . . . . Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-04-07 19:37 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| mahkum ve gardiyan kadın ve erkek nefret ve sevgi düşler ve gerçek hiç ayırma bunları birinin görevi digerini onaylamaktır birisi olmadan diğeri yaşayamaz ki yani yaşatmak için ölümü var edersin doğumu __________________
pulsar ülkemi seviyorum.ülkemin insanlarını da... ülkemin insanlarını cahilliğe mahkum edenleri lanetliyorum... |
|
| #7 | |
| Tezatları ayrıştırmıyorum ben ; benim yaptığım eylem , ilintilediğim -belki de düğümlediğim- fenomenlerin çok sesli sessizliklerini dışavurum . . |
|
| #8 | |
| Gölgelerim sisin içinde muamma ve ben , elemin tarlalarına tohumlar serpen , hayatın tokatlarından herkes kadar sersemlemiş serzenişli bir bahçıvandım ; bulutların güleç , utangaç ve hazin mizaçları vardır . Ayrı ayrı değil ; bir tavır birleşimi bu . Tek bir yüzde toplanan tüm mimiklerin aynı anda gösterilmesini düşün ... İşte onun gibi birşey , arındırılmışlık ve doluluğun muntazam karışımı , bir çözelti . . . Tine seslenen , fısıldayan , asırlık bir sanat ürünü ... Bulut ... Komplike duyguların mümessili ... Yalnızlık ... Soğuk sokaklarda yürürken gökyüzünde Çulpan'ı , Kutup Yıldızı'nı , Mizar'ı yakalayıp seyretmek ... Yazmak ... Düşünmek ... Düşlerini yazmak , düşüncelerini somutlaştırmak ... Bunlar büyük nimetler ; şükür , çok şükür ... Şükür de insana sunulan çok büyük bir nimet , borcu çok az da olsa ödeyebilmek ... Yargılamalı kişi kendisini ve sorumluluklarını îfâ etmeyi bilip , duraklarda değil gerektiği yerde durmalı ... Sesi ne kadar hür ve gür olursa olsun içeriğinde bir cesaret ve gerektiğinde ortaya çıkarabileceği çıkar gözetmeyen bir meydan okuyuş yoksa birey , birey olmaktan kopar , toplumun ya da sempatizanı olduğu kitlenin müptelası olur ; tecrübenin edinilmesi her çıkmaza karşı çözüm değildir , onun kuvvetlice kullanılması çözümü öne getirebilir . . . . Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-04-07 19:37 . |
|
| #9 | |
| Kara toprağın kara ruhu . . . . Umursamazlığa iyice büründüm bu kanlı savaşın doruklarında yaşayan kanırılmış,barınaksız bırakılmış düşmana karşı ve onların önüne tüm benliğimi gururlu ve özgürce sundum ; güç emici unsurlar us çelici masalların yontulmuş biçiminden başka bir olgu öbeği değildir , bu yüzden karşı saldırının yapılış tarzı aynıdır , sadece biraz daha karanlık katmak gerekmektedir ! . . . . Eksilen şey eğer eksitilen olarak eritilmekteyse bu, köleleştirilmekte olan bir şeydir ama eğer eksilen , eksilen ve eriyense merak etmeyin o yeterince özgürdür ve özgür olmak da ona yetmez ! . . . . Tırmanmak zor değil tırnakları kanatmak ve o kanı kınanan kanılardan çekip sıyırmak zor ; çünkü insanların çoğunluğu seni,rüyalarının gerçekleştirilme aşamasında her dağı canını ortaya koyarak aşmaya çalışmanı desteklemez ; ama senin bunu yapman gereklidir , acı çekmek gereklidir ! . . . . Kuşattığın bir başarının olmasını istiyorsan acı ilk madde ve ilk değerli maden bu kara toprağın karanlık dünyasında ! . . . . __________________
Unakaya bir Cilmaya bulup uçmak ister umuncunu sömürgen çukurlara yudumlatmış olan tin . . . |
|
| #10 | |
| Sarı Sayfa... Elinde ne var ??? Canavarların istila ettiği soyut camekanlarından akan sıvı nedir ??? Kan mı ??? Yoksa ölümün gizil ve tüzel benliğinin bir yansıması mı seni yanılsama sunaklarında bekleyişin dirimine itti ??? Kaç tane mevsimin var ??? Yalnızca bir tane mi ??? SONBAHAR !!! Hüzün çiçeklerinin açılıp kutlu çiçeklerin solduğu o bitkin , o solgun , o buyurgan , o ellerinden su içtiğinizde yüzünüzün buruşup gözlerinizin kamaştığı , içinize umarsız ve insanın mantığını örten sis misali çöken mevsim . . . . Onu sevmek mazoşist bir yaklaşımın bir imi ve yaşamdan ayrışımın müteessir bir yakarışı mı ??? . . . Hıçkırıklarınızın boğulduğu , güneşin eşip yaktığı yaralarınızın iyice kanadığı bir ânın masumane ivmesine mi aldanıp , o derin , o karanlık , o soğuk kuyularından çıkılamayan yanılgıya düşersiniz güzün hazin yüzüne bakınca ??? . . . . Ben mi ??? Beni boşverin ; toplum birlikte yaşamalı , ayrımların ve ayrıntıların loş dehlizlerinde değil . . . . __________________
Unakaya bir Cilmaya bulup uçmak ister umuncunu sömürgen çukurlara yudumlatmış olan tin . . . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|