"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Enternasyonel sol,ulusal solu kapsamaz mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Ulusal sol,enternasyonel solun bir parçası mı? | |||
| Evet,parçasıdır | 4 | 23.53% | |
| Hayır,değildir | 11 | 64.71% | |
| Uygulayana göre değişir | 2 | 11.76% | |
| Oy Verenler: 17. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Nasyonel sol bana göre dar ideolojidir.Belirli bir yerden sonra düşünce üretemez.Ben enternasyonel sosyalistim.Çünkü enternasyonelliğin birinci aşamasının ilk önce ulusal bağımsızlık olduğunu,sömürüye başkaldırmak olduğunu düşünüyorum.Benim enternasyonel sol anlayışımda hala başaramadığımız bir vatan bağımsızlığı daha sonra sosyalist bir dünya devrimi geliyor(büyük ihtimalle ben göremeyeceğim).Ulusalcılık yalnızca bir ideolojiyken,enternasyonel solda ise ideolojinin bir parçası oluyor.Yani bana göre enternasyonel sol ,ulusal solu bütünüyle kapsıyor. Bu konuda sizin de düşüncelerinizi merak ediorum. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| ulusal solu enternasyonalizm kapsıyor fakat ulusal solcuların bir kısmıda enternasyonali kabul etmez. aslında tarihi, örgütleri ve kişileri ele alırsak bazı ulusal solcuların enternasyonalizme karsı olabildiklerini görebiliriz bu yüzden bakıs açısına görede değişir. ben mesela bugünkü ulusal solcu denen kişileri enternasyonelin içine koyamıyorum ki onların çoğuda girmek istemiyorlar zaten. tabi enternasyonalizmin anlamınıda doğru algılamak gerekir komunizmde işçi sınıfının parçası ve bütün işçi sınıfı için düşenenler. ulusal solcu olanların komunizme çoğunun sıcak baktıgını sanmıyorum... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ben kendimi ulusal solcu olarak görürüm ancak bir devrimci idealizmle hareket etmez. Etmemeli. Biz önce kendi uluslaşma sürecimizi tamamlayıp bağımsızlığımızı elde etmeliyiz. Ezilen diğer uluslarlada elbette işbirliği yapmak gerekir. Bence ulusal ve enternasyonel sol birbirini tamamlar ancak bugün ülkemizin enternasyonelleri bu ülkenin yerlilerini ve emekçilerini hep küçümsüyor. __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Uygulayana göre değişir... Örneğin bugün Türk-Solu diyip de açık açık "faşizanlık" yapan örgütlerin "nasyonel sosyalist"lerden farkı kalmamıştır. Ancak; Deniz gezmiş,Mahir Çayan gibi MDD(milli demokrat devrim) faaliyetleri yapanlarsa daha ılımlıdır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|