Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski19-10-05, 12:20  #1
fikret35

Giriş Tarihi: Oct 2005
Demokratik ilerici koalisyon için sessiz çoğunluğa çağrı

işsizlikten,vergi sisteminden,hayat pahalılığından,gelir dağılımından,eğitimden,sağlıktan,hukuk sisteminden,tarım politikalarından,yerel ve genel yönetimden,siyasi partilerden,devlet malının(ki senin malın)çarçur edilmesinden,ulusal değerlerimizin aşındırılmasından,kapkaçtan,hırsızlıktan,asayişsiz likten(daha da çoğaltılabilir)şikayetçiysen;kısaca bugüne kadar kötü yönetildiğine ve bu işlerin siyaset yoluyla çözüleceğine inanıyorsan bir araya gelme zamanıdır.

bir işkolunda başarılı olmuş,ülke ve dünya sorunlarını bilen,çözüm üretebilen,ülkesi ve toplum için çalışan,okuduğunu anlayan ve yorumlayan,özgür düşünce sahibi,tam bağımsızlıktan yana,dürüst insanlarsanız gelin partileşelim. ne olacak bu ülkenin hali demeyelim.yarın çok geç olabilir.

sessiz çoğunluk gücünü göster.
fikret35 is offline  
Eski19-10-05, 14:53  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın fikret35 şöyle demiş:

işsizlikten,vergi sisteminden,hayat pahalılığından,gelir dağılımından,eğitimden,sağlıktan,hukuk sisteminden,tarım politikalarından,yerel ve genel yönetimden,siyasi partilerden,devlet malının(ki senin malın)çarçur edilmesinden,ulusal değerlerimizin aşındırılmasından,kapkaçtan,hırsızlıktan,asayişsiz likten(daha da çoğaltılabilir)şikayetçiysen;kısaca bugüne kadar kötü yönetildiğine ve bu işlerin siyaset yoluyla çözüleceğine inanıyorsan bir araya gelme zamanıdır.

bir işkolunda başarılı olmuş,ülke ve dünya sorunlarını bilen,çözüm üretebilen,ülkesi ve toplum için çalışan,okuduğunu anlayan ve yorumlayan,özgür düşünce sahibi,tam bağımsızlıktan yana,dürüst insanlarsanız gelin partileşelim. ne olacak bu ülkenin hali demeyelim.yarın çok geç olabilir.

sessiz çoğunluk gücünü göster.
Düsüncelerinize katiliyorum sayin Fikret; zira yazilarinizi kapsayan parti ülkemizde mevcuttur.

ÖDP.

Calismaya baslamak ile ilk adimlar atilmis olacaktir.
saygilar
Eski19-10-05, 15:08  #3
fikret35

sayın canugur
ödp diyorsun ama halk tarafından degerlendirilmedi.benim söylemek istediğim, halkın kendisinin kurup yöneteceği, sahipleneceği,oy verip iktidar yapacağı bir oluşum.parti kurmak kolay, buyolla kurulmuş başarısız olmuş çok parti var.koalisyonu böyle değerlendirmeni isterim.saygılarımla.
fikret35 is offline  
Eski19-10-05, 15:18  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
zira yazilarinizi kapsayan parti ülkemizde mevcuttur.

ÖDP.
Diğer tüm partilerin bu sorunları kabullenir bir şekilde plan yaptıklarını sanmıyorum. Yani tüm partiler bu sorunlarla mücadele için çalıştıklarını söylüyorlar.
O halde ÖDP yi farklı kılan nedir?

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski19-10-05, 15:49  #5
canugur

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Diğer tüm partilerin bu sorunları kabullenir bir şekilde plan yaptıklarını sanmıyorum. Yani tüm partiler bu sorunlarla mücadele için çalıştıklarını söylüyorlar.
O halde ÖDP yi farklı kılan nedir?
Kirlenmemis olmasi sayin Ibra.
Programinin da su anda halk tarafinan pek anlasildigini sanmiyorum.
Öyle bile olsa, esitlik ilkelerini ön planda tutan bir partinin var olmasi gereklidir.
saygilar
Eski19-10-05, 16:28  #6
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

Alıntı:
Sayın fikret35 şöyle demiş:

sayın canugur
ödp diyorsun ama halk tarafından degerlendirilmedi.benim söylemek istediğim, halkın kendisinin kurup yöneteceği, sahipleneceği,oy verip iktidar yapacağı bir oluşum.parti kurmak kolay, buyolla kurulmuş başarısız olmuş çok parti var.koalisyonu böyle değerlendirmeni isterim.saygılarımla.
merhaba fikret

ödp halkın kurduğu bir parti zaten uzaylılar kurmadı :-)

neden değerlendirilmedi dersin?

onca parti varken biri daha olması ne kadar iyi olur sence?
dr che is offline  
Eski19-10-05, 16:38  #7
canugur

Alıntı:
ödp halkın kurduğu bir parti zaten uzaylılar kurmadı
Evet, unuttugum bir seyi daha animsatti bu tümceniz bana sayin Dr che.

Bir partinin samimiyetine inanmak icin, arkasinda ille de camiye giden sapkali, sisko, kelli felli agadan bozma liderler ; toplumun ahlak kurallarini yegane üst düzeyde gösterip, cöküntüyü engellemek icin hayatlarini ortaya koymus gibi görünen dalkavuklar sürülerinin sahasali kokteyl ve propaganda, turneleriyle mi donanmis olmali.

Bu osmanli gösteris merakini toplumumuz artik terketmeli.

ÖDP, tüm mütevaziligi ile orada duruyor.
saygilar
Eski20-10-05, 10:29  #8
fikret35

sayın dr che
şimdiye kadar kurulan partiler hep yukarıdan aşağıya kuruldu.ödp bunlara dahil.birileri çıkıp parti kurdular,sonra üye yazdılar.halkın fikri sorulmadı,onun için,bilhassa 80'den sonra,halk her seçimde oylarını değiştirdi,yani önceki seçimde oy verdiği partiye,birsonraki seçimde vermedi.
fikret35 is offline  
Eski20-10-05, 11:21  #9
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

burda halkın kararsızlığı ile alternatif lere bakmaması etkilidir.
oyların sürekli başka yerlere akması aslında normal çünkü solu alternatif görmeyen halk bunu yapmak zorunda.
ödp nin kuruluş aşamasında çokta yukardan değildi mesela konya da üyeleri genelde öğretmendir.
seçim sırasında da kendine sorulmuyor hangi kişiyi istersin diye.
dr che is offline  
Eski20-10-05, 11:45  #10
fikret35

sayın dr che
benin söylemek istediğimde,senin söylediğin gibi; sadece seçim sırasında değil,hiçbir zaman sormuyorlar.çünkü halk işin içinde olmadığı için sahiplenmiyor.eğer 81 ilde halk örgütlenip, yani emek sarfedip,çalışarak partiyi kurarsa bunu sahiplenir sanıyorum.
fikret35 is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı