"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hayata dair minik bir oyuntu… / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| HEYKELTRAŞ benden bağımsız değişken biri var hayatımda, benim bağımlı değişkeni olduğum… hayat onu yonttukça o da beni yontuyor… benim onu şekillendirebilmemse neredeyse imkansız… çünkü çok katı, çok sert bir kabuğu var, ancak hayatın yontabileceği… hatta hayatın bile yontmakta zorlandığı… ama hayat güçlü… yontamadıkça daha sivri bıçaklarla yürüyor üstüne… oysa benim kabuğum yumuşak… bıçaklarımsa kör… o beni kolayca yontup kendine göre şekillendirirken, ben onun üzerindeki en ufak bir tozu bile kazıyıp atamıyorum… kör bıçağımla uğraşırken ben o minicik tozu kazıyıp atmaya, hayat gülüyor yüzüme n’apıyorsun o kör bıçakla deli misin diye… bırak diyor, öyle yapılmaz böyle yapılır… ve elinin bir tersiyle beni kenara itip, en sivri en keskin aletleriyle-silahlarıyla koyuluyor işe… ve o direniyor… elinden bir şey gelmeyeceğini bile bile… sanat mı bu savaş mı? sanat kimi zaman savaşa dönüyor… kazananın baştan belli olduğu bir savaş… usta bir sanatçı ve savaşçı hayat… direnmezsen kibarca yontar şekillendirir, direnirsen hiç acımadan kanatır… çünkü bu, başarısız olma şansı tanınmayan görevi hayatın… her ne koşulda olursa olsun önceden belirlenmiş olan modeli çıkarır heykelinde… bittiğinde gururla bakar eserine ve görev tamam diyerek eseri sahibine kargolar… ve bu başlangıçtan sona değin böyle ol(du)acak… Ben uğraşmaya devam edeceğim… ne hayatın ne onun de başkalarının bana ne dediği önemli… varsın deli desinler ya da ben gerçekten deli olayım… o beni ne denli öfkeyle iterse itsin… istediği kadar bi de senle mi uğraşacağım deli desin… ah bi izin verse… o zaman… o zaman o kaskatı kabuk yumuşayacak haberi yok sersemin… ama dediğim gibi pes etmek yok… o tozu kazımayı başaracağım bir gün… ve o gün hayatın da onun da işi daha kolay olacak… çünkü o kabuk benim bile ufak kazıntılar bırakabileceğim denli yumuşayacak… ve o zaman hayat ikimizi beraber yontacak… ama bu sefer kanatmadan… kendimizi o usta heykeltıraşın ellerine teslim edeceğiz… günü geldiğinde eserin esas sahibinin bizimle gurur duymasını umarak… imza heykelinbiri… __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|