"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Chat arkadaşlıkları ve chat ilişkileri hakkında düşünceleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Merhaba arkadaşlar ben bu hafta belki farklı ama çok güncel belkide herkesin en azından bir defa bile olsa yaşadığı chat ilişkilerinden bahsetmek istiyorum.Sizce insan chat veya msn aracılığı ile tanıştığı bir insanı sevebilirmi,ciddi bir ilişki başlarmı?Ve bizim toplumumuz buna nasıl bakar?Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. __________________
nerde mutluysan orda olman dileğiyle... |
|
| #2 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Chat aracılığıyla tanışıp evlenen iki arkadaşım oldu. Bir kaç arkadaşım da bu şekilde ilişki yaşıyor. Başlarda çok güzel geçiyor gözlemlediğim kadarıyla, ama sonraları maalesef pek mutlu olamıyorlar. Ben sadece önümdeki örneklere bakarak söylüyorum. Bir kere güven duygusu pek yerleşmiyor, çünkü chatten tanıştığı için, eşinin ya da sevgilisinin hala chat yapıp başkalarıyla da aynı ilişkiyi yaşayabileceği ihtimalini kafasından çıkartamıyor. Bu yüzden internet genelde bu çiftlerin arasında büyük bir sorun haline geliyor. Diğeri, baştan birbirini saran muhabbetleri daha sonraları cazip gelmemeye başlıyor. Sürekli yeni insanlarla konuşup tanıştıkları için de duyduğu aynı ilgiyi başkalarına da göstermeye başlıyor. Tabii istisnalar da vardır mutlaka. Yazışmakla, yüzyüze olmak arasında çok fark var. Bu fark ortaya çıktığında yazıştığı kişiden çok farklı biriyle de karşılaşabiliyor insan. Bence bu tür ilişkilerde, normal ilişkilerde tanımak için verilen zamandan daha fazla zaman harcanmalı. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Chat aracılığı ile tanışmalar arttıkça, bu şekilde ilişkiler yaşandıkça, zaten varolan yüzeysellik her geçen gün biraz daha artacak bana göre. İnsan yazıları ile kendini çok farklı tanıtabilir; ama gerçek hayatta bambaşka biri ile karşılaşılabilir. Güven duygusunun da oluşabileceğini sanmıyorum bu tür ilişkilerde; çünkü chat yapmanın bazı insanlar için gerçekten de bağımlılık yarattığını gözlemliyorum. İnsan ilişkilerinde biraz samimiyet, sıcaklık ararken; ilişkilerin bu kadar ucuzlaması, karşındaki insanın bir yerden sonra nesne durumuna, araç durumuna gelmesi insan ilişkilerindeki yozlaşmayı da açıklıyor. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #4 | |
Ayrıldı
| Kesinlikle doğru. İnsanlar artık sevgililerini, eşlerini kavun-karpuz seçer gibi internet sitelerinden seçer hale geldi. Tabii ki her zaman seçtiğinden daha iyisini de bulabileceğini bildiği için hiç bir şeyin önemi kalmadı. __________________
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ne kadar ilerici düsündügümnüzü sansak ta, tutucuyuzdur insan olarak. Bu nedenle düzenler kolay degismemekte. Cagin yeni iletisim araclarina; onun icinde dogmayanlar, dogal olarak kolay alisamaz, hatta saldirirlar. Camasir makinesi yeni ciktiginda; "benim karim bu makineden daha iyi yikar, gerek yok." diyen bir toplumuz ![]() Böylece bilimsel devrimlerin yasamlarimizi, aliskanliklarimizi istesek te istemesek te nasil degistirdigini görüyor, zaman zaman dirensek te nihayetinde bilim, yasanan caga imzasini atiyor. aristo´nun deyimiyle, duvarda bir silah asiliysa kullanilacaktir. Teknoloji de öyle... __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| bunun chatte insanların ilişkileri tüketmesi ile ne ilgisi var Sn Hoca? Teknoloji, insanın hayatını kolaylaştırmak için değil midir, doğru kullanmak gerekmez mi? teknolojiye hapsolan insanlar artık onlar tarafından yönetilmiyor mu? İnsani duyguların teknoloji ve gelişim adı altında yok olmasından söz ediyoruz. Sevgi emek ister, oysa şimdi insanlar eşya seçer gibi insan seçiyorlar. Eğer uygarlaşma, ilerleme bu ise, ilkel kalsaydık keşke... __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #7 | |
Ayrıldı
| Teknoloji tabii ki kullanılacak. Fakat teknoloji sayesinde insanlar bazı şeyleri çok ucuzlaştırdılar. Tabii bunun dengesini kuran istisnalar da var ama yine de bu tür ilişkilerin çok iyi sonuçlandığını görmedim maalesef. __________________
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Alıntı:
sonucta elbette hepsi egitim sorunudur. Düzelecek kesinlikle. saygilar __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | ||
|
| #9 | |
Ayrıldı
| İnşaallah dediğiniz gibi düzelir Sayın Hoca. Hepimizin temennisi bu. __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| internet uzakları yakın ettiği gibi insan topluluğunu hızla yanlızlaştırıyor. chat ilişkileri???neyleyim görmediğim gözleri,dokunmadığım elleri... hataları,kavgaları,küsmeleri,anında yakalayacağım gülümsemeleri,surat asışları...sıcağı sıcağına,olabildiğine yakın olabildiğine yoğun olmalı.... ana sütü gibi ak ana sütü gibi temiz olmalı.şüpheler olmamalı... cahatlerde masallar gibi aslında herkes kendi kafasında bir kahraman yaratıyor.yani ya onu arıyor ya da bulduğunu o diye düşlüyor. herkes kendi yarattığı kahramanı ile yazışıyor aslında. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|