Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski20-10-05, 07:26  #1
roadrunner

Giriş Tarihi: Aug 2005
Mucize

Sizlere ilginç bir olayı anlatmak istedim,

Geçtiğimiz yaz babam evimizin bahçesinde yerden yüksekçe bir yere kurulmuş yemek yiyor. Karıncanın biri de babama eşlik etmek istemiş. Kapmış bir parça ekmeği yuvasına gidiyor. Belki arkadaşlarına da haber verecek :-) . Bunu gören babam elinin orta parmağını baş parmağının arkasına sıkıştıraraktan bilindik bir şekilde karıncaya tıklatıyor.

Darbeyi alan karınca bir tarafa , ağzındaki ekmek parçası bir tarafa fırlıyor. İşin tuhaf kısmı burada başlıyor.

Karınca büyüyen daireler çizerek (helezon) ekmeği arıyor. Düşen ekmeği öylesine bir yöntemle arıyor ki bulamaması mümkün değil.

Çoğu insanın aklına gelmiyecek bu işi karınca nasıl yapabiliyor?

roadrunner is offline  
Eski20-10-05, 07:58  #2
canugur

Ekemge dogru neden direk yönelmedigi ise ayri bir soru.
Ya antenleri ile ekmegi algilayamiyor, ya da ekmegi göremiyor olabilir mi?
Eski20-10-05, 15:04  #3
roadrunner

Sn ilker demişki
Alıntı:
Ancak bu tanrının doğaya müdahale ettiği manasına gelmez. Her işleyişin belirli çarkları belirli kuralları vardır. Evrenin yasalarını tanrı koymuştur. Tanrı evrene karışmaz.
Bunu neden buraya yazma ihtiyacı duydunuz?
roadrunner is offline  
Eski20-10-05, 15:35  #4
roadrunner

Alıntı:
Bu olay tanrının sanatında gizli , doğadaki birçok olayda zaten Tanrının sanatı mevcuttur. Bir örümceğin ağını örmesi , arıların petek yapması gibi.
demiştiniz. Burada fikirlerinizi paylaşıyorum

Benim için anlattığım karınca olayı mucizedir.

Size göre Karıncanın bunu başarabilmesi(yani ilk mesaj) , Allah doğaya doğrudan müdahale etmiyor manasına geliyor. (ben bir alaka kuramadım)

Meğer böyle bir ilgisi var , bunu neden bu konunun zaten tartışılmış olduğu kısımlardan dışarı taşıyıp konuyu başka noktalara taşıyorsunuz ?
roadrunner is offline  
Eski20-10-05, 15:57  #5
canugur

Insanligin, tarih boyunca bilmedigi, anlayamadigi karmasik konulari tanriya havale etme aliskanligi yeni degildir.

Icgüdü ve yasama güdüsünün incelendigini bildigimize göre, anlasilmaz olaylari hemen mucizelere baglamanin anlami yok gibi geliyor bana.

Insanlar günese taptiklari dönemler, günesin dogusunu bir mucize olarak görmüs, her sabah dogdugu ve bereket getirdigi icin günese elleini uzatmis, kurbanlar keserek ona sükran borclarini bildirmislerdir.

Yüzyillar sonra günesin cehennem gibi yanan dev bir ates topu oldugu anlasilinca , mucizeler baska alanlara kaymis olamaz mi:-)

Daha ben cocukken, inancli amcalarimiz, yagmur yagdir da görelim.
Allahtan baska kimse gökten su indiremez; bu bir mucizedir derken, bu gün yagmurun fiziksel nedenlei ortaya cikinca, o da mucize olmaktan cikmadi mi?

KArincanin ekmek arayisi da, bal peteginin gizi de anlattigim örneklerdeki gibi bir gün anlasildiginda, belki de yeni mucizeler pesine düsecek insan denen memeli...
Eski20-10-05, 16:56  #6
canugur

Alıntı:
Insanligin, tarih boyunca bilmedigi, anlayamadigi karmasik konulari tanriya havale etme aliskanligi yeni degildir.

Icgüdü ve yasama güdüsünün incelendigini bildigimize göre, anlasilmaz olaylari hemen mucizelere baglamanin anlami yok gibi geliyor bana.

Insanlar günese taptiklari dönemler, günesin dogusunu bir mucize olarak görmüs, her sabah dogdugu ve bereket getirdigi icin günese elleini uzatmis, kurbanlar keserek ona sükran borclarini bildirmislerdir.

Yüzyillar sonra günesin cehennem gibi yanan dev bir ates topu oldugu anlasilinca , mucizeler baska alanlara kaymis olamaz mi

Daha ben cocukken, inancli amcalarimiz, yagmur yagdir da görelim.
Allahtan baska kimse gökten su indiremez; bu bir mucizedir derken, bu gün yagmurun fiziksel nedenlei ortaya cikinca, o da mucize olmaktan cikmadi mi?

KArincanin ekmek arayisi da, bal peteginin gizi de anlattigim örneklerdeki gibi bir gün anlasildiginda, belki de yeni mucizeler pesine düsecek insan denen memeli...
Anliyorum.
Ben de karincanin ekmek arama metodunun mucize oldugu sanisi üzerine, sn Roadrunner´e yanit olarak yazmistim.
saygilar
Eski20-10-05, 16:56  #7
roadrunner

Sn canugur

Eğer karıncanın , matematiksel açıdan son derece kusursuz ve de hesaplanmış olan bu eylemi iç güdü olarak adlandırıyorsanız adı iç güdü olsun. Peki buna iç güdü denmesi neyi ispatlar..

Karıncanın fiziksel olarak gelişmişlik düzeyini düşündüğünüzde, belki de beyni üç beş sinir düğümünden oluşuyor. Böyle birşeyi ,beyniyle düşünerek yapması mümkün de değil.

Bu olsa olsa önceden programlanmış bir durumdur. Karınca da bu programı uzuvlarıyla hayata geçirir.

Ayrıca doğada zaten var olan bir takım olayları, yine doğada kendini sıkça gösteren sayısal bilimlerin(fizik , kimya , matematik..) ışığında açıklamayabilmemiz bunları mucize olmaktan çıkarmaz. Çünkü bu kanunları biz koymadık , onları keşfettik. Asıl meziyet bizde değil yani.

Ama siz dersiniz ki bir zaman gelir insanlık ilmi öylesine iyi keşfeder ve " Karıncada, düşük zeka seviyesine sahip bir insanın düşünme kabiliyeti vardır." der.
Ben , bir insan hayatının ,bu dünyadaki iddia ettiğim türden olayları anlayabilmesi açısından yeterli olduğunu düşünüyorum . Aksi taktirde insanların daha uzun yaşaması gerekirdi.

Hem bu soruların cevaplarını gelecekteki insanlara bırakırsam ölürken diğer bir ismim de niyazi olmaz mı? Kendine verilen ufacık ama kocaman işaretleri dahi alamamış bir insan olarak , niyazi olarak
roadrunner is offline  
Eski20-10-05, 17:00  #8
canugur

Alıntı:
Ben , bir insan hayatının ,bu dünyadaki iddia ettiğim türden olayları anlayabilmesi açısından yeterli olduğunu düşünüyorum . Aksi taktirde insanların daha uzun yaşaması gerekirdi.
Insan yasaminin 150 yila dek uzatilacagi simdiden teorik olarak kanitlanmis gibi.
Bunun icin yaslilik genlerinin cok az sayida oldugu bulundu, bunlar üzerinde oynamalar basladi saniyorum.
saygilar.
Eski20-10-05, 17:01  #9
spartaküs

Evrimbilimciler,karıncalar için en mükemmel bir şekilde evrimleşmişlerdir der.İnsanlar doğada yok iken karıncalar vardı insanlar yok olduğu zamanda karıncalar yine varlığını sürdürecek derler şimdi bunuda kabul etmeyeceksiniz ee ne de olsa allah insanları diğer canlılardan üstün olarak yaratmıştır

Eski20-10-05, 17:01  #10
roadrunner

Sn İlker

Cevap değil bir dipnot ; Bu anlattığım hadise alıntı değildir. Öz babamın ağzından dinlediğim
bir şeydir. Yani Harun Yahya ile bir ilgisi yoktur.
roadrunner is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)