"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Toprak sahibi olmak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: Özel toprak sahibi olmak ille de gerekli midir? | |||
| Hayir buna gerek yok; dünya hepimizin, toprak hic kimsenindir. | 16 | 72.73% | |
| Ne münasebet, benim de bir karis topragim olsa fena mi olur? | 6 | 27.27% | |
| Oy Verenler: 22. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Toprak sahibi olmak ille de gerekli midir? __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Asla... Dünya bize aid değil,biz dünyaya, doğaya aidiz... __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Banada itici gelir toprak sahipliği... Benimde toprağım var ![]() 130 dönüm. Ama bu bir yana, dünya kimin malıdır ki kimi tapularla şu dönüm benim o dönüm senin oluyor... buna bir anlam veremiyorum... Yaptığım düzene uymak... phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-04-07 19:59 . |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kişilerin toprak sahipliğinin doğru olmadığını düşünüyorum. Toprak devletin olmalı, osmanlı toprak sistemi gibi düşünün. İşlenmediği zaman başkasına verilecek. Böylece ülkede birilerinin kulu köleis olmakta mümkün olmaz... ![]() |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bunu ideolojik görüş olarak sormuyorsunuz herhalde... o zaman şöyle söyliyim.Ailem neredeyse 30 yıldır şehirde yaşıyor.köylerinden ayrılmışlar buraları yurt bellemişler.dededen kalma küçük bir toprak parçası var.bomboş duruyor.Arada bir satın gitsin derim hayatta razı olmazlar.Bunca yıllık köy yaşantısından sonra köye gidip domates yetiştirmeye niyetleri yok.E peki niye satmıyorsunuz diyorum.Belli mi olur savaş çıkar işsiz aşsız kalırız köye gider besinimizi orda yetiştiriz kuru soğan ekmek yaşarız diyorlar.Yani toprak onlar için bir nevi sigorta.bir güvenlik teminatı.İnsanların paraları olunca ilk aldıkları şey ya topraktır ya evdir.neden?çünkü bugünün dünyası insana güven vermiyor onun rahatını garanti etmiyor.Bu yüzden çorak bir arazi bile değerli oluyor. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| yani sayın hoca birilerinin kendine ait bir yerlerin olmasında nasıl bir sorun olabilir ki... tabi bunu söylememişsiniz ama ikinci seçeneği öyle bi düzenlemişsiniz ki sanki yangından mal kaçırır gibi olmuş...elbette bize ait diye bildiğimiz yeri sırtlayıp bir yere götürecek değiliz ama ben atalarımdan kalan toprağın bende(ailemde)kalmasını isterim... köyümüzde küçük bir arazimiz var ve ben onun asla satılmasını istemem ne bileyim belkide duygusal davranıyorum ama atalarımın alın teri var oralarda ve bende kalmasını isterim..ne bileyim benim diyebileceğim bir yer... |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Karnım doysun yeterli,fazlasına gerek yok ne yapacağım ki ![]() Keşke herkes böyle düşünse. |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| olmasında bir sakınca görmüyorum ama ülkemizde yabancılara mülk ve toprak satılmasına karşıyım. __________________
İNADINA TÜRK İNADINA MÜSLÜMANIM |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Torunlarimiz bir gün; dedelerimiz hic kimsenin olmayan bu topraklar üzerine renkli bayraklar dikip; burasi benim diyerek yüzlerce yil biribirelerini bogazlamislar diyerek gecmisi aci tebessümlerle anacaklar.... ![]() __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Anatole France’in Penguenler Adası adlı romanında bu konu ile ilgili bölümler vardır. St.Mael çok yaşlı bir din adamıdır. Bir gün taş teknesi ile yaptığı seyahatte yolu bir adaya çıkar. Bu adada penguenler yaşamaktadır. Yaşlı din adamı,yolculuğundan dolayı yorgundur,zaten gözleri de iyi görmemektedir. Bütün penguenleri insan zanneder ve hepsini vaftiz eder. Bu olay üzerine cennetteki ulu kişiler arasında tartışma başlar. Bu vaftiz geçerli midir?Vaftiz sadece insanlar için midir? Sonuçta tanrının kararı ile tüm penguenler insana çevrilir. Ve olaylar başlar.Öykünün başlangıcında yer alan bir tanesi çok ilginçtir. Tarlalar herkese eşit olarak paylaştırılmıştır. Ancak,şimdi insan olan penguenler arasında kıyasıya mücadele hemen başlar. Kavgalar,münakaşalar ve çeşitli didişmeler sürüp gider. Olayları gözlemleyen Bullock adlı bir din adamının yorumu şöyledir: -‘Artık onlar mülkiyetin tadını almıştır. Birbirleri ile kavga ederek hukuk kurallarını oluşturuyorlar. Devletin temellerini atarak kanunları yaratıyorlar.’ Hele birgün iri-yarı birisi,komşusunun tarlasına girerek onu öldürür ve; -‘Tarlan benimdir’ der. Bu olay üzerine Bullock yorumunu yapar: -‘Mülkiyet kuvvetten doğar.Kim kuvvetli ise mülkün sahibi odur. Şimdi şu güçlü-kuvvetli kişi komşusunu öldürerek onun toprağına sahip oldu. Böylece asil bir hanedanı başlatmış oldu.’ Roman bu olaydan sonra sürüp gider. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|