"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

BBP-MHP'Den Ayıran Fark!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-04-07, 13:13  #1
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana
BBP-MHP'Den Ayıran Fark!

BBP'NİN MHP'DEN FARKI

MHP'nin milliyetçiliği ile BBP'nin milliyetçiliği arasındaki farklara değinen Yazıcıoğlu, "Hangisinin daha milliyetçi olduğuna dair bir soru sorulamaz, bu sorunun cevabı olmaz. Böyle bir ölçü birimi yok. Bu siyasette görülür. Uygulamada, tavırda, icraatta görülür. Bu işler sloganla, söylemle olmaz, eylemle olur. MHP, IMF, Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Tahkim ve Ulusal Program gibi kararların altına imza attı. Bunlar benim anladığım Türk milliyetçiliği ölçütlerine uygun kararlar değil" şeklinde
konuştu.

Ulusalcılığın milliyetçiliği tehdit etmediğini kaydeden Yazıcıoğlu, "Bizim anladığımız milliyetçilik Türk milletinin tüm değerlerine sahip çıkmayı, bunları korumayı gerektiriyor. Milletin inanç değerleriyle çatışan bir milliyetçilik anlayışını kabul etmiyoruz. Ulusalcılık milliyetçiliği tehdit etmiyor. Milletin inanç değerleriyle çatışma kültürü ve anlayışı Türk milliyetçiliğiyle bağdaşmamaktadır" dedi.

KAYNAK:http://www.sonsayfa.com//news_detail..._id=1177454942
Eski21-04-07, 18:48  #2
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Anti-Kahve şöyle demiş:

Mesajı Göster
BBP'NİN MHP'DEN FARKI

MHP'nin milliyetçiliği ile BBP'nin milliyetçiliği arasındaki farklara değinen Yazıcıoğlu, "Hangisinin daha milliyetçi olduğuna dair bir soru sorulamaz, bu sorunun cevabı olmaz. Böyle bir ölçü birimi yok. Bu siyasette görülür. Uygulamada, tavırda, icraatta görülür. Bu işler sloganla, söylemle olmaz, eylemle olur. MHP, IMF, Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Tahkim ve Ulusal Program gibi kararların altına imza attı. Bunlar benim anladığım Türk milliyetçiliği ölçütlerine uygun kararlar değil" şeklinde
konuştu.

Ulusalcılığın milliyetçiliği tehdit etmediğini kaydeden Yazıcıoğlu, "Bizim anladığımız milliyetçilik Türk milletinin tüm değerlerine sahip çıkmayı, bunları korumayı gerektiriyor. Milletin inanç değerleriyle çatışan bir milliyetçilik anlayışını kabul etmiyoruz. Ulusalcılık milliyetçiliği tehdit etmiyor. Milletin inanç değerleriyle çatışma kültürü ve anlayışı Türk milliyetçiliğiyle bağdaşmamaktadır" dedi.

Sayın anti-kahve
ben bir kürt olarak muhsin yazıcıoğlunu ve onun türk miliyetcilik anlayışını doğru buluyorum ve bu ülkenin bir yogoslavya bir ırak ve osmanlının çöküşündeki dönem gibi bu ülkenin bölünmemesi adına büyük rol alacağına bütün kalbi duygularımla inanıyorum kürt türk kardeşliğinde önemli görev alabileceğine bütün kalbi duygularım ile inanıyorum ve kendisini seviyorum takdir ediyorum....
rustemizal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-04-07, 21:54  #3
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın Anti-Kahve şöyle demiş:

Mesajı Göster
BBP'NİN MHP'DEN FARKI

...

Ulusalcılık milletin inanç değerleriyle falan çatışmıyor. Tam tersine siyasal islamcı ideolojik kaymaya karşın milli olmayı savunuyor. Laikliği siyasi ilke olarak benimsemeden de milli olunmaz. Laikliğin siyasi ilke olarak benimsenmesi, milletin inanç değerleriyle falan çatışma değildir. Şimdi ulusalcı kanatta yer alan Erol Manisalı mı yoksa Yaşar Nuri Öztürk mü (bana göre o da ulusalcılık kapsamındadır) ya da Mümtaz Soysal mı ... v.s milletin inanç değerleriyle çatışmıştır ?
''Milletin inanç değerleriyle çatışmadan'' kastedilen, siyasal islamcı olmamak mıdır ?
Siyasal İslam'ı savunup da üzerine milliyetçi örtü geçirmek ise, bana göre milli değerlerle çatışmaktır. Evet buradan yola çıkarak ben BBP'yi ne milliyetçiliğin ne ulusalcılığın karşısında rakip olarak görmüyorum...
Eski21-04-07, 23:22  #4
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ulusalcılık milletin inanç değerleriyle falan çatışmıyor. Tam tersine siyasal islamcı ideolojik kaymaya karşın milli olmayı savunuyor. Laikliği siyasi ilke olarak benimsemeden de milli olunmaz. Laikliğin siyasi ilke olarak benimsenmesi, milletin inanç değerleriyle falan çatışma değildir. Şimdi ulusalcı kanatta yer alan Erol Manisalı mı yoksa Yaşar Nuri Öztürk mü (bana göre o da ulusalcılık kapsamındadır) ya da Mümtaz Soysal mı ... v.s milletin inanç değerleriyle çatışmıştır ?
''Milletin inanç değerleriyle çatışmadan'' kastedilen, siyasal islamcı olmamak mıdır ?
Siyasal İslam'ı savunup da üzerine milliyetçi örtü geçirmek ise, bana göre milli değerlerle çatışmaktır. Evet buradan yola çıkarak ben BBP'yi ne milliyetçiliğin ne ulusalcılığın karşısında rakip olarak görmüyorum...
Sayın gılgamış hoca
şimdi ne yapmak gerek o siyasi islama miliyetci örtü diye bakar isek yaşar nuri hoca islamı bir ara ben mehdiyim gibi der gibi oldu tepki çok gelince sendelemeye başladı mumtaz hocanın yıllarca siyaset yaptığı chp bana göre liaklik şemsiyesi altında ATATÜRK'ü kulanıyor bu arada unutmayalımki pkknın sisyasal kanadı olan hadep taşıyanlar bugun chde genel başkanlık yapanlardır
yani mhp bir çok faşizanı içinde barındırıyor doğu perinçek anlaşlmaz bir insan 1973 beri apo ile ilişkisi ola bilen bazen devletin derin kanadındanmı geldiği miti ilemi bitti ilemi birlikte olduğu belli değil akp belli zaten şimdi yani ne yapalım şayet hata ararsak ve her birine kulp takarsak biz ne yapacaz
Eski21-04-07, 23:28  #5
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Muhsin Bey baskasinin yanlislarini ortaya koyarak dogru olunacagini zannediyorsa yaniliyor. Lafta icraat masalini okumak kolay. Kendisi oraya gelmeyi basarir ve "icraat"larini gosterir ki o zaman ak akce kara akce belli olur.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-04-07, 23:44  #6
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Muhsin Bey baskasinin yanlislarini ortaya koyarak dogru olunacagini zannediyorsa yaniliyor. Lafta icraat masalini okumak kolay. Kendisi oraya gelmeyi basarir ve "icraat"larini gosterir ki o zaman ak akce kara akce belli olur.
Sayın turksad
bu ülkede bir çok kesimin refahyol hükümetinin kesinlikle güven oyu verilmemesi gerektigiğini ve bu hükümetin kurulmaması gerekitiğini söylediği bir dönemde muhsin yazıcıoğlu çıkıp şunu söylemiştir.... BENDE BİLİYORUM REFAHYOL HÜKÜMETİ BU İŞLERİ ÇÖZMEYE MUHTEDİR DEĞİLDİR... FAKAT BEN BUNLAR HÜKÜMET LAMAZ VE KURAMAZLAR OLGUSUNU KIRMAK ADINA KERHEN DESTEK VERİYORUM DEMİŞTİR...
sanırım o günün şartlarında bu sözü söyleyebilecek siyasetci yoktu ve diyemediler... ve refahyol hükümetinin bütün isteklerine ragmen 7 milet vekili ile hiç bir bakanlık almaksızın dik duruşunu sergilemiştir... refahyol hükümeti askerin darbe yapma korkusunda askere zam yaptığı dönemde EY REFAH YOL HÜKÜMETİ BİZ SİZE KERHEN DESTEK VERDİK FAKAT SİZ ELİ SİLAH TUTANLARA KORKUNUZDAN ZAM YAPIYORSUNUZ FAKAT BU ÜLKEDE İŞCİYE MEMURA ZAM YAPMIYORSUNUZ SİZLER ŞAYET MEMURA İŞCİYE ZAM YAPMADIĞINIZ TAKDİRDE SİZE OLAN DESTEĞİMİZİ CEKERİZ DEMİŞTİR.. benim düşüncem gereği kalkıp bunları söyleyebilmesi bir insanın duruşu için çok önemlidir diye düşünüyorum...

şunuda söylemek isterimki ben asla refah partisine oy vermedim doğruyola partisinede oy vermedim ve aslada vermem ve icratlerinide beğenmiyorum fakat halkın oyları ile secilmiş meclise girmiş hükümet kurabilecek partilerin hükümet kurma hakları olduğuna inanıyorum demokrasi kişi ve kurumlara göre demokrasi değidlir demokrasi herkes için demokrasidir...
Eski21-04-07, 23:53  #7
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Sayin rustemizal ,
Ben muhalefetin meclis yapisi altinda her zaman hukumetten daha guclu oldugunu dusunurum. Eger bu noktada hem fikirsek muhalefetin her zaman sert cikislar (sizin deyisinizle dik durus) yapmasi zaten isin normalidir.

Muhalefet her firsatta iktidarin yanlislarini yuzune vurarak puan kazanir. Hali hazirda icraatlari olamadigi icin en azindan puan kaybetme endisesi ile yaptiklari budur.

Muhsin Bey`in de yaptigi puan kazanma amaci ile MHP`nin yaptiklarini yuzune vurmaktir.

Mesele yine ayni makama gelip soylemlerini icraatlar ile korumaktir.

Ek: Muhsin Bey`in MHP partisi icin yaptigi tesbitlere hemen hemen katiliyorum fakat kendisinin yaptigi milliyetcilik tarifi ile uzaktan yakindan alakasi olmadigini dusunuyorum.
Bekara hanim bosamak kolay.

Turksad Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-04-07 23:57 .
Eski22-04-07, 00:00  #8
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Sayin rustemizal ,
Ben muhalefetin meclis yapisi altinda her zaman hukumetten daha guclu oldugunu dusunurum. Eger bu noktada hem fikirsek muhalefetin her zaman sert cikislar (sizin deyisinizle dik durus) yapmasi zaten isin normalidir.

Muhalefet her firsatta iktidarin yanlislarini yuzune vurarak puan kazanir. Hali hazirda icraatlari olamadigi icin en azindan puan kaybetme endisesi ile yaptiklari budur.

Muhsin Bey`in de yaptigi puan kazanma amaci ile MHP`nin yaptiklarini yuzune vurmaktir.

Mesele yine ayni makama gelip soylemlerini icraatlar ile korumaktir.
Sayın Turksad
mhp ile arasında şu farkı gözden kaçırmamak gerekir
mhp kendi gecmişine hakaret edildiği zaman koltuk sevdasına rahşan hanım ile koalisyon yapmıştır..
mhp başbakan olabilecekken başbakanlığı dsp vermiştir
mhp en büyük ekonomi krizini yaşatarak akp bu milletin başına bela etmiştir
mhp büyük yolsuzlukların vurgunun hortumun altına imza atmıştır bütün bankalar nların döneminde hortumlanmış batmıştır..

fakat yazıcıoğlu o dönemde 7 millet vekili olmasına ragmen koalisyon ortaklığı ve bakanlık tekliflerini red etmiştir
sanırım ikisin arasındaki farkları görmek gerek
evet denenmemiş tek parti ve lider olarak denenmesi gerektiğine inanıyorum
ak koyun kara koyun belli etmelidir
Eski22-04-07, 00:09  #9
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Siz denemekte fayda var diyorsunu , bende ikisi aynidir diyorum. Gectigimiz iki ay icerisinde MHP`nden BBP`ne gecisler oldu. Bunlarin cogu MHP iktidar ortagi iken yonetici konumunda olan insanlardi. Muhsin Bey ayni dik durusu gosterip "az olabiliriz ama özüz" demek yerine neden hepsini partisine kabul etti ?
Eski22-04-07, 00:16  #10
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Siz denemekte fayda var diyorsunu , bende ikisi aynidir diyorum. Gectigimiz iki ay icerisinde MHP`nden BBP`ne gecisler oldu. Bunlarin cogu MHP iktidar ortagi iken yonetici konumunda olan insanlardi. Muhsin Bey ayni dik durusu gosterip "az olabiliriz ama özüz" demek yerine neden hepsini partisine kabul etti ?
Sayın Turksad
yok ben ikisinin aynı olduğuna inanmıyorum
biliyorsunuz siyasi partiler ve bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar bütün kesimlere acık olmalıdırlar partinize gelen hiç kimseye neden geldiniz gelemezsiniz diyemezsiniz yani partiler bir birini sevenler derneği değildir
Fakat şayet ben o partinin yetkili organı veya yetkili kurumlarında olmuş lsa idim ben ABDULHALUK ÇAY denen zatı o partinin kapısından içeri sokmazdım... oda ayrı bir konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı