"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Artık ''Lise öğrencilerinin kavgası'' haberleri çok sıradanlaştı. Gün geçmiyor ki böyle bir haber okumayalım. Bugünkü kavga Balıkesir' in Burhaniye ilçesinde olmuş. 17 yaşındaki M.T ile yine 17 yaşındaki R.Ö arasında tartışma çıkmış. M.T sınıf arkadaşı R.Ö' yü bıçaklamış. Ağır yaralanan R.Ö kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş. Soruya geliyorum: Liselerde (ve genel olarak genç kuşakta) son yıllarda çığ gibi büyüyen şiddetin sebepleri nedir? Neden artık bu tür haberleri okumak sıradanlaştı? Bu şiddete karşı neler yapılabilir? Televizyon gazeteler ve internetin şiddet kültürünü (ve linç) pompalamada etkisi nedir? (Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim ) |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Televizyonun siddetti pompaladigi asikardir Insanlarin neler izledigine bakarak bunu görebiliriz en acik sey reyting iste bakin Kurtlar Vadisi basladi yer yerinden oynadi sanki Turkiyede Reform oldu Sagir Oda denilen diziye bakin her bölumunde kan gövdeyi göturuyor (ben ilk baslarda ilginc bir konusu oldugu icin bakiyordum ama artik kesinlikle bakmiyorum cunku sirf kan yani it dalasi baska birsey yok) Star Tvde de var böyle bir tane hergun kanli seylere bakarsaniz ve insanlara izlettirirseniz olacagi budur Resmen gucunun yettigini döv yetmedigini öldur diyorlar adamlar __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Yoksulluk egitimsizligi, egitimsizlik te her türlü cirkefi dogurur. | |
| #4 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Türkiyede adı ne konulursa konulsun manyaklığın artmasının temel sebebi toplumun ekonomik durumu.Bunu uyduruk TV dizilerine veya dandik örgütlere bağlamak Türk basının bilinçli bir çarpıtmasıdır.Türkiyenin varoşları açlıktan,fakirlikten kırılıyor.Bunun en önemli sebebi 50 yıldır uygulanan IMF reçeteleridir.Basında bu bozuk düzenin gizemli ve sorumlu gardiyanları olduğu için gerçek nedenleri gözardı edip hedef saptırıyor.Daha da kötüsü millet fakirliğe isyan etmesin diye TV yoluyla toplumu zombileştiriyor. başka neden aramayın.... saygılar __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
|
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
verilen eğitimin kalitesizliği ve tabiki yoksulluk yoksa tv lerdeki dizilerin içeriği... bunlar boş laflar __________________
M.KEMAL seni sevmek ibadettir... | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Haklısınız ancak sadece ekonomik olarak açıklamak doğru olmaz. Ekonomisi iyi olan ülkelerde de benzer şiddet olayları yaşanıyor. Konuyla tam alakalı değil ancak Japonya dünyada intihar oranı en yüksek devletlerden birisi. Bence kesinlikle insanları şiddete en fazla teşvik eden şey televizyon ve gazeteler.. |
| #7 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
saygılar __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
|
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Türkiye
| Tarih 25 Mayıs 2006.Okula gitmek için evde hazırlanırken bir arkadaşım bana telefon açtı."Ahmet'i vurmuşlar" türünde birşey söyledi.Ayrıntılar çok önemli değil ama 3 yıl aynı sınıfta okuduğum ve o sene dersaneden sınıf arkadaşım olan Ahmet Genç (16) öldürülmüştü. Cevap bana göre de yoksulluğun doğurduğu en büyük sorun olan eğitimsizlik.Yukarda biri çok güzel açıklamış. Ama bu olay biraz daha ilginç ayrıntılara sahipti.Olay bir "kız yüzünden" denilmişti, halbuki sonradan öğrendiğimize göre , aile büyüklerinin arasında bir "borç, alıp-verememe" durumu varmış. Ne kadar mantıksızdır , ne kadar gereksizdir bu cinayet ? Ne kadar basit bir sebeptir ve en üzücü noktada katilin sadece 17 yaşında olması.Babası tarafından beyni yıkanmış bir kimsenin işlediği ve tek bir değil yüzlerce hayat söndürdüğü bu olayın farklı motiflere sahiplerine hergün rastlıyoruz. Ebeveynler bu tür işler için kendi evlatlarını kullanabiliyorlar.Ne kadar acı.. __________________
"Ve ben 24 yaşımdayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum !" 1947-2007 !!! |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| bence kışkırtma..bu yaştaki çocuklar (aslında bende 88liyim ama)çok çabucak gaza geliyorlar..tabi bunu fırsat bilenlerde bunu kullanmaktan kaçınmıyorlar..okullardaki şiddet ise tamamem eğitimsizlik ama bu anna-baba eğitimsizliği.bence anne babalar çocuk yetiştirme konusunda eğitim görmeli ve bu zorunlu olmalı..emin olun ki o zaman anne babanın çocuğa olan yaklaşımları değiecek ve buna bağlı olarak çocuklarda değişecek...bu dönemler gençler için çok zor bir dönem...gençlerimizi anlayalım ve onları anladığımızı gösterelim..ve onlara herzaman yardım edelim.. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| burada sorun yukarıdaki arkadaşlarında söylediği gibi eğitimsizlik.Ben de bir liseliyim ençleri eğitmek,onlara ilgi alanları - hobiler sunmak , onlara destek olmak gerekiyor... __________________
Aydın adamın ideolojisi olmaz... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|