| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| ABD'den 'Kısmi Çekilme' Sinyali / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Amerikan askerlerinin bir kısmının bu yaz Irak'tan çekilebileceğini söyledi. Bağdat'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gates, Başkan George Bush'un Irak'ın siyasi durumuyla ilgili bu yaz bir karar vereceğini belirtti. Irak politikalarının uzun vadeli olduğunu kaydeden Gates, ancak Irak'ta sonsuza kadar kalamayacaklarını ifade etti. Robert Gates, Başkan Bush'un alacağı karara göre, bir kısım Amerikan askerinin bu yaz eve dönebileceğini söyledi. Alıntı: http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=174730&k=2 21.04.2007 07:21...TRT......Resmi Web sitesi.... Bir takım Demokrat senatörlerin çekilme ve ABD'nin Irak'taki başarısızlığıyla ilgili görüşlerini okuyorduk.....Bu defaki resmi ağız..ABD Savunma Bakanının açıklamasına önemsiz diyemeyiz..... Saygılarla..............Harbey.............. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| 1 milyon insan öldürüldü. Çekilse ne olacak? İç savaş çıkarttılar. Kan dökmeden rahat durabilecekler mi? ABD işgal ettiği hiçbir ülkeden nerdeyse tamamen çıkmamıştır. Hayatı kararan bir millet var ortada. Ölmeyen ancak sakat olarak yaşamak zorunda kalan milyonlar var. Düşünebiliyor musunuz hergün bomba hergün ölüm.. Hem de 4 yıldır.. Fiziksel olarak hiçbir zarar almasa bile ruh halleri.. ![]() fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-04-07 23:10 . |
|
| #3 | |
| Irakta sonsuza kadar kalamayacaklarmış....Bir üzüldük,bir üzüldük ki ... Kalsaydınız ya....Epeyi alıştıydık....Daha 40 çeşit politika değiştirir ABD...Siz giderseniz İran'ı kim parçalayacak....BOP ve GOP'un hali nice olacak...Hele tüm umutlarını ve istikbalini size bağlayanlar,ne yaparlar sonra... İnanalım mı şimdi bu beyanata....Elbette hayır.....Tıkandıkları kesin ama,nefesleri kesilmedi daha...ABD savunma bakanının söylediği tek şey kafama yatar.............Irakta sonsuza kadar kalamamak.... Gerçi Irak'ın bir kenarına yerleşme niyeti taşıyorlar gibi olsalarda...O projede su götürür....O en zor olanı............... Saygılarla...............Harbey............. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Amerika oradan kismen cikar ama tamamen asla cikmaz hic kimse merak etmesin istedigini almadan cikmaz Amerika öyle bir zemin hazirladi ki Irakta artik ciksada pek birsey degismeyecek Irakta Herkesi birbirine dusurdu isteklerinin arasinda buda vardir ama onun derdi buyuk __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| abd bu coğrafyanın topluluğu ve ya devleti değil. Bunu anlayacaklar ve ya anlatılacak kendilerine. abd ve yandaşları mutlaka çıkacaklar bu gün ve ya yarın ama burada kalmaları sadece bir hayaldir. İngiltere olmasa bu kadar da kalamazdı. Ancak dünyanın top yekun abd ye dur demesi gerekmektedir. Girdiği hiç bir yerde kan ve zulümden başka bir şey bırakmıyor. Zavallı Irak... Bu felaket değil 1 yıl,değil 10 yıl,değil 100 yıl,bin yıl bile geçse etkileri zor silinecek bir felaket. Ne yazık ki bu şoku atlatabilecek bir birliktelikleri bile yok... Allah yardımcıları olsun. Ne yazık ki bu gün kendilerine el uzatan bir Arap devleti olmadığı gibi hepimiz ermeniyiz,hepimiz hıristiyanız diye yollara dökülen ama bir türlü yapılan vahşete rağmen bir defa bile Irak için içi yanmayan komşuları var. Eeeeeeeeee ne de olsa Iraklı olmak zor iş bu günlerde ama Hıristiyan ve ermeni olmak para ediyor. Saygılarımla... |
|
| #6 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Evet sayın harbey, gerçekleşmeyecek olanı.. Barzaniyi konuşturuyor işte ![]() __________________
20. mesajdan önce yazar olduk. 1.651 mesajdan sonra, yazarlıktan "onay bekleyen yazar adaylığına terfi(!) ettik .Bakalım kaçıncı mesajda kayıtlı okur, kaçıncısında forumdan uzaklaştırıldı olacağız? | |
|
| #7 | |
| Bunların hiçbirisi yaşanmayabilirdi de... Üzülmemek elde değil. Onca insan Irak'da neden katledildi? Biz de Irak'da doğmuş ve orda yaşıyor olabilirdik. Irak'a ilk saldırıldığı gece, bombalar yağdığında bir kente gözlerimin önünde, canlı yayınlayan Tv kanalı karşısında kalakaldım dehşetle. Buna ne derseniz deyin. Şimdi ABD çekilmiş ne olacak, tabi belki onların askerleri tarafından öldürülen insan sayısı azalacak gibi görülebilir. Peki ya bu bölünmüşlükle devam edecek katliamlar! Yaşanan olayların şoku ve güvensizlik hissinin de eşlik ettiği travmalar...(Hayatta kalanlar için, nasıl bir yaşam olacaksa...) Ben bu yaşadığımız yüzyılda yaşadım sizlerle ve tanık oldum, utanıyorum insanlıktan ve özellikle ABD yönetimi ile AKP'yi affedeceğimi hiç sanmıyorum. Türkiye konumu itibariyle önemli, bu doğru. Ancak siyasetçiler bunu doğru değerlendiremediklerinde komşularımız da felaketler yaşadığında ben mutlu, huzurlu olamıyorum. Kimsenin de olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorum ki ülkemizde de hiç hoş şeyler olmadı, yoksulluk da arttı ancak Irak'da yaşananları bizim yaşadıklarımızla da kıyaslamak utandırıcı olur. İnsan olmanın coğrafyası yok. Ben zulmedenler adına insanlığımdan utanıyorum ve bir şey yapamadığım için üzülüyorum. Biraz duygularımla yazdım kusura bakmayın. Ama duygular da insan olmanın önemli bir kısmını oluşturuyor. Gökçe Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 01:41 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ABD, Barzani´yi konusturup tahrik etmekte zaten. Bir yolunu bulupTürkiye´i Ortadoguya sokup, bir yandan Irak, bir yandan Barzani; öte yandan Iran ile cebelles etmenin yollarini ariyor. Cekilecegim demesi yalnizca bir manevradir. Türkiyenin kürt sorununu kökünden cözmeye niyetli oldugunu iyi bilen ABD, bu kez kürtleri son kez satmaya da niyetlenmis olabilir... Türkiye´nin ortadogu savasina fiilen katilmasi, balkanlardaki son kiyim savasina benzeyebilir, bu da hem ABD nin hem AB nin isine gelecek, ortadogunun sifirlanmasini bir süre izleyecekler ve tükenmis bölgede sonunda diledikleri gibi at kosturacaklar. Balkanlari unutan arkadaslar, gözlerini dört acsinlar. AB´nin göbeginde bir savas cikarildi ve katliamlara seyirci kalindi, bölge tamamen tükendikten sonra üzerine oturmadilar mi? Milosovic ne dedi mahkemede, unuttuk mu? Bu savasi siz cikardiniz demedi mi? Simdi Türkiye´deki yeni Milosoviclere vazife verilmek isteniyor??? Emperyalizmin, ortadoguyu hic bir zaman kaderine terketmeyecegini anlayamamak büyük safdilliktitr. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 03:49 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|