Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türk-İslam Sentezi çatırdamaya mı başladı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski21-04-07, 23:26  #1
AranEL

AranEL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
Türk-İslam Sentezi çatırdamaya mı başladı?

Dink cinayeti,
Cumhuriyet Yürüyüşü
Malatya Olayı

Kitlesel anlamda içiçe olan kesimleri farklı zaman dilimlerinde karşı karşıya getirdigini düşünüyorum.Sizcede Türk-İslam sentezi denen kavram ve ya oluşumdaki bir çatırdamanın öncü artçılarımı?
AranEL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 00:07  #2
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın AranEL şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dink cinayeti,
Cumhuriyet Yürüyüşü
Malatya Olayı

Kitlesel anlamda içiçe olan kesimleri farklı zaman dilimlerinde karşı karşıya getirdigini düşünüyorum.Sizcede Türk-İslam sentezi denen kavram ve ya oluşumdaki bir çatırdamanın öncü artçılarımı?
Sayın AranEL,
Ne demek istediğinizi anlıyorum...Konuyu biraz daha açmanızı rica edecektim.....Önemli bir konuya değiniyorsunuz gibi algılıyorum...

Eğer yanlış anlamadıysam,Ulusalcı,milliyetçi,Kemalist vd. AKP karşıtı politikaları savunan sağ,sol yelpazedeki grupların yukarıda saydığınız olaylarda farklı bakış açılarına sahip olduğunumu vurgulamak istiyorsunuz...

Sadece Türk İslam düşüncesindekileri kastediyorsanız o cenahta bir sorun görünmüyor...

Yukarıda saydığım bu gruplar,Hrant Dink cenaze yürüyüşü ve orada atılan sloganların niteliği vs.dışında farklı beyanlarda bulunmadı...Malatya ve Ankara mitingi konusunda pek çatlak ses yok,aralarında....Hele Malatya hadisesi..Tüm milleti üzüntüye boğdu.......

Konuyu biraz daha açarsanız....diyorum...

Selam ve saygılarla...........Harbey.......

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 00:21 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 00:08  #3
ancazin

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:

Mesajı Göster
Dink cinayeti,
Cumhuriyet Yürüyüşü
Malatya Olayı

türk İslam sentezcileri olarak gördüğünüz grupları biraz daha açarmısınız?
ancazin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 00:17  #4
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Turk Islam sentezi nedir ?
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 03:57  #5
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Turk Islam sentezi nedir ?
hic hayata gecmemis, ama savunulurken epey de can almis bir garip hayali sacmaliktir.
Eski22-04-07, 13:44  #6
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
hic hayata gecmemis, ama savunulurken epey de can almis bir garip hayali sacmaliktir.
Haklisiniz. Turkluk ve islamlik birbirinin tezi ve anti-tezi degildir ki Turk islam sentezi diye birsey olsun. Tamamen sacmaliktir. Kavram, cehaletin son perdesidir.
Eh ! Zamaninin teroristleri simdi yurtsever olmusken boyle sacmaliklari duymak pek de sasilacak bisey degil.
Eski22-04-07, 13:56  #7
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Türk-İslam hiç bir zaman birarada sentezlenemediği için çatırdamasıda söz konusu değil, ancak sentezlenememesini hazmedememekten kaynaklanan çatlak sesler vardır, o kadar !
Eski22-04-07, 14:06  #8
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın che_za şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türk-İslam hiç bir zaman birarada sentezlenemediği için çatırdamasıda söz konusu değil, ancak sentezlenememesini hazmedememekten kaynaklanan çatlak sesler vardır, o kadar !
evet öyle bir tez hayata gecmis olsaydi, dinci ve milliyetci guruplar en azindan büyük bir gurup haline geirlerdi

Her iki guruptan kalanlar da kücük marjinaller olarak ortaya cikardi.
Ülkemizde öyle mi?
degil tabi ki.

Bagimsiz olarak siyasallasmis bir dindar gurup partileserek ortaya cikarken, islam oldugu halde Türklügü öne süren ayni bicimde farkli bir milliyetci gurubu sahnede görüyoruz.
Eski22-04-07, 15:11  #9
AranEL

AranEL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005

Sanırım baslık konusunda ciddi bir hata yapmısım.Herkesten özür dilerim.Kastettigim tam olarak şu ;

Suan ki siyasi kargaşanında etkisiyle Türkçülük ve Muhafazakarlık ve ya İslamcılık karşı karşıya gelme ihtimalleri varmı?Bu fikre kapılmamın sebeblerinde biride Muhsin Yazıcıoğlunun sivrilmiş olması.

Ortada zorunlu bir ittifak nedenide ; kominizm gibi bir tehlikede veya ortak düşmanda yokken hali hazırda?

--------------------------------------------
bu arada konuyu yanlış bölüme açtıgımı farkettim.Yönetici arkadaşlar taşırlarsa sevinirim.
Saygılarla
AranEL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 15:21  #10
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Sanırım baslık konusunda ciddi bir hata yapmısım.Herkesten özür dilerim.Kastettigim tam olarak şu ;

Suan ki siyasi kargaşanında etkisiyle Türkçülük ve Muhafazakarlık ve ya İslamcılık karşı karşıya gelme ihtimalleri varmı?Bu fikre kapılmamın sebeblerinde biride Muhsin Yazıcıoğlunun sivrilmiş olması.

Ortada zorunlu bir ittifak nedenide ; kominizm gibi bir tehlikede veya ortak düşmanda yokken hali hazırda?

--------------------------------------------
bu arada konuyu yanlış bölüme açtıgımı farkettim.Yönetici arkadaşlar taşırlarsa sevinirim.
Saygılarla
Hali hazirda Turkcu bir parti yoktur. Milliyetciyiz diyenlerin milliyetciligi aglanacak haldedir. Muhsin Yazicioglu`nun sivrilmesinin iki sebebi olabilir.
Bir tanesini baska bir baslik altina eklemistim. Siyasette etkisiz bir konumada olmaktansa herhangi bir sekilde dengede yer almak. Ben buna birilerinin ayagina bag olmak anlami yukluyorum. Hicbirsey olmaktansa birilerine dert bile oluruz hesabi.
Ikincisi ise cok cesur bir sekilde milliyetci tabanin oylarina talip olmak ki bana gore pek gercekci degil ama ihtimal dahilinde.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı