"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Horasan´a dogru ilerleyen arap ordularinin manevi güc kaynagi ne olabilir? | |||
| Muhammed peygamberin Türk düsmanligi | 4 | 20.00% | |
| Islami dünyaya yaymak | 7 | 35.00% | |
| Gannimet, köle ticareti | 8 | 40.00% | |
| Asya´ya hosgörü ve insanlik getirmek | 2 | 10.00% | |
| Putperestleri yola getirmek | 5 | 25.00% | |
| Cöllesmis yarim adadan kurtulup zengin ve verimli bölgelere yayilma hirsi | 14 | 70.00% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 20. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu topik; Araplarin, kendilerine cok uzak ve farkli inancta ve kültürde insanlarin yasam alanlarinda neden tacavüz ettikleri üzerine acilmistir. (birden fazla oy verilebilir) saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 07:23 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Anket eksik olmuş.Arap yarımadası dışında ki (Horasan ve diğer)Arap yayılmacılığı düşünüldüğü zaman bunun en yoğun ve en geniş olarak gerçekleştirildiği dönemin Emeviler dönemi olduğunu görürüz. Emevilerin yayılmacılığının sebebide bellidir.Arap Faşizanlığı burda yer almalıydı diye düşünüyorum. |
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İktisat, her şeyin başı iktisat.gerisi fasa fiso.Kimse din iman için dünyanın öbür ucuna gitmez.Asya ne ki.Endonezya adasının müslümanlaştırlmasını düşünün.Oralara tek bir arap askeri gitmedi.Ama bir sürü arap tüccar gitti.Sonuç olarak endonezya en büyük nüfuslu müslüman memleket oldu.Şimdi düşünelim asker daha başarılı tüccar mı? __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Sayın Hoca; Bu anketi ne amaçla hazırladınız merak ettim. Siz hazırladınızda oy verenler neyi,neye karşı oylama yapacaklar. Çok şaşırdım. Sanırım sonuçdan memnun olmanız için.Sonucun istedğiniz gibi çıkması için, birden fazla oy verme seçeneğinide koymuşsunuz. Bir kaç arkadaşınız,akşama kadar oylama yaparsa oy oranı bayağı kabaraık çıkar diye düşünüyorum. Bu gibi anketlere oy vermemi bekliyorsanız kusara kalmayınız. Oy vermiyorum. Saygı ve hürmetlerimle. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Neyi ögrenmek istedigimden cok, arraplarin kendi yurtlari disina neden ciktiginin arkadaslar tarafindan nasil bilindigidir? Islami yaymak mi ganimet mi vb nedenler. Acik sordum, özel amaci yoktur. Bu nedenler üzerine düsünce alisverisi ve tartisma konusu acilmasi, topigin zaten kendi amaclarina girer. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
| #6 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Ayrıca sizin o değerli oyunuzdan anketi mahrum etmeniz çok yazık olacak. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
| #7 | ||
| Alıntı:
Başkalarıyla alay etmem . Toplum içinde konuşmalarda,sanırım herkesde böyle olması lazamdır diye düşünmekteyim. Zaten ata sözü vardırya; "Sorma kişinin aslını sohbetinden bellidir diye" Saygılarımla. | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Lütfedip ciddiyetle,yaptğınız açıklamalar için sağolasınız.açıklamalarınzadan ,dolayı teşekkürlerimi sunarım. Saygı ve hürmetlerimle. | |
| #9 | |
| Ankete oy vermemmeme rağmen; Acizane bu konuda ufacık ve çok kısaca benimde katkım olsun,amacıyla düşüncelerim şöyle. İslamiyete gönül vermiyş kişiler arabistan dışına dünyanın bir çok yerlerine giden kişiler ,kişisel maddi çıkarlar için değil,tamamen islamiyeti yaymakiçin gitmişlerdir. Bu gidiş sebepleri, iki amacla olmuştur. Bunlardan birisi Hz.muhammed peygamber olmasına rağmen.İslamiyet karşıtı toplumlar tarafından, çeşitli işkencelere uğradı.Peygamber Hz.Muhammed.Allahın izni ile,doğup büyüdüğü,gençiğinin geçdiği mekkeyi bırakıp,medineye hicret etmesi var.En yakın arkadaşlarıyla beraber ,medinede coşkuyla karşılandılar. Ve buna hicret denildi.O zamanın islamiyete gönül veren sahabiler.Dünya malına, maddiyata,hiç önem vermezlerdi.Örnek olarak,Hz muhammedin en yakın arkadaşı ve islamiyete ilk inanan erkek kişi Ebu Bekir,o zamanın çok zengindi.Tüm mallarını islamiyet için harcamadan,fakirlere dağıtmaktan hiç çekinmedi.Tüm maddiyatını dağıttdı. Bu hicret müslümüanlara örnek ve oldu.Gönüllü birçok müslümnlar,arabistan dışına islamiyeti götürmek için.Peygamberin islamiyete davetini tebliğ etmek için,evlerirni,yurtlarını,her çeşit maddiyatını,taşınmazlarını bırakarak,dünyanın bir çok yerine gitmeye karar vererek gitmişlerdir.Bu gidişleri islamiyetin yayılmasında çok büyük katkıları olmuştur. Birçok kabilelere,kırallıklara,islamiyete davet yazılarını götürmüşlerdir.Kabul edenler çoğunlukda olmasına rağmen,tabiki şimdide olduğu gibi bazılarıda bu daveti kabul etmemişlerdir. Düşünebiliyormusunuz o devirde,çöllerde ıssız yollarda,bir yerlerden kalkıp ta uzak beldelere ,ülkelere yaya olarak,kendi imkanları ile,canlarını tehlikeye atarak canlarını vermekten dahi çekinmiyerek,nasıl gittiklerini.Ve bu uğurda canlarını verenlerde olmuştur. Mesela bunlardan birtanesi ,Peygamberin torunu hz.Hüseyin ini kızgın çöllerde aç,suzuz,nasıl kuşatma altında kalarak feci şekilde can verdiğini,sanırım bilmiyen yoktur. Bu konuda çok uzun sayfalarla ancak anlatılabilir.sıkıcı olmaması için kısa kesiyorum.Merak edenler olursa,islam tarihini inceliyebilirler. Bazı kesimlerin düşündüğü gibi,ganimet için değil işte anlatmaya çalıştığım niyetleri üzerine gitmişlerdir. Saygı ve hürmetlerimle. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| ben Hz.Muhammed'in Türk düşmanı olduğuna inanmıyorum çünkü kendisinin yaşadığı 7.yy'da Araplar dolayısıyla Hz.Muhammed'in Türkler'le bir münasebeti yok. __________________
Aydın adamın ideolojisi olmaz... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|