"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Kıbrıs'ta tecavüz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| http://www.kibrisgazetesi.com/index....me/Ic_Haberler arkadaslar webmaster'ler tarafından yazı uzun bulunduğundan kısaltılması istendi...bu linke girip iğrenç tecavüz başlığına tıklarsanız habere ulaşabilirsiniz evet hikayeler böyle sürüp gidiyor kıbrıs'ta..1990'lara kadar böyle hiçbir haber'e alışkın olmayan kıbrıs halkı türkiye'den gelen yoğun göçün sonunda oluşmaya başlayan bu olaylardan bıktı artık...kendi çocuklarını bacılarını sokağa tek başına bırakamaz oldu...yine geçtiğmiz günlerde 2 inşaat işçisi 2 turist kıza tecavüz'de bulundu...hırsızlık olaylarını saymaya gerek bile duymuyorum çünkü kontrol edilemez bir düzeye cıkmış durumda bende bir kıbrıs türkü olarak diyorum ki YETER lanet olsun beni anatavan'ımdan soğutanlara lanet olsun bunların olmasına izin verenlere istemiyoruz artık kıbrıs'ımızda boyle olayların yaşanmasını istemiyoruz artık kıbrıs'a bu insan bile deyemiyeceğim varlıkların gelmesini... ve bu isteklerimden dolayı beni hain diye suçlayacaklara soyleyeceğim ise evet ben bir HAİN'im(gerçi size göre herkes hain) aziz86 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 15:05 .Sebep: webmaster'ler tarafından düzeltmemiz istendi |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Sayın aziz86, Yapılan şey iğreç ama bunu türkiye ile değil birey ile bağdaştırın lütfen! Yapılan şeyi Kıbrıs türkleri değil benim ülkem insanı da emin olun tiksinti ile karşılar! Ama bunu türkiye ye yüklemek dün bugün ve yarın senin için herşeyini seferber eden bu ülkenin tüm insanlarını istememk ve canice göstermek zalimlik olur.. Saygıyla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #3 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
aziz sonuna kadar haklı.Bu iş direk olarak Türkiye ile ilgili.Kaç yıldır Türkiyede ne kadar ipsiz sapsız varsa adaya gönderiliyordu.Sonuç bu.Hastalıklarımızı bu şirin adaya bulaştırdık.Kıbrısı kaybetmemizim bir sebebi de bu. aynı şeyleri türk cumhuriyetlerinde de yaptık ve onlar da bizden nefret ediyor.Bu bizim suçumuzdur. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #4 | |
| bende türkiye'deki herkesi hedef göstermedim zaten...eğitim düzeyi düşük veya doğu'dan cebinde 5 milyon lira ile kendini turist diye gösterip gemi ile doluşan insanlardan bıktık...vize gerekiyorsa vize ile giriş olsun..bu hernekadar size ağır bir söz olarak görülsede bazı kriterlerin getirilmesi gerekiyor kesinlikle....bize katkıda bulunacak her kişi gelsin ama bizi geriye götürenler yeterince geldi |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn Azize katılıyorum... Ortada gerçekler var. !974 ten sonra kıbrısın yerli türklerinin yüzde sekseni ingiltere başta olmak üzere ülkeyi terk etmiş... Bu nedir? Boşluğuda Türkiyeden kimi insanları adaya yerleştirme politikası yapılmış... Şimdide Türkiyenin kara paradını kumarhanelerde aklamak için kullanılıyor... Kıbrısa türkiyenin çöplüğü olarak bakanlar vardı... Gazetelerde yazıyordu... kıbrıs Türkleri ne yapacağını şaşırmış durumda... Adanın iki tarafı arasında korkunç bir dengesizlik var... Türk milliyetçilerinin umurunda bile değil... Onlar namlarının peşindeler... Açız ama onurluyuz... Rumlarda öyleler, ama onlar zengin ve onurlular... Dünyadada bizden çok daha fazla saygı duyulurlar... Bunda benim bir suçum yok... Biz hala boş atıp dolu tutmaya çalışıyoruz... Gerçekleri görmeden ve yüzleşmeden tek bir adım bile atamıyacağız... Uçurumda git gide büyüyecek... |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| haklısın Anti-Kahve.. ...bu olayın Türkiye'den gelen insanlarla hiç bir alakası yoktur tamamen kişisel bir mevzuudur,ne yani Türkiye de yaşayan bütün insanların bu mevzuularda bi sabıkası mı var? Türkiye den kıbrısa bu işi yapmak içinde gitmiyor kimse,emin olun burda daha beterleri oluyor,yüzölçüm ve nüfus bakımından karşılaştırmak gerekirse önlem alınması gereken 81 il var.. önlem derken nasıl bir önlemden bahsettiğimizide biilmiyorum zaten ! ne yani kıbrısa giren adamlara,eve gelen tesisatçılara,tamircilere,huzur evindeki veya yetim evlerindeki bakıcılara "pardon sapık mısınız" diye bi soru mu soracağız ? eğitim şart derler hep,sanırım yine onun gibi birşey bu da,ancak hangi eğitim seviyesi yüksek bi memlekette bunlar yaşanmıyor,bunlara çözüm bulabilmiş olan var mı ki...iş aileye düşüyor,sorumluluk sahiplerine düşüyor,herkes kendi kapı önünü süpürsün felsefesi yine ... başka bi çözüm yolu göremiyorum açıkçası . aralıkları fazla da olsa az da olsayine bunları her daim duyacağımıza da eminim,ne yazık ki ! bu işin ırkı,memleketi yok tamamen kişisel bir mevzuu... kıbrısa öyle insanların gelmesini istemeyişiniz de gerçekten çok sağduyulu bir hareket..(!)yollayın Türkiye ye hallederiz biz,biz uğraşırız,siz rahatınıza bakın "yavru vatanımızın yavruları" !!! saygılar ! __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Ya beyler yapmayın Allah aşkına , çözüm yolu nedir bunun ? sınır kapılarına nöbetçiler,psikyatrlar mı koymamız gerekiyor..gireni tedavi etsinler,sapıklık potansiyeline sahipse almasınlar içeri öyle mi .. ya da bunları tespit ettikten sonra Türkiye ye mi yollasınlar,kıbrıslılarımız rahat etsin diye ! İYİ O ZAMAN ...! __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Yapmayın lütfen phidas biraz destekli atın bari yüzde seksenden bahsediyorsunuz o halde adada zaten sadece Türkiye türkleri var onları da cekersek desenize Rumlar rahatlayacak Kaynak gösterin lütfen. ayrıca kıbrıs konusunda Rauf Denktaş ı hiç dinlediniz mi ? Türkiye için ne düşünüyor? Eğer cevabınız hayırsa size hemn link vereyim __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #9 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Adaya en azından cebi azıcık dolu olanlar gönderilebilirdi. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #10 | |
| sayın che za ne demek istediğnizi anlayamadım...siz galiba yazımı tam olarak okumadınız çünkü ben yazımın hiçbir yerinde türkiye insanlarının tamamını suçlamadım...türkiye'de ne kadar kara cahil varsa elini kolunu sallaya sallaya geliyor...benim kıbrıs'ta kim bilir ne kadar türkiye kökenli öğretmenim oldu bize böyle faydalı adamlar lazım diyorum...bundan yaklaşık 1 ay önce tam 12 kişi turist diye giriş yapmışlar ceplerindeki yoplam para ise 14 milyon...bu adamlara dur diyecek yokmu?kardeşim turist'sin tamam ama kaç paran var nereye gidiyorsun?kıbrıs'ta akraban varmı?hangi otelde kalacaksın? bence acilen bir kontrol mekanizması geliştirilmeli yoksa ada halkı gerçekten ya göç ediyor yada anavatanına minnet duygularını kaybediyor |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|