| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ses nefis. ama böyle de olmaz ki; tanri dili arapca ise, türkce ezan da neymis(!) diyenler de olacak, Türkce ezandan taraf olanlar da olacak. Bense, her ikisinin de sokaklari inletmesine karsiyim ![]() Saat denen bir sey var. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Türkçe olursa bir de biraz daha senfonik metal tadında yapılsa çok daha dinlenesi olabilir bence :D . Ama işbu noktada arabesk sevenlerin de kendi tarzlarında istemesi kaçınılmaz olurdu = ) Ancak Atatürk döneminde Türkçe okunduğunu biliyorum. İlla okunucaksa da anlayacağımız bir şey olsaydı bari daha çok sevindirici olurdu kanımca : D Edit : Sihirli güçler tarafından düzenleme yapılmış bu mesaja = ) Tamam, bundan sonra yazı diline daha fazla ağırlık vereceğim. Hatta diğer bazı hataları da ben düzeltiyorum = ) darknpeace Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-04-07 01:47 . |
| #4 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| mikrofonsuz yalın sesle okunsa problem değil.Ezanın diline gelince amaç cemaatı müslimini namaza davetse hangi dilde okunduğunun ne önemi var. Yalnız arapçayı savunan bazı arkadaşların bir gerekçesi beni güldürür ve düşündürür.Efendim herkes kendi dilinde ezan okursa yabancı ülkeye gittiğimizde ezan olduğunu nasıl anlayacağız.Hani yabancı ülkeye kaç kişi gi der ve böyle bir sorunla karşılaşır o başka bir meselede.Dünyanın hangi ülkesinde adamın biri uzun bir kuleye çıkıp avaz avaz ama hoş bir sesle bağırır.bunun hangi dilde yapılırsa yapılsın ezan olduğunu insan anlayamazsa orada başka bir şey aramak gerekir.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Benim vatanımda, Arabın dili nasıl sokakları inletebilir? Ne anlatıldığı bilinmeyen sözcükler nasıl kulakları çınlatabilir? Lisan, imanın kendisi olamadığına göre, bu itibar neyin nesidir? Bir dil Allah'a nasıl atfedilir ve bu, hangi akla hizmettir? Canım sıkıldı yine... |
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ezanın ve kuran'ın arapça okunmak istenmesi köktendinciliği körükleyen en büyük etmenlerden biridir. Ne anlatıldığını bilmeyen halk elbette kuran'ı yanlış yorumlayacaktır. Sonrasında risale-i nur'ların kuran'da yazılanları anlattığını zannedecektir. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Çok güzel bence,beni daha bir etkiledi bu ezan. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Eh birinci itiraz benden olsun o zaman ![]() Türkçe ve ya başka bir dil elbette ilk etapta baktığınız zaman bir önemi yoktur. Ancak işin içine derinlemesine girilince öyle olmadığı rahatlıkla görülebilir. Öncelikle ben birinci itirazımı yazayım arkadaşlarım cevap verdikçe devam ederiz. Ezan sadece bir namaza çağırı değildir.Aynı zamanda sembolik bir değeri vardır. Ezan okunan bir yerde Müslümanların yaşadığı anlaşılır.Zaman içinde tüm dünya Müslümanlarının ve insanlığın tanıdığı bir ses olmuştur. Bu biraz Hıristiyanlıkla benzetecek olursak Arabistanda ki bir kilisede çan çalmak yerine bizi bu anlatmıyor en iyisi biz Tef çalalım demeye benzer ![]() Müslümanlar kendilerini tanımlarken içinde Ezan önemli bir yer tutar. Saygılarımla... (Daha çok itirazlarım var sırasıyla gelecek.) |
| #9 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bence musluman olmayan insanlar dusunulup ezanin ne turkcesi, ne de arapcasi hoparlorlerden okunmalidir. Caminin icinde ne okurlarsa okusunlar. |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| hımm... Yeni üye olarak bende cevap vereyim... Avrupa'daki biçok Hıristiyanın müslüman olmasına vesile olduğu için, avrupa ülkelerinde bile hiç anlamını bilmeyen insanları etkilediği için bence arapça okunuyor olması gerçekten çok güzel bir şey bu.. Ayrıca Müslüman bi ülkede yaşadığını her insanın günde 5 vakit hatırlaması için ülkemizde de ezanının arapça okunuyor olması sevindirici bir duygu.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|