Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına karşı, hangi parti, ne yaptı ???? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski22-04-07, 16:39  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına karşı, hangi parti, ne yaptı ????

Ülkemiz parçalanmaya çalışılıyor. Bugün sürekli dünya göndemine emperyalistlerce oturtulmaya çalışılan Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları da bu planların bir parçası.

Peki ülkemizdeki siyasi partiler bu iddialara karşı ne yapıyorlar ???

Mesela AKP, elinde hükümet gücü de var ! Neler yaptı ?

Mesela Fazilet Partisi, mesela BBP, mesela MHP ???
Bu partilerin hepsi hem yurtiçinde hem yurtdışında örgütlü!!! Bunlar neler yaptılar ?

CHP ve DSP
ne yaptı ?

Ben , bu Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına yönelik en yararlı çalışmaları, İşçi Partisi'nin yaptığını düşünüyorum.
Lozan'da, Berlin'de, Paris'te bizim bu yalana dur dediğimizi gösterdiler.
Bu ''Dur'' deyişimizin de içi boş olmadığını, Sayın Mehmet Perinçek'in çalışmalarıyla ortaya çıkarılan belgelere dayanarak yaptılar.
Bizim düşüncelerimizi savunma ve yayma adına, onbinlerce kitap değişik dillere çevrildi ve Avrupa'da dağıtıldı, dağıtılıyor...
Gönül isterdi ki, böylesi bir davada Sayın Perinçek, Sayın Denktaş yalnız bırakılmasaydı. Öbür partilerimiz de, ya bu çalışmalara katılsaydı ya da kendi insiyatifleriyle bir şeyler yapsalardı. Keşke bu partilerimiz de çıkıp, İsviçre'de ''Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır '' deselerdi.

Ama belki de öbür partilerin de çalışmaları vardır ve ben bilmiyorumdur.

Bilgisi olan var mı ?
Eski22-04-07, 16:45  #2
canuğur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Dünya kamu oyu gözleri önünde taraflarin uzman ve arastirmacilarinca gözlemciler önünde esit kosullarda kartlarini ortaya koymadiklari sürece partilerin yapacagi bir sey yoktur.

Cünkü partiler bu calismalarin altindan cikabilecek buzagidan cekinmekte, bu da ekonomik anlamda bulunduklari yeri kaybetme demektir.
devlet mali deniz yemiyen domuz du ya

Korkulari var.
Yetersizlikten, arastirma yoksunlugundan, oy kaybetmekten, güvensizliklerinden ve sonucun ters cikmasi olasiligindan...
Eski22-04-07, 16:48  #3
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: İZMİR

Sn. Gılgamış, Sözde Ermeni Soykırımına karşı bu ülkede mücadele eden, sözden öte icraata giden, Avrupa'da yargılanmayı göze alan, Avrupa basınını sudan çıkmış balığa çeviren Doğu Perinçek ve İşçi Partisi'nden başka hiçbir girişim olmamıştır bu ülkede...

Parklarda 40-50 kişiyle yapılan basın açıklamalarından, kürsüden atıp tutmaktan başka icraatı olmayanlar, kalkıp Perinçek'i hainlikle suçlama girişiminde bile bulunmuşlardır zaman zaman...

Rauf Denktaş ve Mehmet Gül'le birlikte bu davayı Türk Milleti adına sahiplenen Doğu Perinçek dışında merak ediyorum ben de hangi partinin hangi kurumun bir icraatı olmuştur?
Eski22-04-07, 16:51  #4
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dünya kamu oyu gözleri önünde taraflarin uzman ve arastirmacilarinca gözlemciler önünde esit kosullarda kartlarini ortaya koymadiklari sürece partilerin yapacagi bir sey yoktur.

Cünkü partiler bu calismalarin altindan cikabilecek buzagidan cekinmekte, bu da ekonomik anlamda bulunduklari yeri kaybetme demektir.
devlet mali deniz yemiyen domuz du ya

Korkulari var.
Yetersizlikten, arastirma yoksunlugundan, oy kaybetmekten, güvensizliklerinden ve sonucun ters cikmasi olasiligindan...
Hiçbir korkuları yok...

Uluslararası bir platform vs. beklentileri hayalden öteye gidemez bence...

Mücadele etmeyen kazanamaz...

Hak verilmez alınır...

Ve bunun altından da kalkacak cesaret vardır... Yalnızca İP değil, bu ülkenin her evladını bu mücadeleye davet etmektedir... Bilim adamları, Tarihçiler...

Araştırmaktan kimse korkmamakta... Zira basılan onca kitap ve belge de bunun kanıtıdır... Ermeni, Rus, İngiliz kaynaklarını içeren belgeler...
Eski22-04-07, 16:53  #5
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın şeyist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn. Gılgamış, Sözde Ermeni Soykırımına karşı bu ülkede mücadele eden, sözden öte icraata giden, Avrupa'da yargılanmayı göze alan, Avrupa basınını sudan çıkmış balığa çeviren Doğu Perinçek ve İşçi Partisi'nden başka hiçbir girişim olmamıştır bu ülkede...

Parklarda 40-50 kişiyle yapılan basın açıklamalarından, kürsüden atıp tutmaktan başka icraatı olmayanlar, kalkıp Perinçek'i hainlikle suçlama girişiminde bile bulunmuşlardır zaman zaman...

Rauf Denktaş ve Mehmet Gül'le birlikte bu davayı Türk Milleti adına sahiplenen Doğu Perinçek dışında merak ediyorum ben de hangi partinin hangi kurumun bir icraatı olmuştur?
Valla ben de ciddi ciddi merak ediyorum. Belki ona buna laf atanların verecek yanıtları vardır bu konuda ???
Eski22-04-07, 16:56  #6
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Şimdi sorulan soruya cevap vermek yerine yine Perinçek'e saldıranlar olacak söylemedi demeyin.

Buyursunlar, kendi savundukları parti, grup, görüş ne yapmış...

Bekliyoruz...
Eski22-04-07, 20:38  #7
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
İnkar edenin ağzı eğrilir......

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster

Ben , bu Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına yönelik en yararlı çalışmaları, İşçi Partisi'nin yaptığını düşünüyorum.
Lozan'da, Berlin'de, Paris'te bizim bu yalana dur dediğimizi gösterdiler.
Bu ''Dur'' deyişimizin de içi boş olmadığını, Sayın Mehmet Perinçek'in çalışmalarıyla ortaya çıkarılan belgelere dayanarak yaptılar.
Bizim düşüncelerimizi savunma ve yayma adına, onbinlerce kitap değişik dillere çevrildi ve Avrupa'da dağıtıldı, dağıtılıyor...
Gönül isterdi ki, böylesi bir davada Sayın Perinçek, Sayın Denktaş yalnız bırakılmasaydı. Öbür partilerimiz de, ya bu çalışmalara katılsaydı ya da kendi insiyatifleriyle bir şeyler yapsalardı. Keşke bu partilerimiz de çıkıp, İsviçre'de ''Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır '' deselerdi.

Ama belki de öbür partilerin de çalışmaları vardır ve ben bilmiyorumdur.

Bilgisi olan var mı ?
Sayın Gılgamış,sözde Ermeni iddialarına karşı,Devletin ve Hariciyenin belli bir politikası var.....Bu işin ciddiyetinin geç anlaşılması,eksikliklerin giderilmesi,daha ciddi bir politika izlenmesi için alınan kararlar var....Önümüzdeki dönemlerde daha tavırlı ve yakışır çıkışları görebilmeyi ümit ediyoruz...

Siyasi partiler bazında verilen mücadelede Sayın Doğu Perinçek,vatanına büyük bir hizmet gerçekleştirmiş...Tüm milletin kalbinde özel bir yer kazanmıştır..

Yiğidi öldür hakkını inkar etme....İP Genel Başkanı sayın Perinçek bu mücadelede cesaret ve bilgiyle çevrelenmiş varlığıyla, herkese örnek olmuş...ders vermiştir.....

Sayın Mehmet Perinçek'te mütevazi,istikbal vaad eden,kibar,bilgiye koşan pırlanta gibi genç bir kardeşimiz...Rus arşivlerine girmiş ve öncesinde Türk bilim adamlarının ortaya çıkardığı,bilim ummanının içerisine dalmış.....İlerisinde bu ülkeye büyük hizmetler vermeye namzet..

Bu genç müellifin eserleri şu an kitapçılarda satışa sunuldu....Yaziyaz forumundaki tüm arkadaşlara öneririm...Sayın FEDAİLER geçtiğimiz günlerde açtığı KAÇAZNUNİ'nin İTİRAFLARI isimli topicte,bu eserlerin tanıtımını yaptı... http://www.yaziyaz.com/forum/thread14308.html

Sayın GILGAMIŞ ÜSTAD,sizinde işaret ettiğiniz gibi İP ve Sn.Doğu Perinçek'in bir nevi tek başlarina verdikleri,büyük mücadele çok anlamlı olmuştur...İnkar edenin ağzı eğrilir...
Kendim ve ülkem adına müteşekkirim...

Saygılarla...................Harbey...........

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-07 20:46 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 21:20  #8
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Yıllardır bu konu hakkında hiçbir şey yapmıyoruz.

Başına "sözde" ekini koymaktan başka.

İşçi Partisi birşeyler yapıyor evet,ancak bu yeterli değil,hatta hiç değil.
Eski22-04-07, 21:20  #9
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sozde dediginiz Ermeni Soykirimi ile ilgili Turk tarihcilerinin halen beni tatmin edecek nitelikte soykirimin olmadigina yonelik ortaya koyacak delillerini gorememekteyim. Siyasi partilerin bu isin uzerine gidememeleri tarihleriyle yuzlesmelerinden korkmalarindan olsa gerek diye dusunuyorum.
ABCDE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 21:21  #10
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yıllardır bu konu hakkında hiçbir şey yapmıyoruz.

Başına "sözde" ekini koymaktan başka.

İşçi Partisi birşeyler yapıyor evet,ancak bu yeterli değil,hatta hiç değil.
Yeterli olmak için çok olmak lazımdır, desteklemek lazımdır...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı