"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Süpermarket açarak ülke kalkınır mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Boyalı basını okursanız Türkiye ekonomisinin coştuğuna kolaylıkla inanabilirsiniz.ben de bir vatandaş olarak yürekten buna inanmak istiyorum.Çevreme bakıyorum.Büyüme demek bacalar,tesisler yüksek teknoloji demektir bildiğim.İyide ben çevrede açılan cafcaflı süper-hiper-mega alışvermerkezleri dışında birşey göremiyorum.merak ediyorum acaba bu "center"larda hangi makine ne üretiyor."Bacasız sanayi" dedikleri bu olsa gerek dumansız makine üretimi......şu dünyada üretmeden de ekonomi büyüyormuş onu öğrendim.tabii birileri bize yalan söylemiyorsa. bu arada bizim millet de amma tüketim manyağı olmuş.Kredi kartları yüzünden olmayan parayı, ne kadar gereksiz şey varsa almak için acımasızca kullanıyorlar.memurlar eskiden devlete çalışırdı şimdi bankalara çalışıyor. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
![]() Asil sorun, simdi de bankalarin kime calistigi???? saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aaaa! lütfen küçük görmeyin.. Arada bir , CAF CAF'lı törenler ile.. açılan ÜSTGEÇİT ve KAVŞAK'ları görmüyormusunuz.. ÜLKE nerden... nereye.. geldi... ![]() Yakında Uzaya Astronotsuz araç bile göndeririz.. Bir de Kurdelayı keserken.. ''Hayırlara vesile olur İnşallah!'' dediler mi..? Tadından da yenmez... Müslüman bir hükümetimiz.. var... Allahımıza Hamdolsun... ![]() |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Süpermarket açarak bir ülke kalkınmaz... tüketerek değil üreterek bir ülke kalkınır... Sanayide , teknolojide, yenilikler geliştirerek bunların teknolojik mühendisliğini hazırlıyarak bir ülke gelişir... Biz henüz bir bisiklet zinciri bile üretemiyoruz. Saatimiz bile yabancı, iğne, boncuk ,tığ gibi malzemeleri hatta çatal iğne vs birçok basit ürünü bile yurtdışından ithal ediyoruz... Kaç milyar dolarımız sadece teknolojik araçlara gidiyor... Bilgisayarlar telefonlar vs milyar dolarlarımızı yiyor... Eskisi gibi tarimdada tekstildede kaybediyoruz... Çin piyasamızı duman ediyor... ekonomik olarak dünyanın kimi ülkeleriyle aramızdaki uçurum hızla büyüyor... Aertık çalışmamız lazım.. Farkında bile değiliz... Yazık |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| sayın başbakanımız bursa-istanbul arasını 75 dk ya indiren feribotun açılışında biz icraat yapıyoruz diyor.icraat feribotu avusturalya dan satın almak degil kendi teknolojini kendin yapmaktır.. milletimizin gözü boyanmıyor millet kendi gözünü kendi boyamaya çalışıyor :D __________________
Aydın adamın ideolojisi olmaz... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| enflasyon tarihin en hanesiz rakamlarında,tamam..e işsizlik ? istihdam? o zaman açılan köprülerde,kavşaklarda mendil sattırır,cam sildirir,bilet kestiririz o sorunuda hallederiz alimallah ... __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| İthal ikame ile gelişen büyük sermaye çevreleri, rekabet yetenekleri olmadığı için sanayi ve finans sektöründen çekilerek, başta marketçilik olmak üzere finans dışı hizmet sektörüne girdiler. Bu çevrelere niye marketçiliğe girdiklerini sorsanız, alacağınız yanıt: ABD'de de ekonominin %20'si sanayi, %60'ı hizmet diyeceklerdir. ABD'de cari açık var diyeceklerdir. Ama işlerine gelmedikleri için söylemedikleri bir gerçek varki o da; ABD'nin en önemli ihracatının bizzat ABD parası yani dolar olduğudur. Parasını bütün dünyada geçerli hale getiren ABD, darpanesiyle şimdilik sorunlarını çözüyor. Bizimkiler ise market açmaya devam etsinler, böyle giderse ilk krizde hepsine kilit vurulur. |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Yazı ve Yorumalar çok güzel.. "Onlar" üretiyor bizde az gelişmiş ülke olarak "Pazarlıyoruz" mesele bu... |
|
| #9 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| birkaç yıl önce esnaf ayağa kalkmış süpermarketlerden yakınmıştı.Tandoğanın birbirine katmışlardı.istekleri neydi.Süpermarketler sınırlandırılsın en azından şehir dışına çıkarılsın.Zamanın hükümeti bir yasa çıkarıp süpermarketleri taşımaları için beş yıl süre vermişti.Sonunda ne oldu?Hiç tersine daha fazla süpermarketler fazlalıştı. Şimdi burada bir düşünürsek bakkal çakkal takımı devlete beş kuruş vergi vermez bu yüzden pek onlara acıdığımı söyleyemem.Ama sonuç olarak büyük bi nüfusta esnaflıktan geçiniyor.Süpermarketler buraları çökertince büyük bir kitle işsiz kaldı.Ayrıca bu işsiz kesimi hazmedecek bir sanayide yok.Tıpkı tarımın çöküşü gibi esnaflığın çöküşüde işsizliği artırıyor.Politikacılar laiklik-türban kavgasından arada bir başlarını kaldırıp bu işlere de baksalar fena olmayacak. bu ülkede üretim yapan tesisler açılmadıkça türkiyenin iyiye gittiğine inanmak zor. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Biz sadece tüketici olduk özelliklede bizim olmayan malları tüketiyoruz acaba Türkiye ye bir katkısı oluyor mu?? ![]() İktidar ve yandaşlarına bakılırsa işe yarıyor o zaman bizde bir supermarket devrimi yaparız olur biter ... Üretmek için bir çok imkanımız var ama biz neden tercih etmiyoruz inanın çok düşündürücü.Bir sürü çiftçimiz ve işçilerimiz işsizdir neden ki ? Sayın Tayiipe sormalı boş oturanı Allah sever mi diye? Bakalım gene neleri kıvırır döndürür Şimdiki iktidarı bir yana bırakırsak Türkiye bence her alanda üretim yapabilicek alana,beyine ve genç nüfusa sahip peki durmak neden ? __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|