"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
İdeolojilere bağlanıp bağlanmama meselesi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| uzun zamandır hem gerçek çevremde hem de sanal ortamda öğrencilerin, hatta insanların bir ideolojiye bağlanmaması gerektikleri, her olayı bu ideoloji çerçevesinde değerlendirmemesi gerektikleri söyleniyor. Peki böyle olsa doğru olur muydu, daha önemlisi ülkeye faydalı olur muydu sizce? Herhangi bir siyasi doktrinler sistemini benimsememiş bir kişi günümüzde gördüğümüz siyasetçilerin çoğuna benzemeyecek midir? İşlerine geldiğinde savundukları fikirlere zıt şeyler söyleyip işin içinden çıkamayacaklar mıdır? Aslında ne söyledikleri belli olmayan vatandaşlar haline gelmeyecekler midir? Örneğin solcu olan biri inandığı değerleri tüm beyniyle savunmasa bazı durumlarda, zorluklar karşısında taraf değiştirmeyecek midir ve kendi çıkarlarını düşünen siyasetçiler kervanına katılmayacaklar mıdır ileride? Ben bir ideolojiye beyin olarak tamamen bağlanmanın yanlış olmadığını, aksine eğer adam gibi birşeyler yapmak gerekiyorsa böyle olunması gerektiğini düşünüyorum. Önemli girişimlerde bulunmuş kişiler, insanların "bazı ideolojilere hapsolmuş" dedikleri kişilerdir çünkü. Bu konuda sizin nasıl düşündüğünüzü merak ediyorum. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| dünyanın "-izm" lerle kurtulabileceğine inanmıyorum. __________________
Aydın adamın ideolojisi olmaz... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| BEnim hayatımda hiçbir izm'e kelimenin tam anlamıyla yer yoktur... İnsanı temel alarak eklektik bir inancım vardır... Herfikrin pozitif yönlerini kabul ederim... Ama hiçbir fikri tam manasıyla kabul etmem. Çünkü içerisinde birçok yanlış bulduğum hususlarıda kapsar... karşı adına düşünebilme.... Ben ne istiyorsam başka herkesinde isteyebilmesi... tüm ideolojim bunun üzerine kurulmuştur... 2400 küsür mesajımdada bu konuda hiçbir sapma yoktur... sadece kendi ideolojisini insanlığın tek hayrı olarak gören herfikrin yanlış yönlerini eleştiririm... |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bence asıl sorun ideolojiye bağlanıp bağlanmama değil körü körüne savunmaktır. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| İdeolojilere bağlanabilirsiniz ve bağlandığınız ideolojileri savunabilirsiniz. Ama ona kusursuz bir ideoloji gibi yaklaşmak ve herşeyi hiç düşünmeden kabul etmek yanlıştır. Unutulmaması gereken şey, ideolojilerin de insan icadı olduğudur. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İdeoloji kabaca kendi içinde bir bütünlük gösteren düşünce sistemimidir. Hayata böyle bir bütünlük içinde bakmak neden kötü olsun. Tam tersine, doğru ve gerekli olan bir şeydir. Bir insanın bir ekonomik sisteme ve o sistemin yansıttığı dünya görüşüne sahip olması insanı "omurgalı" yapar. Yoksa, pragmatik çözümlerle, "dün dündür bugün bugündür" felsefesiyle dünyaya bakmak, bana göre, esen rüzgara göre yol almaktır. Sorun insana yakışan bir ideolojiyi benimsemektir. O konularda bilgilenmeye çalışmaktır. Emekten yana olmak, bilimden yana olmak, aydınlıktan yana olmak temel ilkelerimiz olmalıdır. Bu temel ilkeler doğrultsunda hayatı, insanı, doğayı ve evreni tanımak, anlamlandırmak, insana yakışan bir davranış biçimi olarak geliyor bana. |
|
| #7 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kişinin bir ideolojiye körü körüne bağlanması, o ideolojinin eksik yanlarını görmesini engelleyebilir. Ayrıca kişi kendi aklıyla, düşünce yetisi ile hayatı sorgulamalı ve kendi ideolojisini oluşturmalıdır. Varolan her ideolojinin eksik yanları vardır; çünkü insan aklı sınırlıdır. Kişi kendi görüşlerini oluşturduğu zaman bile yine sorgulamayı bırakmamalı, karşı olduğu görüşleri de tarafsız olarak ele alabilmelidir; ancak bu şekilde doğru yolun bulunacağına inanıyorum. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-04-07 00:01 . |
|
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
İçinde kusur var ise,o ideolojiye bağlanmak yerine,yenisini yaparsın,ki onun da içinde kusur olacaktır,bence bağlanmak yerine,hepsinden iyileri yap,yanlışları gördükçe değiştir. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
|
| #9 | |
| ben dünyanın olmasa bile bir ülkenin "-izm"lerle kurtulabileceğine inanıyorum. bri fikir akımının ana rotayı oluşturması gerekiyor, aksi takdirde küçük engellerde bile sapmalar meydana gelir. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Şunu da belirtmeliyim, körü körüne bağlandıklarını düşündüğümüz pek çok kişi aslında hiç de körü körüne bağlanmamıştır. Biz insanları kara cahil zannediyoruz, bundan vazgeçmek gerekiyor. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|