"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
| Anket Sonuçlarını Göster: Fransa'da Yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde... | |||
| Nicolas Sarkozy'i Destekliyorum | 3 | 27.27% | |
| Segolene Royal'i Destekliyorum | 6 | 54.55% | |
| Kararsızım | 2 | 18.18% | |
| Oy Verenler: 11. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Fransa'da 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde yarış hızlandı. Bir kamuoyu araştırması, Sosyalist Segolene Royal'in, merkez sağdaki Nikolas Sarkozy ile arasındaki farkı giderek kapattığını ortaya koydu. Le Figaro gazetesinde yayımlanan araştırmaya göre, ikinci turda, Sarkozy oyların yüzde 51'ini, Royal yüzde 49'unu alacak. İki aday, 2 Mayıs'ta televizyonda canlı yayında kozlarını paylaşacak. Siyasi gözlemciler, kararsızların da oylarını hesaba katarak, tartışma programınının cumhurbaşkanı seçimi için çok önemli olacağı değerlendirmesinde bulunuyor. Kaynak: CNN __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Segolene Royal'i Destekliyorum __________________
Yok! |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Farketmez benim için ikisi de. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Farkı yok mu sizin için? __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sosyalist ile merkez sağcının farkı varda, Türkiye açısından görüşleri aynı olacak. O açıdan önemi yok dedim. Le Pen'i gene engellemişler bu arada ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Keske bizim Le Pen'ler de engellenebilse. Shiraz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-04-07 12:42 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Iste tam o zaman bizim Lepenler de demokrasi cigirtkanligina baslarlar. ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| umarım sarkozy seçilir bizde bu AB trajedyasından kurtulur artık tatkı uykumuzdan uyanırız. |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| 44 milyon seçmen ilk turda en fazla oy alan iki aday Nicolas Sarkozy ile Segolene Royal arasında tercih yaptı. Alınan ilk sonuçlara göre Sarkozy yüzde 53 oy oranıyla seçimleri kazandı. Royal ise yenilgisini kabul etti. Seçimlere katılım oranıysa son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Seçmenlerin yüzde 85’i sandık başına gitti. Sarkozy’nin zaferiyle Paris’in banliyölerinde olaylar çıkmasından endişe ediliyor. Banliyölerde şu ana kadar 34 araç ateşe verildi. Şiddet olaylarının önüne geçmeleri için 3 bin polis ve jandarma görevlendirilmiş durumda... ![]() Kaynak: NTV __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Fransa'da emperyalizmin zaferi.. Artık kendi kişiliğini unutmuş, ABD yanlısı, AK parti benzeri politikalar güden bir Fransa göreceğiz gibime geliyor. Yazık oldu.. Saygılarımla __________________
Karanlık sorgulanmalı! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|