| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Vekiller dahil ülkemizdeki,tüm okumuş insanların Yetişmesinde büyük katkısı bulunan öğretmenlerimizi Unutmayalım,onların haklı davalarına destek olalım. Öğretmenler grevde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ek ders ücretlerinde kesinti yapan genelgesi ile okul yöneticilerinin atanmasına ilişkin yönetmeliği Türkiye genelinde on binlerce öğretmene sınıfları boşalttırdı, sevk alan öğretmenler basın açıklamalarıyla AKP iktidarını ve Milli Eğitim Bakanlığı protesto etti. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, düzenlemelerin geri çekilmesi çağrısında bulunurken, geri adım atılmaması durumunda 4 günlük boykot ve eylem uyarısında bulundu. Sakarya’daki protesto gösterisinde 5 Eğitim-Sen’li sendikacı gözaltına alındı. MEB Müsteşarı Necati Birinci de illere gönderdiği genelgede eğitim öğretimin aksatılması durumunda yasal işlem yapılmasını istedi. http://www.tuncayozkan.com/haber.php?haber_id=14828 tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-04-07 11:12 . |
| #2 | |
| Sayın yazı yaz yönetimi. Aşağıda Türkiye Siyaseti ana başlığı altında Açılmış olan başlıklardan vermiş olduğum örneklere bakın. Birde “öğretmenlerin grevi” ile bu konuları karşılaştırın!! Hangisi Türkiye siyasetini direk ilgilendirir? Yüzbinlerce öğretmenin hakkını arayışı Türkiye gündemine Giremeycekse!Bu anlayışa anlam verebilmek gerçekten çok zor. Şu yazdıklarım ve daha yüzlercesini sayabilceğim başlıklar İçinde Türkiye Siyaseti başlığa altına alınmaya hak kazanmış Ama öğretmenlerimizin mağduriyeti ve haklı davalarını savunmaları İçin yapmış oldukları eylem sizce bu örneklerden daha basit öylemi? “Hak aranmasına karşı olanlar,haklı olamaz”başlığının niye diğer konular Arasına taşındığını gerçekten merak ediyorum? İngilterenin Tarihi rolü-ak partiden Bir vekil istifa etti- Hepimiz azerbeycanlıyız-hepimiz hristiyanız-Nokta dergisine polis baskını İnal batu istifa ediyormuş-Kaçaznuninin itirafları-Liselerde şiddet- Baydemire W soruşturması-İki kürt iki söylem-sporcu ve mankenlerin siyasete Atılması-Ardahanda köy okulu-hackerlar kuzey ırakta Tüm bunlar öğretmenlerin hak aramasından daha önemli öylemi? Saygılarımla |
| #3 | |
| Ülkemizde binlerce okul bulunmakta vede bu okullarda yüzbinlerce öğretmenimiz görev yapmaktadır.MEB nın uygulamaya koymuş olduğu yeni yönetmeliğe göre;okullarda yönetici olarak görev alabilcek, öğretmenlerin belirlenmesi, hiçte objektif olmıyan bir şekilde yani Okul idarecilerinin(Müdür ve müdür yardımcılarınınbelirlenmesi milli eğitim müdürlerinin yetkisi dahiline alınmıştır. daha önce sınavla yapılan bu belirlemeler;yeni yönetmelikle tamamen subjektif bir şekilde kişi insiyatifine bırakılmıştır.Kazanılan sınav ve haklar yok sayılarak menfi uygulama getirilmiştir. Aynı yönetmelikte,öğretmenlerin,rahatsız olmaları halinde almış oldukları raporlar dahi geçersiz kılınıp ders ücretlerinin ödenmemesi gibi haksız ve bir o kadar saçma olan bir uygulama getirilmiştir. Hangi kurum hasta olan bir personelinin ücretini kesebilirki? Tabiki cumhur başkanlığı seçimi ve diğer gelişmeler öğretmenlerimizin bu grevini, bu isteklerini gölgelemiş ve tüm kamu oyunca görmezlikten gelinmiştir. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Öğretmenleri destekliyorum... hakikaten rezalet.. Sen koskoca öğretmen ol eğitici ol insan yetiştirici ol ama geçim derdine düş... Hiç bana Dünyanın en büyük bilmemneyiyiz filan demeyin! Batıdaki bir öğretmen heryıl yurtdışına tatile gider... Bizim orda burda gördüğümüz turistler bugibi öğretmen , dişçi, şef vs orta siklet maddi kazançlı insnalarıdır... Bizim öğretmenlerin böyle bir lüksü yok.... Cenazesi olsa gidecek parası yok. Eğitime para ayıran yok. Nasıl kalkınacağız. Ne üreteceğiz. Bir ülkenin öğretmenin durumu o ülkenin durumudur... Yanılma payı sıfırdır. Bir öğretmen için ev sahibi olmaz çoğu zaman toki hayalleri ile geçer... Yazık bu millete... |
|
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|