"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Basit Gerçekler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| 1.Devlette yaşanmaz,ülkede yaşanır.Devlet ülkedeki bir kurumdur. 2.Bir ülke ekmek üretemez,ekmeği insanlar üretir. 3.T.C bir devletin ismidir,ülkenin değil.Ülkenin ismi türkiye. 4.Devlet,ülke,ordu eşanlamlı kelimeler değildir. 5.Devlet insanları beslemez,tam tersine insanlar devleti besler.(sondaki 'beslemek' varlığını devam ettirmek anlamında) 6.Sosyalizm/komünizm sadece milliyetçi olmamakla kalmaz ona karşı çıkar da. 7.sscb'nin sistemi komünizm değildi.Çünkü komünizm bir sistem değildir. 8.Anarşizm siyasi bir akımdır.Bir komünist hareket bir düşünce... 9.Feminizm kadınların üstünlüğünü savunmaz. 10. 2x2=4 devam edebilir,etmeyebilir de.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| 2x2=4 Bu çok Güzeldi... Bende ekliyeyim ... güneş doğmuyor, Dünya dönüyor Gerçeklerden o kadar uzağızki... 2x2 'yi algoritma hesabıyla 5 yapmaya çalışıyoruz... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| milliyetçiliğin ne olduğu bilinmeden aşağılanamaz. milliyetçilik faşistlik değil, insanların siyasal anlamda dünya üzerindeki kimliğidir. halk, etnik köken, ırkla karıştırılamaz. bunlardan farklı bir şeydir. bağlı olduğunuz ulus sizin seçebileceğiniz bir kavramdır. doğuştan taşımazsınız. tek bir sosyalizm yoktur. sosyalizmin milliyetçi olamaz demek 2x2=6 demek gibi birşeydir. tc bu ülkenin sınırlarını ifade eden bir kavramdır. kastettiğiniz türkiye bundan farklı bir şey değildir. zaten siz enternasyonelseniz sizin "ülkeniz" tüm dünya olmak zorundadır. devlet, milletlerin kurduğu siyasal örgütlenmedir. bu zamanla tek bir kişinin egemenliğine, veya günümüzde olduğu gibi tek bir kurumun egemenliğine girebilir. ancak egemenlik kayıtsız ve şartsız olarak ulustadır, öyle olması gerekir. ulus tek bir kurumun egemenliğine sesini çıkarmıyorsa, ve o tek kurum ülkeyi peşkeş çekip, karanlığa itiyorsa eğitimsizliğindendir, bu noktada aydın kimseler birlik olmalı, demokrasiyi tesis etmelidir. ordu, bir milletin dış güçlere karşı savunmasını sağlaması gereken silahlı bir kurumdur. türkiye cumhuriyeti'nde ise ordu halkla birlikte bu devleti kurmuştur. bu sebeple, ordunun bir de atatürkçülüğü ve rejimi koruma görevi vardır. ancak bu görevini yerine getirmediği, hatta tersi bir rol oynadığı 72 ve 82 darbeleriyle anlaşılmıştır. |
|
| #4 | |
| |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
t.c sınırları ifade edemez diyorum.Cumhuriyet bir yönetim biçimidir.Gerçi ne demek istediğinizi anlıyorum ama benim burdaki hedefim tam da bu tür mecazlara karşı çıkmaktır.Yani cumhuriyet deyip 'sınır'ı kastetme ,devlet deyip ülkeyi kasetme belki anlaşılırdır ama basit gerçeklerin üstünü kapatıyor.Bu tür mecazlar sevgiliye yazılan şiirlerde belki sempatiktir ama siyasi mecazlar hiç te masum olmayıp aslında art niyetli politik içgüdülerden kaynaklanır.Ve çoğu zaman mide bulandırıcı olabiliyor. Onun için herkesin bildiği ama bildiğini bilmediği şeyler söylmek gerek. | |
|
| #6 | |
| Bu söylediğiniz size göre bir gerçek olabilir ama gene de basit bir gerçekten çok bir yorumdur.Mesela ben buna hiç katılmıyorum.Kropotkin,bakunin,proudhon ve diğerleri o kitapları sobayı tutuşturmak için yazmadılar. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
ayrıca sosyalizm özel mülkiyet karşıtlığı değildir. sosyalizm özel mülkiyet'in insanların emeğini sömürecek biçimde gelişmesine aykırıdır. mesela fabrika 10 lira kazanırken paranın herkesin emeğine göre dağıtılmasını savunur sosyalizm. eşitlikçidir. | |
|
| #8 | ||
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Altın kural 3ten aklıma geldiği için yazıyorum. Bir de "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" var. Arka arkaya iki vurgu. Fransa Devleti, Almanya Devleti, İtalya Devleti deyince biraz garip oluyor, ama bizim burada yadırganmıyor. Bilakis hassas konulara girince "Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter devlet yapısıyla ve ..." diye devam ediyor. __________________
gül kendine bak ne kadar güzelsin rüya kadar güzelsin aslında rüya sensin |
|
| #10 | |
| Forum deneyimlerimin ürünü olan bir kaç basit gerçek daha eklemek istiyorum müsadenizle: 11. Eşcinseller erkek olarak doğmazlar eşcinsel olarak doğarlar. 12. din ile hayat aynı şey değildir. 13. kürtçe farsçadan türememiştir.Kürtçe ile farsça aynı kökenden gelirler. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|