"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Dünyanın en güçlü 20 ordusu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Nov 2006
| Şu anda dünya üzerindeki en güçlü 20 ordu aşağıdaki gibidir.Türk Silahlı Kuvvetleri ise 9. sırada yer alarak halkımıza güven vermektedir.Son yıllarda her türlü yanlış yönetime rağmen ordumuz gücünde hiç bir şey kaybetmemiştir.Tanrı onları başımızdan eksik etmesin ![]() http://www.strategypage.com/dls/articles/2004617.asp __________________
''Vatan sevgisinden beslenen fedakarlik duygusu, dejenere insanlara komik gelir.'' |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: türkiye cumhuriyeti
| türkiye açısında büyük bir gururdur... ordususuz bir ülke zayıftır... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| ordu yüksek teknoloji anlamında abd'ye bağlıdır. dolayısıyla bu güç hiçbirşey ifade etmemektedir. |
|
| #4 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bilmiyorum bu verileri neye gore veriyorlar? Silah sayisina gore mi? Asker sayisina gore mi? Yapilan savaslarin sonucuna gore mi? Her ne kritere gore veriliyorsa verilsin kanaatimce gercegi yansitmamaktadir. Ben askerlik yaptigim donemde bunu yakinen gordum. |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| bence ordunun en büyük özelliği yada askerliğin desem daha doğru olur vatani duygularının güçlüolması ve inanın bana ben hala inanıyorum çok çok eski zamanlarda ordumuz nasılsa bugün bu saat askerlerimiz halen aynı şeyleri içinde yaşatıyor önemli olanda başta maneviyat... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Burada bahsedilen büyüklük asker sayısına bağlı. Bence tek ölçüt bu değildir. Askeri harcaması en fazla olan ABD ordusu, En fazla nükleer başlık ve zırhlı araca sahip olan Rusya başka kategorilerde en büyüktürler. Ancak bir ordunun büyüklüğü savaş yeteneği ile ölçülür. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn.Berkutla aynı fikirdeyim. Pek çok açıdan sıralama böyle değil. Harcayabildiğiniz parayla da değişir bu. Savunmada üstün ordular vardır, savaşmada üstün. Üstelik artık günümüzde gerçek savaş diye bir şey olmuyor gördüğünüz gibi. İki ordu karşı karşıya gelmiyor. Savaşmaya gerek bile kalmıyor. Çok başka türlü yürüyor işler. Her şey paraya bakıyor neticede. Üstelik artık iki ülke savaşı da olmuyor, bir çok ülke işin içine girince bunun da bir anlamı kalmıyor. Üstelik eminim burada kâğıt üzerinde ordular da var. Bizim ordumuzsa asker tecrübesi en fazla ordulardan o kesin. Pek çok kurumda olmayan işleyen oturmuş bir sistemi ve düzeni var. Zaten bunu kırmaya çalışmalarının nedeni de iyi ya da kötü olarak değerlendirilen bu sistem. Bunların anlamı, gerekliliği, herkesin dünya görüşüne göre değişir. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| orduların güçleri parayla ölçülmez.para çok önemlidir ama belirleyici değildir.en önemli belirleyici insan kalitesi ve teknolojik ilerlemedir.türkiye bu listeye girebiliyorsa bunun en önemli sebebi insan kalitesinin üstün olmasıdır.bunun içinde harcadığı para da çok önemli faktördür.ama insan kalitesi kadar değil.türkiye zamanında nükleere yatırım yapsaydı vede teknoloji ihraç edebilecek kadar gelişebilseydi bu listenin ilk üçünde olması garantiydi.ama yinede çok başarılı bir ordumuz var. |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Vaayy Fransa'yı Almanya'yı geçmişiz. Dünyayı yöneten İngiltere ise listede yok. Savaşlar hala orduyla yapılıyor sananlar için,güzel bir aldatmaca ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Keşke küreselleşme boyutunda, ülkelerin gücü ve etkinliğini irdeleyebilen bir liste olsaydı. Ordular, ülkelerin siyasal etkinliğine etki eden bir parametredir. Bu paramtrenin katsayısı, 100 yıl öncesinin çok daha gerisindedir diye tahmin ediyorum. Ancak asla "yok" sayılamaz... Ordunun gücünü, gereksinimini yok sayabilmek için; diğer etken paramtre değerlerini yükseltmek gerekir. Küresel anlamda güçlü, ve olası tehditlere karşı güvencenizi "ordu" dışı etkinliğiniz olması gerekir. Türkiye gibi bir ülkenin, malesef ordu donanımına ihtiyacı vardır. Mühim olan bunun bilincinde olmak, hangi büyüklükte olması gerektiğini iyi analiz edebilmek; programlı politikalar ile gereksinimi süreçler içersinde indirgemektir. Öteyandan, Savaş ne kadar insan evladına zarar veren bir canavarsa; adaletsiz bir dünyada kontrolsüz küreselleşme politikaları da bir o kadar zarar vericidir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|