"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Orta Doğu'da Kürdlerin yeri ne olmalıdır ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| AB ve ABD nin ORTADOĞU projesinde Kürdler nasıl bir rol oynamalıdır.Türkiye,Kürdlerle çatışmakla eline ne geçer ve kimler bu senaryodan karlı çıkar. Asyanın en eski medeniyet ve kültürlerinden biri olan Kürd hallkı bağımsız bir devlet kurmakla kimler ne kaybeder veya ne kazanır.Türkiye,kendi sınırları içerisinde yer alan kürdlerin kardeşleri olan Irak kürdlerine bağımsız bir devlet kurmalarında yardımcı olursa ne kaybeder veya ne kazanır. Türkiye,Kürdleri düşman olarak göreceğine kardeş gibi görüverse daha karlı çıkmazmı. Asker,siyasi iradenin önünde mi yoksa arkasındamı yer almalı.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Kürtler Irak ta bir devlet kurduğu takdirde sadece Türkiye değil İran ve Suriyeninde olumsuz tutumu karşısında kalacaktır. Bu yüzden bu 3 ülkenin nefeslerini hep enselerinde hissedeceklerdir. |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| ABD'nin oynattığı piyon bir devlet olur. Başka da birşey farketmez. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
buna yakın konular açılmış ve klasik cevaplar verilmiştir.Nitekim verilen ilk cevaplar da çok klasik cevaplardan biri olmuştur.Mesela Türkiye dahil tüm ortadoğu devletleri abd nin piyonu iken Kürdlerin piyon olması eleştirilir. | |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
saygılar | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Dünyamızda ve her bir ülkede, her önemli siyasal ve toplumsal dönüşüm kimini sevindirirken kimini de üzer, belli acılara yol açar; doğum sancıları gibi.. Ama bu doğumlar da bu acılar da çoğu zaman kaçınılmazdır. Günü gelir Irak da bölünür, eğer bölünmesi için tarihsel koşullar olgunlaşmışsa.. Eğer birliği zoraki ise.. Eğer Kürtlerle Arapların, Şiilerle Sünnilerin bir arada gönüllü yaşaması için yeterli neden yoksa.. Birlikte yaşamayı beceremeyen veya istemeyenler ayrışır, her biri çoğunluk oluşturduğu topraklar üzerinde kendi yönetimini kurar. Böylece ortaya pek âlâ üç yeni devlet çıkabilir... Neden olmasın? Bu, baylarımızı neden bu kadar telaşlandırıyor? Bir Kürt devleti de kurulacak, öyle mi?. Evet, iyi bildiniz, bir Kürt devleti de kurulabilir... Ne olur bayım, bir de Kürt devleti kurulursa? Ekmeğiniz mi küçülür? Birileri işinizi, aşınızı mı elinizden alır? Bir oyuncağınızı mı kaybedirsiniz?.. Neden dünyada her türlü devlet olur da bir Kürt devleti olmasın? Siz, yağmur sözünden nem kapan “Ördek Hasan” gibi, Kürt sözünden deliye dönen bir divane misiniz? Bunu gerçekten istemeyenler, Kürt düşmanlığından mı? yapıyorlar yada Yayılma hevesi ve “fırsat düşmüşken” kendine pay kapma, petrole ulaşma hayal ve çabaları yüzünden mi?.istemiyorlar merak ettim baylar ne diycekler ayrıca bir devletin kurulması kimin eliyle kurulması ise hiç önemli değil ...hemde hiç önemli değil... __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| bu ne biçim bir sorudur ya. "Ortadoğu da kürtlerin yeri ne olmalıdır?" kelimenin tam manasıyla ırkçı, ayrımcı, bölücü bir soru. Eğer soruyu soran arkadaş iyiniyetli sorduysa, değiştirsin daha mnatıklı bir düzene koysun. Ya kardeşiz diyoruz, bas bas bağırıyoruz. Kardeşimin hali neyse benim halimde odur. Bizde, insan olanda normal hal budur. benim kardeşimin başına bir kötü iş gelecek, kötü bir yola girecek beni ilgilendirmeyecek, aynı acıyı ben duymayacam , aynı yolda onunla olmayacam... yok ya. şu ya da bu için değil genel için konuşuyorum. Rent a kişi, mantığıyla çalışanlar ABD, İsrail ve İngiltereye kiralanır, diğerleri de kardeşlerinin yanında durur. Olay bu kadar kısa ve basittir. hemen ırksal etnik ayrımlara girmenin bir mantığı yok. Saygılarımla |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Yahu adamlar her şeyiyle ORTADOĞU'da zaten... Bu haberde Saygın Rustemizal'e hediyem olsun!.. ![]() Aman Fotomontaj demesinde.. http://www.objektifhaber.com/yeni/ob...?id=2O33O90732 Not ; Milliyetçilere mafya derken.. İnsanın biraz AYNA'ya bakması gerekiyor.. ![]() |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Alıntı:
Sn MCPO bende sizi merak ediyordum ne zaman ses verecek diye hocam siz yine takıntı içindesiniz galiba sn rüstemizal oldukça mantıklı ve yere basan sözler sarfetmiş biraz gerçekçi olun... hocam ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|