"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| Boğazın bir ucu ile diğer ucu arası 40 km dir. Birinci noktadan ikinci noktaya doğru bir gemi saatte kırk kilometre hız ile hareket etmektedir. İkinci noktada ise takıntılı bir martı vardır. Geminin ilk hareketiyle birlikte karşıdan 60 km/h ile gemiye doğru harkeket etmektedir. Gemiyle karşılaştığında geminin orta noktasına değip aynı hızla ilk hareket noktasına gitmekte, hareket noktasına varınca tekrar geri dönerek gemiye doğru yol almaktadır. gemi martının ilk hareket noktasına vardığında martı havada toplam olarak kaç kilometre yol almıştır? 1) Geminin boyutu ihmal edilecektir. 2) Martının 180 derecelik geri dönüşlerinde hız düşmesi ve zaman kaybı dikkate alınmayacaktır. hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-10-05 02:02 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| 40 metrelik boğazı geçmesi geminin 1 saatini alacaktır. Bu sırada martı da 1 saat uçuş yapacağına göre 60 km havda yol yapacaktır |
| #3 | |
| doğru. |
| #4 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| arkadaşlar çok mantıklı guzel bir soruydu soruyu çok beğendim cevabı bu şekilde kesinlikle düşünmedim....kağıt kaleme sarıldım |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|