| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
ABD, sınır ötesi için Türkiye'ye 'İsrail'den ders al' uyarısı yapıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bush Yönetimi’nin, Türkiye’nin sınır ötesi harekatının "stratejik bir yenilgi"ye dönüşeceği uyarısı yaptığı öne sürüldü. Financial Times gazetesi, Washington’un İsrail’in Lübnan’daki ‘stratejik yenilgi’sini anımsatarak, Ankara’nın bundan ders almasını istediğini öne sürdü. İngiliz Financial Times gazetesi, Washington kaynaklı haberinde Türkiye’de son siyasi kriz patlak vermeden, Ankara’nın sınır ötesi harekat üzerinde durduğunu belirterek "Ancak ABD, Ankara’ya İsrail’in Lübnan’daki ‘stratejik yenilgi’sinden ders alma uyarısını yapmaya başladı" diye yazdı. ABD Başkanı George W. Bush’un Lübnan krizine ilişkin olarak "İsrail’i Hizbullah saldırttı. Krizi Hizbullah başlattı ve bu krizde Hizbullah yenildi" yonündeki açıklamasını anımsattıktan sonra şöyle devam etti: "Ancak son dönemde Türkiye’yi, Kuzey Irak’taki Kürt militanlarına saldırmamaya ikna amacıyla Bush Yönetimi, özel temaslarda İsrail’in tecrübesinin çok farklı bir değerlendirmesini sunuyor. Türkiye nezdinde lobicilik yaparken ABD’yi yetkililer, İsrail’in Şii militan grubuna karşı savaşını, İsrail’in askeri hedeflerine ulaşmayı başarmayan, uluslararası alanda geniş bir biçimde kınanmasına neden olan ve ‘İsrail ordusunun yenilmez efsanesi’ni yok eden ‘stratejik yenilgi’ olarak nitelendiriyorlar. Alıntı ve haberin tamamı için.............. http://www.milliyet.com.tr/2007/04/30/son/sondun14.asp ABD'ye göre Türk Ordusunun stratejik bir yenilgiye uğrama ihtimali var....Siz ne düşünüyorsunuz....Bu ihtimal gerçekleşebilir mi ?.... Saygılarla................Harbey................. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Türkiye
| Öncelikle Bush'un yaptığı bir benzetmeden rahatsızlık duyduğumu söylemeliyim. "İsraili Hizbullah saldırttı ve Hizbullah yenildi" demiş. Türkiye'nin durumu biraz daha farklı değilmi ? Yani Türk ordusunun sınır ötesi bir operasyon yapmasıyla Hizbullah'ın İsrail'i yollaması arasında bir fark yokmu ? Ya da ben yanlış anladım ![]() __________________
"Ve ben 24 yaşımdayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum !" 1947-2007 !!! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| ABD'nin aklı karışmış...Türk ordusuyla kendi ordusunu birbirine karıştırıyor,herhalde...Oralar bize fazla yabancı değil... Ayrıca Türk ordusu girerse başarır...Türkiye'nin Genel Kurmay Başkanı gerekli açıklamayı yaptı....Telaştan dolayı...Aman ha....Sakın ha....muhabbetleri bunlar... 1974 Kıbrıs barış harekatında da Türk birlikleri Magosayı almaya kalkışınca,sakın ha İngiliz GURKA birlikleri Türk ordusunun karşısına çıkacak,mahvederler vallahide,billahide...lakırdıları edildiydi...Bir kaç gün sonra asker bayrağı Magosa'ya dikiverdi.... Hülasa....Türk ordusu sınır ötesi harekat yapsın veya yapmasın demiyorum...Bu Devleti yönetenler elbette en uygun kararı vereceklerdir..Girermi girmezmi onu bilemeyiz.... Ancak.... girerse....Türk milletinin tamamen desteğini alan Türk Ordusunun stratejik yenilgi veya başka bir yenilgiye uğraması imkansız.... Hasan Kundakçı ve Osman Pamukoğlu Paşalar çok dolaştı oralarda...Ancak kesin olan bir gerçek var ki....Türkiye sınır ötesi harekat yaparsa ASIL STRATEJİK YENİLGİYE UĞRAYACAK OLAN ABD'nin bizzat kendisidir... Kimse bu milletin ordusunu başka ordularla kıyaslamasın... Saygılarla...................Harbey............... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İsraili örnek vereceğine Iraktaki kendi durumunu örnek vermesi gerekirdi.hem suçlu hem yüzsüz bunlar. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Arkadaşlar birisi(yetkili) çıkıpta Kuzey ıraka niçin girmemiz gerektiğini, anlatsın ve bizi bu konuda ikna etsin.Irakta pkk lılar varmış! Ülkemizdede bir çok yerde Pkk yandaşları var. Avrupa ülkelerindede Pkk lılar barınıyor. Amaç,Teröristlerin saldırısını önlemek ise;bunu niye kendi sınırlarımız içinde gerçekleştirmiyoruz. Pkk gücünü nerden alıyor?Nedir Pkk nın ayakta kalmasına güçlenmesine yardım eden unsurlar? Bataklık kurutulmadan,haşaratle mücadele olurmu? Savunma bakanı bu konuda niye hiç görüş belirtmiyor?Bu bakanlığın görevi ne acaba?Yetkili ağızlar dururken niye hep birileri bulanık suda balık arıyor?Halkımıza yapılan tek açıklamalar baş sağlığı mesajları ve kanları yerde kalmaycak söylevleri ilemi geçiştirilcek sürekli? Bu ülkenin sorunu bu ülke içinde çözülmeli,bu ülkenin sorunu kendi halkı ile birlikte çözülür ancak. saygılarımla |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| |
|
| #7 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Mar 2007
| Değerli arkadaşlar ben buch amerikayı bilmem ve ne söylediğide çok umrumda değildir Fakat bizler hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve yarınları hep birlikte göreceğiz ve burada kimin ne söylediği kimin haklı olduğunu göreceğiz... ben bir sınır ötesi harekatın yarar sağlamayacağına inanıyorum fakat bunu söylerken birileri ya bunlar zaten pkk lı bölücü kürtcü bunlar ondan dolayı istemiyorlar diyede bizi hemen beyinlerinde mahkum edeceklerdir... fakat sınır ötesi operasyonun iki boyutu vardır bir tanesi pkk ile mücadele için yapılan operasyondur ve bu operasyonun yapılacağı zaman kesinlikle amerikan desteği olmalıdır ve oradaki barzani ve talabani desteği olmalıdır ki bununda çok anlamı yoktur çünkü turk askeri sınırdan içeri girmeden pkk kandili yarım saat içinde boşalatacktır... ikincisi kekruk turkmenlerinden dolayı veya ırak iç işlerine müdahale anlamında yapılacak bir opeasyondur ve bunun'da sonu ALLAH göstermesin bir sarıkamış destanı gibi hiç yok yere 90 bin askerin şehadeti ile sonuçlanan trajediye dönme ihtimalinin olabilmesidir... http://www.yaziyaz.com/forum/thread15331.html __________________
Hakaret ve küfür tehdit ederek bir yere varmayı düşünen gafiller.. forum ve yazarlara saygı duyarak forum saygısını düşürmek yerine.. emailmize küfür ve hakaret yağdırabilirler... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() sarıkamış destanı ne? Destan halkların.yada önderlerin kahramanlıkları üzerine yazılır!! Sarıkamış nasıl destan olur? 90 bin askerin, bile bile akılsızca ve beyinsizler tarafından telef edilmesi ne trajedi nede şehadetidir.Bu beyinsiz komutanların, garibanbları harcamasıdır. Bunun da israil veya diğer konular ile yakından uzaktan ilgisi yok. şu benzetme ve yakıştırmalardan vazgeçemiyorsunuz!! | |
|
| #9 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Kanimca Sayin Rustemizal "destan" kavramini mecazi bir soyleyisle ters mana cikarmamizi saglayacak sekilde soylemistir. Yoksa bu harekati destekledigi sonucuna ulasabilecegimiz bir cumlesi yoktur. Sinir otesi operasyon Turkiye icin telafisi guc yaralar acabilir. Bu konuda Sayin Rustemizal'a katilmamak elde degil. Sinir otesi herhangi bir operasyonun herhangi bir hukuki dayanagi olmayacaktir. | |
|
| #10 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
işte benimde anlatığım zaten o bir takım hayalperets girişimler sonucunda nelerin olabileceğininde hesabının yapılması adına söylediğim sözdür bir takım hayalperestlerin orta asya türk topraklarına katacağım gibi gidip 90 bin askerimizi karlar altında donduran zihniyet yine desten yazmak için kerkuk ve musulu misaki mili sınırlarımızda idi ve biz gidip onları tekrer türk topraklarına katacağım gibi düşüncesi olanların bir takım hesaplarında neler olabileceğini bilmesi gerek anlamında söylediğim sözdür ve pkk için kandile gisdilecek bir kuzey ırak hareketininde hiç bir fayda sağlamayacını ve nedenlerinide ortaya çok net berrak olarak döktüm aksi fikri olanlar var ise bizide aydınlatmış olurlar.. __________________
Hakaret ve küfür tehdit ederek bir yere varmayı düşünen gafiller.. forum ve yazarlara saygı duyarak forum saygısını düşürmek yerine.. emailmize küfür ve hakaret yağdırabilirler... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|