"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-05-07, 18:19  #1
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal

ASKER müdahale etti anayasa mahkemesi türk demokrasisinin önünü tıkadı bu ülkede 367 millet vekili bulup seçecek cumhur başkanıda bulamaz 367 miletvekilini bulan partide olamaz....
haydi türk miletine hayırlı olsun
rustemizal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-05-07, 18:20  #2
ancazin

Giriş Tarihi: Feb 2007
cumhurbaşkanılığı seçimi iptal seçime mi gidiyoruz?

Anayasa mahkemesi cumhurbaşkanlığı seçimini durdurdu.Muhtemelen seçim kapımızda.Umarım doğru olan budur....

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/01/son/sonsiy25.asp
ancazin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-05-07, 18:21  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Rezalet. Baska bir sey degil. Bu askeri darbecilerin kafasi ile Turkiye bir yere varamaz. Gel de artik bir hukuk devletinde yasadigina inan...
ABCDE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-05-07, 18:22  #4
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

BİZE düşen mahkeme kararına saygı duymak
Fakt ülkenin her şekilde önü tıkandı demokrasi büyük yara aldı
Eski01-05-07, 18:23  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Evet, secime gidiyoruz. Bunu bir kac gun once soylemistim zaten. Bunu gormek hic de zor degil.
Eski01-05-07, 18:26  #6
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Sayin Rustemizal,
Elbette ki elden baska birsey gelmez. Ama ben diyorum ki, boyle bir mahkeme Hukuk tarihine kara bir leke olarak gececektir. Yazik oluyor guzelim ulkeye. ADELET mi? O da ne... Artik Turkiye sadece bir cumhuriyettir. (Bu bile tartisilir) Demokratik, Laik, Sosyal bir devlet degildir. Hukuk devleti hic degildir.
Eski01-05-07, 18:30  #7
teketek
Onay bekleyen
Yazar Adayı

teketek'nın Avatarı

bu ülkede ne demokrasi ne meclisin üstünlüğü ne hukukun üstünlüğü ne egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bu saatten sonra kimse iddaa edemez
teketek is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-05-07, 18:40  #8
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin Rustemizal,
Elbette ki elden baska birsey gelmez. Ama ben diyorum ki, boyle bir mahkeme Hukuk tarihine kara bir leke olarak gececektir. Yazik oluyor guzelim ulkeye. ADELET mi? O da ne... Artik Turkiye sadece bir cumhuriyettir. (Bu bile tartisilir) Demokratik, Laik, Sosyal bir devlet degildir. Hukuk devleti hic degildir.
Sayın abcde
evet karar tartışılır ve tartışılmasıda gerekir fakat sonuçta ülkemizin en yüksek mahkemesi saygı göstermemiz gerekir...
benim sorunum bundan sonra yarın 135 miletvekili olan bir parti derse ben sizin cumhur başkanı adayınızı desteklemiyorum ve ben meclis toplantısına girmiyorum dediği zaman peki cumhurbaşkanı nasıl seçilecek hiç kimse bu ülkenin önünü tıkmak hakına sahip değildir tarih ve türkiye cumhuriyetinde yaşayanlar bu demokrasi ayıbını kara bir leke olarak despotlar ve despotların etkilemek istediği anayasa mahkeme üyelerini ve cumhuriyet halk fırkasının devamı olan chp ve deniz baykalı her zaman hatırlayacaktır...
Eski01-05-07, 18:53  #9
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın teketek şöyle demiş:

Mesajı Göster
bu ülkede ne demokrasi ne meclisin üstünlüğü ne hukukun üstünlüğü ne egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bu saatten sonra kimse iddaa edemez
Sayın teketek
Bunun idaasında bulunan kimse yokki herkes çok iyi biliyorki bu ülkede derin devlet vardır bunu ülkede cumhur başkanlığı yapan sn ecevit söylemiş cumhurbaşkanlığı yapan demirel söylemiş KIRMIZI KAPLI kitap lduğu bilinen bir gerçektir biz her zaman her platformda söylüyoruz bu ülkenin kürt türk alevi sünii sağcı solcu laik antiliak sorunu yoktur bu ülkenin sorunu DEMOKRASİDİR bu ülkennin sorunu devletin bir takım kurum ve kuruluşlarını eline geçiren kişiler devleten fazla devletci milleten fazla milletci görünüp yılardır bu vatan evlatlarını bir birine kırdırıyor bizlere düşen sağduyulu olmak ülkede bir gerginlik ortamı yaratmamak sandıklarda milletin var olduğunu egemenlik kayıtsız şartsız miletin olmalıdır YETER SÖZ ARTIK MİLLETİNDİR demek ve bize silah doğrultan olacağı zaman ise gidip hücrelerde ölmekten ise sokaklarda şereflice onurluca demokrasi adına dim dik ayakta durmak ve bizleri öldürmek isteyenler bizleri hücrelerde değil sokaklarda öldürmeleridir bunuda hiç bir güç kuvet yapamaz çünkü biz TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARIYIZ hepmizi öldüremeyecekleri için bizler gelecek nesillerin demokrasi günlerini yaşamaları adına kendimizi feda etmeliyiz...
Eski01-05-07, 19:08  #10
hsivreD
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hsivreD'nın Avatarı

361<189

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı