"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski23-10-05, 15:42  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Egitimde Talebi Kim Belirler?

Yeni Safak gazetesinin, IHL ler üzerine yorumu ile, bu ülkenin egitim stratejisi anlasilmiyor mu?

"Tüm imam hatip mezunu öğrenciler için sadece 950 kontenjan var. Buna rağmen hala bu okullara rağbet var.
Bu olaya böyle bakmak lazım.
İmam Hatipler çıkmaz sokak ama buna rağmen hala rağbet varsa bu okullara ihtiyaç var demektir.
Bu ihtiyaç sosyal bir ihtiyaçtır. Bu ülkenin insanı, böyle bir eğitimi arzuluyor. Böyle bir eğitime ihtiyaç duyuyor. Ama bu eğitim kendisine sağlanmıyor. Buna rağmen ısrar ediyor. "

Simdi bir an gözümüzü laik bir ülke egitimine cevirelim.

Devlet TV leri haberlerde, her yil ülke gereksinimine göre yeni ögrenci adaylarina acik kontenjani olan bölümlerin listesini verir. Okul kapilaiarina da asilir.

denir ki; " Bu yi ülkemizde su kadar avukat fazlaligi oldugundan ögrencilerin bu egitim dönemi su bölümlere girdiklerinde issiz kalacaklardir. Su bölümlerin ise ögrenci acigi vardir."
gibi....
Böylece okullarda yigilmanin önüne geciliyor mu gecilmiyor mu?
Simdi hangi talebin sosyal bir ihtiyac oldugu anlasiliyor sanirim.

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-05 15:44 .
canugur is offline  
Eski24-10-05, 13:08  #2
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Okul kapılarına kağıt asmayla çözülebilecek kadar basit bir olgu değil bu. Sİz bunun çözüm olduğuna inanıyormusunuz.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski24-10-05, 17:14  #3
canugur

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Okul kapılarına kağıt asmayla çözülebilecek kadar basit bir olgu değil bu. Sİz bunun çözüm olduğuna inanıyormusunuz.
Ama, avrupa bu isi böyle yürütüyor, zor degil ki okullarda kontenjan belirlemek.
Millet Imam olmak istiyor diye ha bir imam okulu acip, genc beyinleri oralara göndermek cözüm mü?
Ülkede cami sayisi belli.
Görevli imam sayisi belli.
Ölen ve emekli olan imam sayisi da belli.
Ilahiyat fak. sayilari da belli.
Her yil bu okullardan mezun olaylarin sayisini dünya biliyor.

O halde kompüterin basina oturup, politik oyunlara gelmeden ülkenin neye ihtiyaci oldugunu, siz bile cikarabilirsiniz eldeki bilgilerle.

Gazete-dergi-TV denen bir sey var. Buralardan haber ver, duyur kamuya.
Okul kapilarina yaz, göreceksiniz tüm Türkiye bir haftada bu konudan haberdar olacaktir.
Ama sen devlet olarak bunu yapmaz, cocuklari imam okularina gönderir de, sonra mühendis, avukat yapacagim dersen, denge bozulur külahlar elbet degisir.
Eski24-10-05, 18:46  #4
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

sayın İbra buna benzer bir yöntem dogru olabilir; ancak düşünün ki bir yıl ülkenin avukat ihtiyacı az ve ben hukuk okumak istiyorum fakat üniversiteler de kontenjanı az tuttu ve ben hukuka gidemedim. 5 yıl sonra fazla sayıda avukat ihtiyacı olustu. ben ise simdilerde bir bankacıyım, bunun hesabını kim verecek, ya da kim suclu burda? üniversitelerin kontenjanlarını düşürmesi imkansız gibi geliyor. Gerçi üniversitelerdeki hocaların cogu Yök ün kontenjanları boyuna arttırmasına karsı cıkıyorlardı ama adam işsiz kalacagını bile bile edebiyat okuma özürlüğüne sahip olmalıdır bence.
İmam hatiplere gelince; imamlık ya da din egitiminin liseden baslamasına ben karsıyım,
Çünkü imam ihtiyacı yeni bir tür lise actıracak kadar cok olmamalı, o zaman ben bu ülkenin laikliginden süphe ederim, hele ki Türkiye gibi kesin cizgilerle belirlenmemiş bir egitim politikası olan ve 4 yıl boyunca cocuklara YARATILIŞ DESTANI, ALP ER TUNGA SAGU sunu ezberledip, bırakın 2 dili 1 yabancı dili ve b.sayarı bile ögretmeyi beceremeyen bir ülke için din egitimi en son tartısalacak konudur.
portia is offline  
Eski24-10-05, 18:55  #5
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

adam ögretmenlık okulu okuyor bitiriyor ogretmen olamıyor kpss zulmune ugruyor
fen edebiyat fakulteleri araya giriyor sankı yetmıyormuş gibi bir de formasyon vererek onları da işin işine sokmaya calısıyorlar
atama beklemekle yıllar gecıyor dersaneye git kapıtal carklar ezsin seni nasılsa yakalamış sudan cıkmış balıgı veriyor elıne testleri sabahtan aksama kaadr eziyorlar
devletin tutarlı bir egitim polıtıkası olmadıgı gibi diger konularda da saglam bir anlayış gormak mumkun degil
sayın canugurun da belırttıgı gibi sosyal anlayısına sahip bir devlet bu tip yanlışlar ıcıne dusmemeli ihtiyac oranlarını acıklamalıdır kımseyi magdur etmemelıdır ama her işte oldugu gibi bu da karavanacılık Türk ögrencisinin hali duman
Timuçin is offline  
Eski29-10-05, 14:02  #6
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın portia şöyle demiş:

sayın İbra buna benzer bir yöntem dogru olabilir; ancak düşünün ki bir yıl ülkenin avukat ihtiyacı az ve ben hukuk okumak istiyorum fakat üniversiteler de kontenjanı az tuttu ve ben hukuka gidemedim. 5 yıl sonra fazla sayıda avukat ihtiyacı olustu. ben ise simdilerde bir bankacıyım, bunun hesabını kim verecek, ya da kim suclu burda? üniversitelerin kontenjanlarını düşürmesi imkansız gibi geliyor. Gerçi üniversitelerdeki hocaların cogu Yök ün kontenjanları boyuna arttırmasına karsı cıkıyorlardı ama adam işsiz kalacagını bile bile edebiyat okuma özürlüğüne sahip olmalıdır bence.
İmam hatiplere gelince; imamlık ya da din egitiminin liseden baslamasına ben karsıyım,
Çünkü imam ihtiyacı yeni bir tür lise actıracak kadar cok olmamalı, o zaman ben bu ülkenin laikliginden süphe ederim, hele ki Türkiye gibi kesin cizgilerle belirlenmemiş bir egitim politikası olan ve 4 yıl boyunca cocuklara YARATILIŞ DESTANI, ALP ER TUNGA SAGU sunu ezberledip, bırakın 2 dili 1 yabancı dili ve b.sayarı bile ögretmeyi beceremeyen bir ülke için din egitimi en son tartısalacak konudur.
Sayın Portia,siz hukuk okumak istemişsiniz herhalde işletme eğitimi alıp bankacı olmuşsunuz ya ben zamanında O.D.T.Ü. Psikoloji bölümünü istedim ve kontenjan azaltıldı 1 puanla kazanamadım yani psikolog olacağıma Mali Müşavir oldum oturup milletin hesabıyla parasıyla uğraşıyorum ya ben ne yapayım kafamı duvarlaramı vurayım?
bence din eğitimi işini ilahiyat fakülteleriyle çözmeliler tüm İHL'leri kapatmalılar
diyeceğim ama memlekette o kadar camii var ki bu da işe çözüm değil bir cuma ve bayram namazı dışında dolmuyor gerçi saydğım namazlarda cemaatle kılınıyor yani herhangi bir yerde üç kişi ile kılınabilir ama nerede ille de camii tahranda bile bir tane camii'nin olduğunu duydum bizde hele ulus'ta sadece birt görüş alanın da 20 tane camii

Eski29-10-05, 14:16  #7
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Sayın Spartaküs bu söylem o kadar komik ki. (Cuma ve Bayram namazları dışında dolmuyor meselesi.)
BU açıdan yaklaşınca, Kayak merkezlerinide kapatmalı, sadece kar yağınca doluyor. Formula 1 pistini de boşuna yaptılar, sadece yılda 1 kez dolacak. Kiliseleri de kapatmalı, her haftayı geçtik, herhalde yılda birkaç kez doluyorlar. (Sayın Canuğur bu konuda bizi aydınlatırsa memnun olurum. Hristiyan dünyasının dini yaşayışı hakkında.)

Demokrasi insanlara adaletli hizmeti götürme rejimi değilmidir. Her haftayı geçtik, yılda bir kez bile dolsa (ve bu toplumun neredeye tamamını ilgilendirse) bu camiler bir ihtiyaçtır. (Sayısının azlığı veya çokluğu üzerinde durmuyorum.)Aynı şekilde yeterli mensupları varsa her dinin kendi ibadethanelerini belli kurallar çerçevesinde hizmete açmak veya yardımcı olmak devletin görevidir.

(Yazınızdaki ilmihal bilgileriyle ilgili yanlışlıklara değinme gereği duymuyorum.)

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski29-10-05, 14:41  #8
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Sayın Spartaküs bu söylem o kadar komik ki. (Cuma ve Bayram namazları dışında dolmuyor meselesi.)
BU açıdan yaklaşınca, Kayak merkezlerinide kapatmalı, sadece kar yağınca doluyor. Formula 1 pistini de boşuna yaptılar, sadece yılda 1 kez dolacak. Kiliseleri de kapatmalı, her haftayı geçtik, herhalde yılda birkaç kez doluyorlar. (Sayın Canuğur bu konuda bizi aydınlatırsa memnun olurum. Hristiyan dünyasının dini yaşayışı hakkında.)

Demokrasi insanlara adaletli hizmeti götürme rejimi değilmidir. Her haftayı geçtik, yılda bir kez bile dolsa (ve bu toplumun neredeye tamamını ilgilendirse) bu camiler bir ihtiyaçtır. (Sayısının azlığı veya çokluğu üzerinde durmuyorum.)Aynı şekilde yeterli mensupları varsa her dinin kendi ibadethanelerini belli kurallar çerçevesinde hizmete açmak veya yardımcı olmak devletin görevidir.

(Yazınızdaki ilmihal bilgileriyle ilgili yanlışlıklara değinme gereği duymuyorum.)
sayın ibra türkiye'de ençok camii hangi ilde var biliyormusun?Samsun'da yalnış duymadın istanbul değil samsun bazı köylerde bile iki camii var adamlar kan davalı gibi küsler birbirlerinin yüzünü görmemek için kendi bölgesine camii yapıyor o camiiyede haydi lop imam ata maaşı bizim vergilerimiz bu memlekette körler okulu yıkıldı bir tane camii yıkılmadı sayın canuğura sor bakalım adım başı kilise varmı?bir keresinde kendisi söylemişti almanyada bir camii yapmışlar yanlış hatırlamıyorsam kapısı fil dişi tamam camii olsun ama eşeğin kulağına da su kaçırmayın

Eski29-10-05, 15:14  #9
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Demokrasi insanlara adaletli hizmeti götürme rejimi değilmidir. Her haftayı geçtik, yılda bir kez bile dolsa (ve bu toplumun neredeye tamamını ilgilendirse) bu camiler bir ihtiyaçtır. (Sayısının azlığı veya çokluğu üzerinde durmuyorum.)A
SAYIN İBRA, sizin için bunları söylemiyorum ama Türkyedeki islami kesmin sıgındıgı nokta hep bu olmustur; "demokrasi". Demokrasi söylemiyle haklarını aramakta haklılar; ancak demokrasiye en uzak olan insanların islami kesimden cıktıgını düsünüyorum. İktidara gectikleri takdirde demokrasiye en büyük darbeyi kanımca bunlar vurucaktir.

Bu arada SPARTAKÜS ben işletmeci degilim, hiç bir zamanda hukuk okumak istemedim. adınızı gördükce ahmet arif in dizeleri aklıma geliyor. " spartaküs ilk devrimci.."
portia is offline  
Eski29-10-05, 15:40  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:
SAYIN İBRA, sizin için bunları söylemiyorum ama Türkyedeki islami kesmin sıgındıgı nokta hep bu olmustur; "demokrasi". Demokrasi söylemiyle haklarını aramakta haklılar; ancak demokrasiye en uzak olan insanların islami kesimden cıktıgını düsünüyorum. İktidara gectikleri takdirde demokrasiye en büyük darbeyi kanımca bunlar vurucaktir.
demokrasi onlar için amaç değil araç

Alıntı:
sayın portia yukarıda ki yazıyı kim yazdı?

Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)