"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Yeni Safak gazetesinin, IHL ler üzerine yorumu ile, bu ülkenin egitim stratejisi anlasilmiyor mu? "Tüm imam hatip mezunu öğrenciler için sadece 950 kontenjan var. Buna rağmen hala bu okullara rağbet var. Bu olaya böyle bakmak lazım. İmam Hatipler çıkmaz sokak ama buna rağmen hala rağbet varsa bu okullara ihtiyaç var demektir. Bu ihtiyaç sosyal bir ihtiyaçtır. Bu ülkenin insanı, böyle bir eğitimi arzuluyor. Böyle bir eğitime ihtiyaç duyuyor. Ama bu eğitim kendisine sağlanmıyor. Buna rağmen ısrar ediyor. " Simdi bir an gözümüzü laik bir ülke egitimine cevirelim. Devlet TV leri haberlerde, her yil ülke gereksinimine göre yeni ögrenci adaylarina acik kontenjani olan bölümlerin listesini verir. Okul kapilaiarina da asilir. denir ki; " Bu yi ülkemizde su kadar avukat fazlaligi oldugundan ögrencilerin bu egitim dönemi su bölümlere girdiklerinde issiz kalacaklardir. Su bölümlerin ise ögrenci acigi vardir." gibi.... Böylece okullarda yigilmanin önüne geciliyor mu gecilmiyor mu? Simdi hangi talebin sosyal bir ihtiyac oldugu anlasiliyor sanirim. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-05 15:44 . |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Okul kapılarına kağıt asmayla çözülebilecek kadar basit bir olgu değil bu. Sİz bunun çözüm olduğuna inanıyormusunuz. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Millet Imam olmak istiyor diye ha bir imam okulu acip, genc beyinleri oralara göndermek cözüm mü? Ülkede cami sayisi belli. Görevli imam sayisi belli. Ölen ve emekli olan imam sayisi da belli. Ilahiyat fak. sayilari da belli. Her yil bu okullardan mezun olaylarin sayisini dünya biliyor. O halde kompüterin basina oturup, politik oyunlara gelmeden ülkenin neye ihtiyaci oldugunu, siz bile cikarabilirsiniz eldeki bilgilerle. Gazete-dergi-TV denen bir sey var. Buralardan haber ver, duyur kamuya. Okul kapilarina yaz, göreceksiniz tüm Türkiye bir haftada bu konudan haberdar olacaktir. Ama sen devlet olarak bunu yapmaz, cocuklari imam okularina gönderir de, sonra mühendis, avukat yapacagim dersen, denge bozulur külahlar elbet degisir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| sayın İbra buna benzer bir yöntem dogru olabilir; ancak düşünün ki bir yıl ülkenin avukat ihtiyacı az ve ben hukuk okumak istiyorum fakat üniversiteler de kontenjanı az tuttu ve ben hukuka gidemedim. 5 yıl sonra fazla sayıda avukat ihtiyacı olustu. ben ise simdilerde bir bankacıyım, bunun hesabını kim verecek, ya da kim suclu burda? üniversitelerin kontenjanlarını düşürmesi imkansız gibi geliyor. Gerçi üniversitelerdeki hocaların cogu Yök ün kontenjanları boyuna arttırmasına karsı cıkıyorlardı ama adam işsiz kalacagını bile bile edebiyat okuma özürlüğüne sahip olmalıdır bence. İmam hatiplere gelince; imamlık ya da din egitiminin liseden baslamasına ben karsıyım, Çünkü imam ihtiyacı yeni bir tür lise actıracak kadar cok olmamalı, o zaman ben bu ülkenin laikliginden süphe ederim, hele ki Türkiye gibi kesin cizgilerle belirlenmemiş bir egitim politikası olan ve 4 yıl boyunca cocuklara YARATILIŞ DESTANI, ALP ER TUNGA SAGU sunu ezberledip, bırakın 2 dili 1 yabancı dili ve b.sayarı bile ögretmeyi beceremeyen bir ülke için din egitimi en son tartısalacak konudur. |
| #5 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| adam ögretmenlık okulu okuyor bitiriyor ogretmen olamıyor kpss zulmune ugruyor fen edebiyat fakulteleri araya giriyor sankı yetmıyormuş gibi bir de formasyon vererek onları da işin işine sokmaya calısıyorlar atama beklemekle yıllar gecıyor dersaneye git kapıtal carklar ezsin seni nasılsa yakalamış sudan cıkmış balıgı veriyor elıne testleri sabahtan aksama kaadr eziyorlar devletin tutarlı bir egitim polıtıkası olmadıgı gibi diger konularda da saglam bir anlayış gormak mumkun degil sayın canugurun da belırttıgı gibi sosyal anlayısına sahip bir devlet bu tip yanlışlar ıcıne dusmemeli ihtiyac oranlarını acıklamalıdır kımseyi magdur etmemelıdır ama her işte oldugu gibi bu da karavanacılık Türk ögrencisinin hali duman |
| #6 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
bence din eğitimi işini ilahiyat fakülteleriyle çözmeliler tüm İHL'leri kapatmalılar diyeceğim ama memlekette o kadar camii var ki bu da işe çözüm değil bir cuma ve bayram namazı dışında dolmuyor gerçi saydğım namazlarda cemaatle kılınıyor yani herhangi bir yerde üç kişi ile kılınabilir ama nerede ille de camii tahranda bile bir tane camii'nin olduğunu duydum bizde hele ulus'ta sadece birt görüş alanın da 20 tane camii | |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Spartaküs bu söylem o kadar komik ki. (Cuma ve Bayram namazları dışında dolmuyor meselesi.) BU açıdan yaklaşınca, Kayak merkezlerinide kapatmalı, sadece kar yağınca doluyor. Formula 1 pistini de boşuna yaptılar, sadece yılda 1 kez dolacak. Kiliseleri de kapatmalı, her haftayı geçtik, herhalde yılda birkaç kez doluyorlar. (Sayın Canuğur bu konuda bizi aydınlatırsa memnun olurum. Hristiyan dünyasının dini yaşayışı hakkında.) Demokrasi insanlara adaletli hizmeti götürme rejimi değilmidir. Her haftayı geçtik, yılda bir kez bile dolsa (ve bu toplumun neredeye tamamını ilgilendirse) bu camiler bir ihtiyaçtır. (Sayısının azlığı veya çokluğu üzerinde durmuyorum.)Aynı şekilde yeterli mensupları varsa her dinin kendi ibadethanelerini belli kurallar çerçevesinde hizmete açmak veya yardımcı olmak devletin görevidir. (Yazınızdaki ilmihal bilgileriyle ilgili yanlışlıklara değinme gereği duymuyorum.) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
| #9 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Bu arada SPARTAKÜS ben işletmeci degilim, hiç bir zamanda hukuk okumak istemedim. adınızı gördükce ahmet arif in dizeleri aklıma geliyor. " spartaküs ilk devrimci.." ![]() | |
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|