Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Erken seçim kararı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-05-07, 23:04  #1
ahmetseyit

Giriş Tarihi: Jan 2007
Erken seçim kararı

Az önce başbakan Recep Tayip Erdoğan erken seçim kararını açıkladı
haziran temmuz olarak tarih verdi
hayırlı olsun
Eski01-05-07, 23:11  #2
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Oyları bölmeyin.

Anladınız
Ben da yeni başladum
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-05-07, 01:39  #3
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Sanki babasının malını bağışladı.hayırlı olsunmuş!!
Takiye işte böyle gelişti.
1 ay önceki gazetelerde yazılanlar ve söylemleri nelerdi?
Bu millet bu kadar mankafa!önceki söylemleri unuttu.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-05-07, 11:02  #4
ahmetseyit

Alıntı:
Sayın MK DEVRİM şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sanki babasının malını bağışladı.hayırlı olsunmuş!!
Takiye işte böyle gelişti.
1 ay önceki gazetelerde yazılanlar ve söylemleri nelerdi?
Bu millet bu kadar mankafa!önceki söylemleri unuttu.
Siz hayırlı olsun kelimesinindemi manasını bilmiyorsunuz?
kimse kimseye bişey bağışlamadı.
Bende akp li olmam.
Ama savaşa giderken bile hayır dilerim.hayırsızlık değil.
Bu millet mankafa değil ancak b millette bunu yakıştıranlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ve böyle düşünenler bü ülkede zaman gelecek girecek delik arayacaklar.
Eski02-05-07, 11:17  #5
Gökçe

"367 tezini ilk ortaya atan Kanadoğlu, Erdoğan’ın aksine, Meclis’in erken seçim kararı alamayacağını öne sürdü
...
SÜREÇ DURMADI: Karar 102. maddedeki süreci (cumhurbaşkanlığı seçim süreci) durdurmamıştır. Bu durmadığı için duran sadece 1. turdan 2. tura geçme olayıdır. Bu süreç zaten duramaz. Anayasa’nın dışına çıkılarak bir karar alınması halinde süreç durmaz ve yeni bir erken seçim kararı alınamaz. 20 günde seçim tamamlanmaz ise zaten seçime geçilir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ: Perşembe dendiğine göre, 3 turdan itibaren koyun süreyi. Bir gün daha atlanırsa iş bitiyor. ‘Ben 3 turda seçerim’ diyemezsiniz. 1. turda 367 karar sayısı bulunsa bile kalan sürenin takvime sığması gerekir. Önemli olan, erken seçim kararının alınamaz olmasıdır. Bu süreçte Anayasa değişikliği yapamazsınız. Siyaseten yapılmak istenen taktikleri Anayasa usulleri içinde yapmak durumundasınız. Bunun dışında yapacaklarınızın Anayasal geçerliliği yok...

http://www.gazetevatan.com/root.vata...2&Categoryid=1

Demokrasiden, hukuk devletinden bahsedip, herşeyi istediğimiz kalıba sokarız ve son sözü biz söyleriz hırsı ile direnmek hiçbir hükümete yakışmaz.

Açıkcası hergün yine ne planların, kurnazlığın peşindeler diye düşünmeden edemiyorum. Ancak yapılan yanlışlıklar elbette görülüyor ve "elime geçirdiğim fırsatı sonuna kadar zorlar ve istediğimi dayatırım" düşüncesinin ardında yatanlar demokrasi anlayışını benimsemediğinden elbette tüm çabaları fiyasko ile bitecek.
Gökçe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 02:39  #6
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın ahmetseyit şöyle demiş:

Mesajı Göster
Siz hayırlı olsun kelimesinindemi manasını bilmiyorsunuz?
kimse kimseye bişey bağışlamadı.
Bende akp li olmam.
Ama savaşa giderken bile hayır dilerim.hayırsızlık değil.
Bu millet mankafa değil ancak b millette bunu yakıştıranlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ve böyle düşünenler bü ülkede zaman gelecek girecek delik arayacaklar.

Millete öyle bir şey yakıştırmadığımı bu halk için neler düşündüğümü
tüm yazılarımda görebilirsiniz.Oradaki cümleyi anlayamadığınız belli
oluyor ben size tekrar açıklıyayım.Bu millet bu kadar mankafamıki
Daha önce verilen sözleri unutsundur onun anlamı.
Bu hükümetin şu andaki tek görevide başladığı cumhurbaşkanlığı
seçimini tamamlamıktır.Bunu gerçekleştirise sonradan seçime gitme kararlarını
falan belki alır.Ama görüldüğü gibi Cumhurbaşkanlığı seçimini tamam
layamayacak ve hükümetinde ömrü kendiliğinden sona ercek.
Yönetmek ve uzlaşmacılık kabiliyet işi.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 06:40  #7
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Erdoğan olayların bu şekilde gelişebileceğini tabii ki biliyordu. Bu nedenle de önlemini almış, kendisi aday olmamış, Abdullah Gül'ü kullanmıştır. Şimdi de mağdurları oynamaktadır. Yapılması gereken şey, bu adamların ne mal olduğunu vatandaşa iyi anlatmaktır. Yoksa bu şark kurnazları, yine yağ gibi üste çıkarlar.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 07:05  #8
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

"Ben Demistim" lafindan igreniyorum ama ben demistim
Eski03-05-07, 07:46  #9
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Erdoğan olayların bu şekilde gelişebileceğini tabii ki biliyordu. Bu nedenle de önlemini almış, kendisi aday olmamış, Abdullah Gül'ü kullanmıştır. Şimdi de mağdurları oynamaktadır. Yapılması gereken şey, bu adamların ne mal olduğunu vatandaşa iyi anlatmaktır. Yoksa bu şark kurnazları, yine yağ gibi üste çıkarlar.
Vatandaş kimin ne mal olduğunu biliyor.Anlatıma ihtiyacı olmayacak kadar.Bence sen gittikçe siyasileşen hukukun,rejimi kollama refkleksiyle iikide bir muhtıra adıyla siyaseti yöneten askerin Türkiye demokrasisi için gelinen trajik hali halka anlatın.Birde bu sabah dünyanın Bize güldüğü yorumlarını haberlerde okudum.Sorun Akp nin iikiyüzlülüğü değil,Türkiyedeki farklılığı çatışma sebebi yapan zihniyet sorunudur.Kimsenin AKP yi kurtarıcı beklediği yok.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 15:49  #10
Gökçe

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Vatandaş kimin ne mal olduğunu biliyor.Anlatıma ihtiyacı olmayacak kadar.Bence sen gittikçe siyasileşen hukukun,rejimi kollama refkleksiyle iikide bir muhtıra adıyla siyaseti yöneten askerin Türkiye demokrasisi için gelinen trajik hali halka anlatın.Birde bu sabah dünyanın Bize güldüğü yorumlarını haberlerde okudum.Sorun Akp nin iikiyüzlülüğü değil,Türkiyedeki farklılığı çatışma sebebi yapan zihniyet sorunudur.Kimsenin AKP yi kurtarıcı beklediği yok.
'Dünya'dan kastettiğiniz, milyonlarca Kızılderili'yi katledip, Irak'ta bir milyon insanın ölümüne sebep olup, dünyada ırkcılığı yaygınlaştıran, kardeşi kardeşe kırdıran, ülkeleri kölesi gibi görüp pazarını insan ticaretinde kuran, kendileri dışındakileri insan kabul etmeyen, barbar diyenleri mi söylüyorsunuz. Onların yaptığına ağlanır ancak. Onlarda ağlayacak vicdan bile olmadığı için gülmeleri normaldir.
Gökçe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı