"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Erken seçim kararı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Az önce başbakan Recep Tayip Erdoğan erken seçim kararını açıkladı haziran temmuz olarak tarih verdi hayırlı olsun __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Oyları bölmeyin. Anladınız __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sanki babasının malını bağışladı.hayırlı olsunmuş!! Takiye işte böyle gelişti. 1 ay önceki gazetelerde yazılanlar ve söylemleri nelerdi? Bu millet bu kadar mankafa!önceki söylemleri unuttu. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
kimse kimseye bişey bağışlamadı. Bende akp li olmam. Ama savaşa giderken bile hayır dilerim.hayırsızlık değil. Bu millet mankafa değil ancak b millette bunu yakıştıranlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ve böyle düşünenler bü ülkede zaman gelecek girecek delik arayacaklar. __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) | |
|
| #5 | |
| "367 tezini ilk ortaya atan Kanadoğlu, Erdoğan’ın aksine, Meclis’in erken seçim kararı alamayacağını öne sürdü ... SÜREÇ DURMADI: Karar 102. maddedeki süreci (cumhurbaşkanlığı seçim süreci) durdurmamıştır. Bu durmadığı için duran sadece 1. turdan 2. tura geçme olayıdır. Bu süreç zaten duramaz. Anayasa’nın dışına çıkılarak bir karar alınması halinde süreç durmaz ve yeni bir erken seçim kararı alınamaz. 20 günde seçim tamamlanmaz ise zaten seçime geçilir. ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ: Perşembe dendiğine göre, 3 turdan itibaren koyun süreyi. Bir gün daha atlanırsa iş bitiyor. ‘Ben 3 turda seçerim’ diyemezsiniz. 1. turda 367 karar sayısı bulunsa bile kalan sürenin takvime sığması gerekir. Önemli olan, erken seçim kararının alınamaz olmasıdır. Bu süreçte Anayasa değişikliği yapamazsınız. Siyaseten yapılmak istenen taktikleri Anayasa usulleri içinde yapmak durumundasınız. Bunun dışında yapacaklarınızın Anayasal geçerliliği yok... http://www.gazetevatan.com/root.vata...2&Categoryid=1 Demokrasiden, hukuk devletinden bahsedip, herşeyi istediğimiz kalıba sokarız ve son sözü biz söyleriz hırsı ile direnmek hiçbir hükümete yakışmaz. Açıkcası hergün yine ne planların, kurnazlığın peşindeler diye düşünmeden edemiyorum. Ancak yapılan yanlışlıklar elbette görülüyor ve "elime geçirdiğim fırsatı sonuna kadar zorlar ve istediğimi dayatırım" düşüncesinin ardında yatanlar demokrasi anlayışını benimsemediğinden elbette tüm çabaları fiyasko ile bitecek. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() Millete öyle bir şey yakıştırmadığımı bu halk için neler düşündüğümü tüm yazılarımda görebilirsiniz.Oradaki cümleyi anlayamadığınız belli oluyor ben size tekrar açıklıyayım.Bu millet bu kadar mankafamıki Daha önce verilen sözleri unutsundur onun anlamı. Bu hükümetin şu andaki tek görevide başladığı cumhurbaşkanlığı seçimini tamamlamıktır.Bunu gerçekleştirise sonradan seçime gitme kararlarını falan belki alır.Ama görüldüğü gibi Cumhurbaşkanlığı seçimini tamam layamayacak ve hükümetinde ömrü kendiliğinden sona ercek. Yönetmek ve uzlaşmacılık kabiliyet işi. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Erdoğan olayların bu şekilde gelişebileceğini tabii ki biliyordu. Bu nedenle de önlemini almış, kendisi aday olmamış, Abdullah Gül'ü kullanmıştır. Şimdi de mağdurları oynamaktadır. Yapılması gereken şey, bu adamların ne mal olduğunu vatandaşa iyi anlatmaktır. Yoksa bu şark kurnazları, yine yağ gibi üste çıkarlar. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| "Ben Demistim" lafindan igreniyorum ama ben demistim __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #9 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| |
|
| #10 | ||