| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
AKP'nin Dışişleri Politikası/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| AKP'nin dışişlerinde izlediği politikayı onaylıyor musunuz ? AKP'nin dışişleri politikası hakkında ne düşünüyorsunuz ??? Sizce AKP, dış politikada -Türkiye çıkarları adına -başarılı oldu mu ? Birkaç hatırlatıcı başlık: Ortadoğu ( Tezkere, Büyük Ortadoğu Projesi, Ilımlı İslam ) Kıbrıs ( Annan Planı ve sonrası ) Orta Asya Sözde Ermeni Soykırımı Suçlamaları ( Fransa, ABD, İsviçre, Almanya...) AB ile olan ilişkiler ABD ile olan ilişkiler ... Katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-05-07 20:54 . |
|
| #2 | |
| Önce ben bir ucundan başlayayım. AKP dışişlerinde başarısız olmuştur: 1. Kıbrıs'ta referanduma evet dendiğinde, birçok vaat verilmişti. Hiçbiri yerine getirilmedi. 2. Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları konusnda oldukça pasif kalındı. Bu konuda devlet olarak karşı propaganda yeterince yapılamadı. 3. AB, bizi alacağım vaatleriyle kapısında bekletip, ha bire isteklerini dayatıyor. Buna karşılık, AB'nin 2 lideri ülke Almanya ve Fransa mırın kırın yapıyor. Sosyal Demokratları, ''daha yolunuz çoookkk uzuuuuuuunnnn'' derken, Hristiyan demokratları ''imtiyazlı ortaklık''ta diretiyorlar. 4. ABD, AKP ile bizi Irak Bataklığına sokmak istedi, Allah'tan kamuoyu baskısıyla, tezkere geçmedi. Şimdi ise aynı AKP kuzey Irak'a girmek için ABD'den onay bekliyor. Daha çok bekleriz. Türk askerini ABD adına savaştırmak için can atan büyük medyanın bazı kalemleri ve bazı AKP'liler, şimdi haklı bir müdafa için Kuzey Irak'a girilmesine karşı çıkıyorlar. Halbuki Kuzey Irak'a ordunun girmek istemesindeki amaç bellidir: Burada kamp kuran PKK, militanlarına askeri eğitim veriyor. Bu teröristler, Türkiye'ye girip çarşılara, dolmuşlara bomba koyuyor, askerlerimizi şehit ediyor. Kuzey Irak'ın işgali değil, PKK kamplarının dağıtılması söz konusu. AKP yönetimi buna karşı çıkıyor ve diplomasi yoluyla çözümü savunuyor. Ancak bu çözüm uzadıkça uzuyor ve Kuzey Irak yönetimi kanatları altında PKK güçleniyor... AKP'nin ABD ve Talabani ile iyi ilişkileri (!) bir işe yaramıyor. 5. ABD Türkiye'ye ılımlı İslam'ı uygun gördü. Buda ülkemizde gerginliklere neden oluyor. ABD'nin Ilımlı islamcıları Final oynamak istedikçe, ülke geriliyor. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesinde eşbaşkan olduğunu açıklayan Sayın Başbakan'ın bu eşbaşkanlığı bir işe yaramıyor. Kuzey Irak'ta PKK büyümeye devam ediyor... Nato toplantısında subaylarımızın önüne utanmadan, Türkiye'yi ve öbür Ortadoğu ülkelerini parçalara ayırmış haritalar konuyor... BOP eşbaşkanlığı burada da bir işe yaramıyor... Benden şimdilik bu kadar... __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| AKP geçmiş hükümetlere kıyasla, benim görüşüme göre çok daha iyi ve çözüm yanlısı işler yapmıştır. Dış politikada katılmadığım pek çok yön olsa da diğer hükümetlerden çok daha üstündür. * AB konusunda hiçbir hükümetin yapamadığı kadar ciddi açılımlar yapılmıştır. * Kıbrıs'ta çözümsüzlük çözümdür politikası terkedilmiş, köhne anlayışa son verilmiş ve Annan Planı referanduma götürülmüştür. Ne var ki, Kıbrıs'ta ek protokolü imzalamasına rağmen hayata geçirmemiş ve AB süreci kilitlenmiştir. Düşüncem Ek protokolün derhal hayata geçirilmesi ve Türkiye'nin Kıbrıs'tan tüm askerlerini çekmesi için bir takvim belirlemesi yönündedir. * Ermeni sorununda açılımlar yapılmasına rağmen bence yetersizdir. Bu konuyu, "sen soykırım yaptın", "ben soykırım yapmadım" tarzı bir takım tutma oyununa dönüştürmemek gerekli. Buna bağımsız tarihçiler karar vermelidir. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Valla ben akpnin dış politikası olduğunu bilmiyordum. Varmıymış? Ben sipariş üzerine çalışıyorlar diye düşünüyordum, hayat işte hergün yeni bişeyler öğreniyoruz. Sayın gılgamışın maddelemesine göre bakarsak: 1- Kıbrıs'ta Türkiye'yi ve Türk ordusunu egale eden annan planını desteklediler. Aslında sadece desteklemediler de, ellerinde ki devlet imkanlarını kullanarak "evet" dedirtmek için propogandacılar gönderdiler. ("hayır" için kıbrısta çalışmış biri olarak birebir biliyorum) Evet derseniz, şu olacak bu olacak dediler. Sonuç Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde evet çoğunuluğu olmasına rağmen verilen hiçbir sözleerini gerçekleştirmediler. 2- Ermeni soykırımı yalanı konusunda konuyu ABD'de ki yahudi lobilerine havale ettilerr. Onlar da haliyle işlerine geldiği gibi davrandılar. (haklı olarak) Ayrıca şu an ermenistan sınırı Türk ve ermeni tırlarına kapalı, kabul. Ama uluslararası şirketlerin kamyon ve tırları rahatlıkla giriş çıkış yapabiliyor. (vedat yenerer, ART de söyledi aynı zamanda yeniçağ da yazdı) Yani Türkiye'nin elinde ki kozları da bir bir harcadılar. 3- AB açık açık istemiyoruz demesine rağmen, bizimkiler (bir an bir hoş oldum, bizimkiler deyince, dil sürçmesi işte) kapıdan kovulunca bacadan girmeye çalışıyorlar. Ama son bir kaç aydır, nereden çıktığıysa AB'ye bir havalanma devresine girdiler. Seçim nelere kadir!!! süt dökmüş kediden aslan kükremeleri getiriyor ama kuyruğunu tramvay çiğnemiş... 4- Birden aklıma Büyükanıt paşayla başbakanın barzani diyalogları geldi. Zaten fazla söze gerek yok bu konuda. Attıkları her adım yanlış, söyledikleri her söz yanlış çıkıyor. Dün savundukları barzani tempra hissiyatıyla (eee arkasına ABD ile İsraili almış) konuşunca, bir de ona cevap veriyor. Sanki barzaninin muhatabı başbakanmış gibi. Ona cevap verecek kişi Hatay valisidir, başkası değil. 5- Allah için çok İslam'i işler de yaptılar yani. zina'nın suç olmaktan çıkarılması (eğer bir sol hükümet yapsa yer yerinden oynamıştı), ülkenin dört bir yanını dinler bahçesi yapmaları (neyse dinler bahçesi " bakın bu ağaçta hristiyanlığın meyvelerini görüyorsunuz" gibi bişey herealde). Ama en ilginci şuydu bence adalet bakanını bile isyan ettiren, şu an sıla hasreti çeken bir mübarek zatın (?) istihbarat merakıydı. Akla şu geliyor tabi, ABD kucağındaki birinin aldığı bilgiler herhalde yarasa yarasa uganda ya da gine bisau gibi devletlerin işine yarar de mi? Kısaca akpnin dış politikası başarılarla doludur ama birkaç hataları da olmadı değil. Mesela ABDyi üzdüler 1 martta (kendileri de nasıl red olduğunu anlamadı ya neyse), Ha bak aklıma geldi, askerimizin başına çuval geçirilince ABD den önce açıklma yapıp, bir hata olmuş, talihsiz olay vb. gibi laflarda bunlar etti. Ne diyeyim Allah başımızdan eksik etmesin... (Allah'ım ciddiye alma sakın, tamamen kinaye sanatı) Saygılarımla |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
AKP bir daha seçilsin, bakın daha ne başarılara imza atacak!!! __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Açıkça söylüyorum eğer Türkiye Irak bataklığına girseydi bugün cehenneme dönmüş bir türkiyede yaşıyorduk. Kıbrıs meselesine gelince hükümetin açılımı tüm haklı itirazlarla beraber bizi bir noktaya getirmişti.Ancak orada da AB nin gerçek yüzü görüldü.Türkiyeye asla için alacağı bir üyeye yaklaşır gibi iyi niyetli yaklaşmadı tersine dayatmacıydı.Seçim öncesi Barış diye haykıran TALAT seçimden sonra aynı DENKTAŞ gibi konuşmaya başladı.Demekki rumlardan adam olmayacağı belliyimş.Orduyu oradan çekmek kolaydır ama tekrar oraya çıkarmak zordur.Bunu iyi düşünmek gerekir. ermeni meselesine gelince evet barış yönünde açılımlar yapmalıdır.Ancak bunu birileri dediği için değil ülke çıkarları için yapmalıdır. Genel olarak düşündüğümüzde AKP nin temel eksikliği bağımsız bir politika izlememesidir.Sovyetler çökünce Türkiyenin geleneksel denge politikası çökmüştür.Tek taraflı bağlı olduğu ABD yi dengelemek için Ab ye yanaşmaya çalışıyor ama AB nin pek bizi istediği yok.Bu takdirde güçlü bir ekonomi olulturup bağımsız politika yapmayı öğrenmemiz gerek saygılar | |
|
| #7 | |
| Sayın Dışişleri Bakanının yaptığı söylenen ''ABD ile gizli anlaşma'' bazı gazetelerde yer almıştı... Eğer böyle bir anlaşma varsa: Devletin dışpolitikası vekillerin bile bilmediği bir şekilde, sadece birkaç kişinin iradesi doğrultusunda belirleniyorsa, yazık !!! __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Başarı ve başarıızlığın göreceli kavramlar olduğu bir gerçektir. Ancak asıl başarı veya başarısızlık değerlendirmesi "görevi verenler" tarafından yapılmalıdır. Bu nedenle "patron"a sormak gerektiğini düşünüyorum. -Başarılı mıydı? -... -Efendim? -... Sanırım cevap vermek istemiyor, aşikar kimliğini belli etmemek için... Ama "deliğe süpürüp atmaya" kıyamadıklarına göre bence cevap belli. İnşallah bu seçimlerde "süpürge" halkın elinde olur Ne diyelim?!__________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Başarılı mı , Başarısız mı? *Görevi veren patron her istediğini elde edemese bile , (bu, o kadar gayret içinde olmalarına rağmen mümkün olmamıştır. Çünkü hala , Patronla birlikte bunca çabalamalarına rağmen denetim altına alamadıkları kuvvetler vardır. iyi ki de vardır, ve hep olmalıdır da ...) Ancak bazı başarıları da olmuştur tabii.. Aynı merkez ve diğer taşeronlar tarafından 60 yıldır saman altından yürütülen yıkım çalışmaları açıkça sürdürülmüş, epey mevzide erozyon göstermiştir. Süpürme meselesine gelince; Tabii ki önemli olan ve olması gereken, Süpürgenin halkın elinde olması, halkın süpürmeyi bilmesi kadar , süpüreceğinin yerine koymayı da bilmesi gerekir. Yoksa , Halk süpürdükçe , yeni süpürülecekler geldikçe, halkın görevi süpürgeci olmaktan öteye gidemez. Süpürmenin ötesinde Halk artık, kendini temsil edecek Sözde değil, Özde, Halkçı, Milletin ve Ülkenin çıkarlarına sahip çıkan yönetimi getirmeyi de bilmelidir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|