"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
1 Mayıs'ta TAKSİM kazanıldı mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: antalya
| Arkadaşlar bütün yasaklara rağmen 1 mayıs işçi bayaramında işçiler emekçiler taksime girmeyi başardı.Kalabalık çok çabuk dağıtıldı, devlet yine gösterdi kendini ve yapması gerekeni(?) yaptı.Günler öncesinden uyarılar yapıldı izin verilmeyecek denildi ve izin verilmedi ama halk oraya girdi, sayı cok azdı ama herşeye rağmen taksim kazanıldı bana göre. Bundan sonra 1 MAYIS Taksim'de olmalıdır olacaktır da, emekçiler en azından önündeki duvarları yıktı ve bu da çok önemli bir adım oldu... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Her şeye rağmen emekçiler, aydınlar, öğrenciler, yurtseverler, devrimciler 1 Mayıs' ı, 1 Mayıs alanını yeniden kazandı. http://www.youtube.com/watch?v=u7pN3...2F185164%2Ephp __________________
Yok! |
|
| #3 | |
| Birkaç resim ![]() ![]() ![]() İşte Taksim, işte 1 Mayıs! Baskılar bizi yıldıramaz! Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Kahrolsun ABD emperyalizmi! __________________
Yok! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: antalya
| Teşekkür ederim bu çalışma için,baktıkça hem içim acıyacak hem de bu kavga için, dökülen kanlar için dört elle sarılacağım umuda. |
|
| #5 | |
| Yaşasın 1 MAYIS.. Taksim'i Kazandık.. Vee Her Daim Kazanacağız.. Saygılarımla.. __________________
Hüznün Sayısız Tonu, Bir Çok Yüzü Vardır; Çiçekler, Kuşlar, Rüzgarlar gibi... Yılmaz Güney |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Yazdığım konu kilitlenip, yazıyaz derinliklerini itildiği için burada bir kez daha yazma gereksinimi duyuyorum. Bütün Dünya kapitalistlerinin, faşistlerinin korkulu rüyası sınıfların en güçlüsü olan işçilerdir. İşçi örgütlenmeleri bu Dünya'ya yeni bir anlayış getirecekleri için ceplerinin boşalmasını istemeyen gericilerin işçilerden her zaman korktugu ve onlara yıldırmak için her yola girdiği aşikardır. Son olarak bunun önemi bir örneği Türkiye'de yaşanmaktadır. 77'de katliama uğratılan işçiler Taksim'i yeniden kızıla boyamak istediler. Ama korkan diğer sınıf mensupları bunu bir ideoloji savaşı içinde işçilere ve bu toprakların gerçek sahibi olan emekçilere zulm yaşatmışlardır. ![]() Egemen sınıfların günler süren tehditleri, hiç bir işe yaramamıştır. Katılımı azaltmak için her yolu deneyen egemenlere emekçiler sel gibi akarak tarihi bir gün yaşatmışlardır. Egemen sınıflar bugün adeta sudan çıkmış balığa dönmüşlerdir. Korkudan şarşırmış bir halde halka, emekçilere yapmadıklarını bırakmamıştır. Adeta bir dış düşman havasında emekçilerin her taraflarına coplar indirmiş, gaz bombaları atmış, su sıkmıştır. Delicesine bir hışımla dövmüşlerdir. ![]() ![]() __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-07 00:32 . |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ![]() Emekçi yurtsever insanlar kararlılıklarını son noktaya kadar gösterdiler. Bu ülkenin gerçek sahibi olduklarını, üretenin yöneten olması gerektiğini herkese duyurmuşlardır. İstanbul valiliği ve emniyet müdürlüğü bu kadar yüreği uyguladıgı tüm vahşete ve kabusa karşı durduramamıştır. Emekçiler takismde büyük bir zafere imza atmışlardır. Proleterya Dünya üzerindeki en güçlü sınıftır. Komünist, eşitlikçi, özgürlükçü bir Dünya'yı onlar kuacaktır. Herkesin eşit oldugu bir sistemi sağlayacak olanlar sadece onlardır. Bugün mücadele yeniden ateşlenmiştir. 80 darbesiyle bastırılan işçiler, katliamlarla kesinlen işçiler yeniden toparlanmışlardır. Bugün takismde kaldırdıkları sol kolları egemen sınıfları tir tir titretmiştir. Yeni bir oluşumun bir ilk zaferi taksimde kazanılmıştır. İşçiler kimsenin keyfine göre hareket etmeyeceklerini kanıtlamıştır. Bu zafer için acı ceken arkadaşlara selam olsun. Bu ülkede işçinin büyük bir güç olduğunu gösterdiğiniz için önünüzde saygıyla eğiliyorum. Taksim bizimdir, zafer direnenindir. ![]() Saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-07 11:00 . |
|
| #8 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Merak ediyorum bu polisleri secmece mi aliyorlar? Tabii bircogu mecbur verilen gorevi yapmaya. Fakat, bircogu icinde ki o muthis ofkeyi cikarmak icin insanlik sucu isliyor. Hem de kime karsin. Kendisinin maasini odeyen isci kardeslerine karsin. Insanlarda haysiyet denen birsey de kalmamis. Bu ulke de polise guvenen kac insan kaldi dogrusu merak ediyorum ciddi ciddi... |
|
| |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Tek bir sorum olacak? Mitingde yer alan kişiler neden yüzlerini haramiler gibi kapatma ihtiyacını hissediyorlar. Ve gerçek yurtseverlerin yanında ne maksatla molotof kokteylleri, sopalar oluyor? ve bu insanlar gerçek yurtseverliklerini neden çoğu zaman masum esnafın iş yerlerini dağıtarak, vitrinlerini parçalayarak gösteriyorlar. Ateş olmayan yerden duman tütmez...Size en bariz örneği vereyim. Hükümetin, yada valiliğin tavrı size, yada kendiş gibi düşünmeyen kitlelere olsaydı; kendisine en çok düşman kesilen çağlayan ve tandoğan mitinglerinde katılımcılara bedava otobüs tahsis etmezdi. Taksime çıkmayacaksınız deniyorsa bunu diyen devlettir ve karşı çıkmayacaksınız. Efendi efendi halayınızı çekin, çiçekleri savurun, elele tutuşun. En önemlisi adı işçi bayramı olan günde cadde ve sokaklarda yerlere fırlattınığınız ilanları, yıkıntıları da arkanızdan rüzgar değil, belediye çalışanları (İŞÇİLER) temizliyor. Bilmem anlatabildim mi? |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| ELENORİN; kardeşin kardeşi doğradığı, anaların gözlerinden yaş yerine kan akıttığı günlerden bahsediyorsun sanırım. Bu ülkenin gerçek sahipleri derken gerçek bir bölücülük yaptığını da biliyorsundur umarım. Bu ülkenin gerçek sahibi kim biliyormusun? Maalesef ortalığı yıkanlar değil, tarihin derinliklerine inersen şayet, toprağın altında bedeni kıyamete kadar çürümeyecek ecdadımız, atalarımız, vatan sevgisini imandan sayan çanakkale şehidlerimiz, yakın tarihimizde pkk'nın kalleş pusularında şehid verdiğimiz 45bin canpare kardeşlerimiz bu vatanın bizlerden çok gerçek sahipleridir. En önemlisi bu vatan hiç bir zaman siyaset kisvesiyle millete sosyal demokrasi dersi veren, ancak dağlarda apo ile yanya poz verenlerin hiç değil. yanlış anlama; ben asla burada ırkçılık yapmıyorum. Kürdüyle, türküyle,lazıyle bu vatanı iman ile seven herkesden bahsediyorum. Bu yazıyı sana cevaben yazan kişinin de (ben) arap kökenli biri olduğunu, ama ayyıldıza gönülden bağlı biri olduğunu bil yeter. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|