| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İkinci mağdur/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Güzel ülkemin siyaset treni bir kez daha raydan çıktı maalesef. yakın tarihe şöyle bir dönüp bakma basireti yada kaabiliyeti olmayanların muhtıralara umut bağlayarak attıkları adımlar, işi daha da ileriye götürerek yargıyı resmen milletin gözünün içine baka baka tehtid etme cüretini gösteren bir ana muhalefet lideri.Neymil efendim; anayasa mahkemesi başvurumuzu redderse ülkede çatışmalar çıkar. Biraz daha açalım: Anayasayı, yani kanunları devreye sokarak hukuki bir karar verecek mahkemeye yönelik antidemokratik bir yaptırım uygulama girişimi. Herşey bir yana; dönüp geçmişe baksalar şimdi ki hesaplarında yanıldıklarını görecekler. Darbeler yada muhtıralar karşısında iktidarların eriyeceği hayalini kurarken en önemli detayı kaçırıyor gözden CHP lideri. Elbette darbeler siyaseti zarara sokmuştur, elbette hükümetler direnememiştir. Ancaak; direnemeyenler sadece dik duramayanlar olmuştur. Bugün yaşananlara bakıldığında onca bağırtı, kışkırtma, medya destekli pompalı yalanlara rağmen duruşunu hiç bozmayan AKPARTİ hükümeti erimek şöyle dursun, millet nezdinde daha güçlü bir desteği arkasına aldı. Belli politikalardan dolayı son aylarda aslında kan kaybeden ve erken seçimi göze alamayan Hükümet, bu süreçten en azami yarar sağlar duruma geldi. kararsızlar bile antidemokratik uygulamalar karşısında AKPARTİ lehine bir güç haline geldiler ve bu durum erken seçime en hazırlıklı parti olarak AKP yi gösteriyor şimdi. Bağnazlıkla işte meydanlardayız, halk akp yi istemiyor sloganıyla görmediğiniz, yada görmek istemediğiniz sessiz çoğunluk halk değil mi? evet, meydanları doldurdunuz, üniversitelerde vize finalleri iptal edildi, kaynağı meçhul finanslarla otobüsler kiralandı ve zaten dün akp'ye oy vermemiş kitleleri bir araya getirdiniz. Diğer yandan Başbakan da beni sevenler, davamıza inananlar şurada toplansın demiş olsaydı, toplanacak insanları Konya Ovasına sığdırabilecekmiydiniz. Mitinginize karşılık aynı misillemeyi başbakan da kendi tabanıyla yapmış olsaydı işte o zaman siyaset sokaklara taşınacak ve pimi çekilmiş bir bomba gibi yakın geçmişimizde yaşanan feci olaylar yeniden zuhur etmeyecekmiydi. Ama ne sayın başbakan, ne de bir tek teşkilat birimi böyle bir mesaj vermedi ve sağduyu memleketimizi belki bir feci yıkımdan daha kurtarmış oldu. İşin en garip yanı Miting komitesinde yer alan isimlere bakıldığında; Koro şefinin bile adının Muhammed olmasını içine sindiremediğini açık açık ifade eden, dahası insanımızın manevi değerlerine arlanmadan dil uzatabilen, Çocuklarımızın namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz diyebilen Türkan SAYLAN, Türk insanından kıllı, eşlerinden sıkma baş, çocuklarından da dana diye söz eden Mine kırıkkanat, daha da önemlisi bebek katili ve militanlarıyla pürneşe halay çeken, yanyana poz verip fotoğraf çektiren bir parti genel başkanı. ve bu kişiler miting komitesini oluşturuyor. Elbette mitingler demokrasilerde kendini ifade etmenin bir başka güzel yönü, toplumsal mesajların çok seslilikle ifade edildiği demokratik platformlar. Ancak bu mitinglerden tüm halk ifadesini çıkarmak ta son derece cahillik olur. Elbette her iktidarın sevenleri ve de sevmeyenleri vardır. Sevmeyenler, yine dün zaten akp ye oy vermeyenlerdi. Meydanlara çıkmaları da normal, lakin tüm halkı meydanlarda boy gösterenlerden ibaret görmek te sadece cahillik mahsulü bir düşünce olur. Ya meydanlara çıkmayan ve sabırla erken seçimi bekleyen sessiz kitleler, bir de DYP ve ANAP gibi demokrat parti kültüründen gelen ve Kendini CHP nin rayına oturtan iki partinin kızgın tabanı, anti demokratik bombardımanı içine sindiremeyen kararsızların AKP lehine tavır sergilemesi. Sonuç; Başbakan çıktı ve herşeye rağmen hodri meydan dedi, Buyrun Cumhur başkanını halk seçsin, Buyrun en erken seçime gidelim, Buyrun seçim yasalarını ve demokrasi paketini iyileştirelim. Buyrun efendiler; Meşruu görmediğiniz parlementonun dışına çıkalım, hani şu milletin iradesini temsil etmeyen bugünkü meclisin dışınd yüce halkın iradesine başvuralım diyor sayın Erdoğan, buyrun işte meydan efendiler. Sömürdüğünüz halk iradesinden şimdi de kaçmanın yollarını yeni bahanelerinizle savuşturmak yakışır mı size. Buyrun milletin iradesine başvurun, buyrun Cumhur Başkanını da halk seçsin. Ve en önemli sorum; aslında milletimizin en çok merak ettiği soru bu. Milleti temsil etmiyor sloganıyla öldürmeye çalıştığınız hükümet erken seçimde bu defa daha ezici bir çoğunlukla iktidara gelirse tavrınız ne olacak? Altını tekrar çiziyorum; hani temsil edildiğine inanmadığınız halk seçerse diyorum, bahaneniz ne olacak. Bahaneleriniz mutlaka hazırdır da; yeni senaryolarınız için teorisyenlerinize daha çok iş düşecek. |
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin Faysal, Cok guzel bir paylasim. Tesbitlere katiliyorum. Ben bir komunist olarak AKP'ye verecegim oyumu. Bakiniz bunu daha once de soyledim. Yine soyluyorum. Fakat CHP ve turevleri daha secimlere kadar ne dalavereler yapacaklardir. Umarim tarihin en buyuk secim yenilgisini alirlar ve demokrasinin yuz karalari olarak siyaset tarihine isimlerini yazdirirlar. Darbeci DESPOT kafalar. Onlarin sayesinde LAIK bir insanim demeye utaniyorum simdi... |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın ABCD, komünist biri olman, fikir sahibi, düşünce adamı olduğun anlamına gelir, ben hiç bir zaman karşıt fikrimede olan insandan korkmadım. Korktuğum tek zümre içinde hiç bir fikir taşımayan, devrin güc dengelerine göre fiil gösteren insanlar. yazımı ve düşüncelerimi anladığınız ve analiz ettiğiniz için özellikle teşekkür ederim. Özlemim odur ki; gerçek fikir taşıyıcılarının kolkola olması ve birliğimize sahip çıkması. |
|
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ben şuna inanıyorum bu ülkede sağcısı solcusu alevsi sunisi kurdi türkü görüşü ne olursa olsun demokrasi adına despotizime karşı durmak adına bu defa AKP etrafında toplanacaktır ben bu siteye ilk girdiğimde kime oy vereceğimi yazmıştım ve oyumuda kulanmıştır fakat bugün gelinen noktada gayet açık ne net diyorum ben DEMOKRASİ adına insanlık adına insanca ve insan onuruna oyumu AKP vereceğim... çünkü yaşayanlar çok iyi biliyorlar bu DESPOTLAR geldiklerinde alevisi sünisi sağcısı solcusu kürdü türkü laik olanı anti laik olanı ayırmaksızın bütün hepsini hücrelere doldurup sabah öğle ve akşam yemek yerine işkenceler yapıyorlar ve geceleri koguşarı ve yatakları ıslatarak haydi buyurun yatın diyorlar tek kişilik hücrelere sokup o hücreleride kışın soğuk ayazında su dökerek haydi köpekler aklınız başınıza gelene kadar kalında aklınız başınıza gelir diyorlar herkes çok iyi bilir bilmeyenler filimlerde izlemiştir koguşların olduğu yerde ufak salonlar vardır koridor gibi ve birde havalandırma vardır oaralarda zoraki marşlar söyleterek spor adına işkenceler yaptırılar ve DESPOT apoletli biri gelir ortaya bir tanede günah keçisi getirilir ve yağlı jop ile o insanın insanlık onurundan yoksun bırakıldığı teşhir edilir gidin 80 ihtilalini yaşan sağcısına sorun solcusuna sorun insan onuruna yakışmayan işkenceler gördülermi filistin askılarında uvuzları yağalanarak erkekliklerinden oldularmı diye gidin sorun bütün bunları yapanlar o despot cuntacılardır bu ülke ne zaman ayağa kalksa demokrasi adına yolda yurumeye başlasa bu DESPOTlar derhal müdahale etmişlerdir gidin sağcılara sorun gidin solculara sorun bu ülke evlatlarını bunlar yıllarca bir birine düşürmedilermi bu seçim demokrasi ile DESPOTizim seçimidir bu seçim laik anti laik seçimi değildir bu seçim egemenlik kayıtsız ve şarstsız miletin seçimi ile eli silahlı DESPOTların seçimidir ben demokrasiden yana seçimimi yapacağım ve bütün insanlık adına herkesi daha güzel yarınlar adına demokrasi diyelim DİYORUM... SAYGILARIMLA __________________
Hakaret ve küfür tehdit ederek bir yere varmayı düşünen gafiller.. forum ve yazarlara saygı duyarak forum saygısını düşürmek yerine.. emailmize küfür ve hakaret yağdırabilirler... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bu mağdurlar 4,5 yıldır iktidar değillermiydi? Anayasa değişiklikleri konusunda elerini bağlıyanmı vardı? Bu güne kadar niye gerçekçi adımlar atıp seçim kanunlarında milletvekili dokunulmazlıkları konusunda hiç bir atılım yapmadılar? Cumhur başkanı seçimi ile ilgili;tüm partiler ile niye bir mutabakat arayışına gitmeyip 350 nin üzerinde vekilim var ben kimi istersem onu seçerim diye direttiler?Akılları şimdimi başlarına geldi? Uyanık mağdurlar.Bu kadar güçlü idilerde niye seçemediler başkanı? Seçimi gerçekleştiremeyince Hodri meydan!! Uyanık mağdurlar. Hadi yapsın öyle bir mitingte bizde brova diyelim. Neyse sandıklardada belli olacak . Bu fırsat ellerine bir defa geçti ama bunu iyi değerlendiremediler. Bu halk yetki verdiği yetkisizleri daha iyi tanımış oldu. |
|
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bugün dünyanın neresinde olursa olsun aklı selim olan okumuş aydın kültürlü mürekep yalamış dünya siyasetini okumuş kime sorarsanız sorun size demokrasimi gereklidir yoksa aş iş diye sorun o insan teredütsüz demokrasi diyecektir... fakat dünyadan bihaber olan insana sorun o insanın cevabı bana aş lazım bana iş lazım diyecektir... çünkü aydın insan çok iyi biliyorki demokrasi olmadığı zaman DESPOTlar eli silahlı zorbalar gelecektir ve o ekmeği ona yedirmeyecektir... fakat o garip dunyadan haberi olmayan insan ise bilmiyorki demokrasi olmadığı yerde birileri birgün o elindeki ekmeğide alıp onu tahaküm altına alıp onu karın tokluğuna çalıştıracaktır fakat o garip insan karın tokluğuna çalışmayı kader beleyecektir.... Demokrasi olan yerde despotlar gece yarısı muhtıra yayınlayamaz bu ülkeyi bir birine karıştırmaz ben tarafım demez anayasa mahkemesi gibi yüce yargının kararını etkileyecek bildiri yayınlayamaz yayınlayacak ise bunu daha önceleri yapar veya anayasa mahkemesi karar verdikten sonra görüşünü yayınlar diğer taraftan bu ülkenin demokratikleşmesini istemeyenler kalkıp anayasa mahkemesi gibi yüce bir kurumun karar verme aşamasında şayet bu karar bizim istediğimiz şekilde çıkmaz ise çatışma çıkar demez diyemez... yargıda olan ve karar aşamasında olan bir dava hakında bırakın yargıyı tehdit etmeyi o dava hakında yorum yapmak dahi suçtur fakat malesef bu ülkede demokrasi yok edilmiştir birisi silahını göstermiş yargıyı tehdit etmiştir birisi bu ülkede çatışma çıkarırım demiş yargıyı tehdit etmiştir... __________________
Hakaret ve küfür tehdit ederek bir yere varmayı düşünen gafiller.. forum ve yazarlara saygı duyarak forum saygısını düşürmek yerine.. emailmize küfür ve hakaret yağdırabilirler... |
|
| #7 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
İşte buna katılıyorum.Aslında Sayın Gül,Erdoğan Ve Arınca göre ılımlı..Bir yazarın dediği gibi tek suçu eşinin başörtüsü..Zamanında Anata Dyp de devletin tümorganlarını elegeçirmişti. | |
|
| #10 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Komunizm'in hangi yorumuna gore benim carpilacagim sonucuna vardiniz dogrusu sasiyorum. Bir materyalist olmaniz gerekmiyor mu? Kim carpacak beni? AKP'yi zerre kadar sevmem. Onun neden propagandasini yapayim. Hangi goruslerini savunmusum AKP'nin. Ama bu darbeci zihniyete inat oyumu verecegim diyorum. Bana AKP'nin savundugum bir gorusunu soylerseniz ben de onlarin propagandasini yaptigimi kabul edecegim. Buyrunuz... Soz sizin... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|