"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Carpe Diem 'i tartışalım.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Arkadaşlar hepimiz duymuşuzdur bu sözü: Carpe Diem!! En basit anlamıyla "anı yaşa"! Ben de birçok zaman söylemişimdir bu sözü hevesle, heyecanla. Peki anı yaşamak nedir? Anı yaşayayım derken birşeyler kaçırılabilir mi? Carpe Diem' in sınırı nedir? Bu felsefe insana gerçek mutluluğu mu getirir, yoksa getirdikleri de anlık mıdır? Düşüncelerinizi merak ediyorum... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| En mantıklı yaşayış biçimi bence... Carpe Diem! Yarını düşünerek bugünü ve anımı kaçıramam... Ya son anımsa??? Ya öyleyse? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| anı yaşamak herkesin harcı değil bana kalırsa ancak olmalı...öğrenir miyiz,anı yaşaya yaşaya bunu alışkanlık eder, içimize mi sindiririz bilmiyorum ama bunu yapmak zorundayız.... |
|
| #4 | |
| Peki şöyle bir örnek vereyim. Sevdiğiniz bir iş için başka bir şehirde. Ve siz bir partiye, geceye gidiyorsunuz. Gayet çekici ve size ilgi gösteren birisi var. Ve hatta geceyi sizinle bitirmeye hazır. O geceye cinsel bir haz eklemek,eğlenmek ve anı yaşamak adına o kişiyle beraber mi olunmalı? Bu carpe diem midir? Birşeyler kaybettirmez mi insana? |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bugünü hazırlayanın, dün yaptıklarımız olduğu gibi; yarını hazırlayacak olan da, bugün yaptıklarımız olcaktır. Sayın maxim; bir anlık heves sonucu, örnek verdiğiniz o bayanlar birlikte olmanın doğuracağı sonuçların, sahip olduğumuz sorumluluklara bağlı olduğu söylenebilir. Söz gelimi; bekar bir erkek için, karşılıklı rızayla gerçekleşen bu bir gecelik ilişkinin geleceğe dair kalıcı etkileri olmayacağı düşünülenirken, aynı durumun evli ve 'baba' olan biri için aynı olmayacağı muhakkak. Gayet tabii, hayata bakışımızla biçimlenecek bu gerçeklik hakkında peşin hükümlerde bulunmanın da doğru olmadığı söylenebilir. ''Anı Yaşamak'' ın niteliğini belirleyecek olan, nasıl ve ne için yaşadığımız ise, soruya verilecek 'insan sayısı' kadar farklı cevabın tümünün doğru olduğu kabul edilmelidir. Kendi yaşam biçimimi göz önüne aldığım zaman, ''Anı Yaşamak'' ın son derece sakıncalı bir felsefe olduğunu söyleyebilirim. Öte yandan, hayatın birey üzerindeki tüm sorumluluk ve sınırlandırmalarını reddetmiş bir kişi için Anı Yaşamak, yaşamın tek gerçeğidir. Anı nasıl yaşayacağımız; yarına duyduğumuz sorumluluklara bağlıdır. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Memento Mori.... ![]() |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Anı Yaşamak ! .. bu söz bana her zaman komik gelmiştir nedense.. çok komik hem de.... bu sözü duyduğum zaman hani küçükken mızmızlık yapıyor diye ağzına bir kaşık rakı verilen çocuklar vardır ya,, uyumuları istenir.. onları hatırlarım birden.. ninni gibidir sanki,, masal gibidir..uyutucudur..siz artık mışıl mışıl uyurken de sizi uyutanlar artık anı yaşama fırsatına kavuşmuşlardır. |
|
| #8 | |
| Benim için anı yaşamak, "o an yapmak istediğin şeyi yapmak" anlamında değil. Ama bu bence de insanların karakterleriyle alakalı bir değişkendir. Şöyle anlatayım: Birlikltelikte tek haz olgusunu seks olarak gören bir birey anı yaşamak için farklı insanlarla beraber olabilir. Ancak ilişkisinde sadakatin, kıskançlığın ve bağlılığın olmasından mutluluk duyan bireyler ise bunu tercih etmeyecektir. Dolayısıyla ikinci gruptaki insanlar "carpe diem" felsefesine balıklama atlarlarsa ileride mutsuz olabilirler. Birliketliklerinde kıskançlık olmayan çok eşli bireyler ise anı yaşamak için farklı eşlerle seksten hiçbir rahatsızlık duymazlar. Benim için anı yaşamak, müzikleri ve içkileri kötü olan bir barda şikayet edip sıkılmaktansa, geceden maksimum muhabbet ve eğlence çıkarmaya çalışmaktır. Yaşadığın anı güzelleştirmek için takınılacak tavır ve pisikoloji. maxim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-07 16:48 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Anı yaşamakla ilgili olarak izleyiniz: Dövüş Kulübü (Fight Club) __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Arkadaşlar, bence o filmi bir kez daha seyredin. Carpe Diem bu kadar bağımsız yaşamak anlamında algılanmış olması yanlış bence. Size the day.. dikkat edin. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|