"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Deniz Baykal'ı tartışalım

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-05-07, 15:33  #1
ZUHAL.KUZU

Giriş Tarihi: Nov 2006
Deniz Baykal'ı tartışalım

Baykal olmasa CHP'ye oy veririm....

Baykal'a rağmen CHP...

Diyen arkadaşlarımızın neden böyle düşündüklerini merak ediyorum.
Baykal olmasa diye başlıyorlar cümleye... peki ama neden?

Düşüncelerinizi Paylaşmanızı İsterim Gerçekten Çok merak ediyorum.
Eski03-05-07, 16:05  #2
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Kendisinin neyi savundugunu söylemeyen veya göstermeyen bir adami neden Turkiyenin en buyuk Sol partisinin basinda görelim ama gördugumuz icin cumlelerimiz hep "Baykal olmasa diye basliyor"

Her zaman söyluyorum yine söyleyecegim "Akp dini duygulari,Chp milli duygulari sömuruyor"

Bir arkadas vardi Baykalin neyi savundugu cözmustu bizede anlatsinda biz kendimizi aptal yerine koyulmus hissetmeyelim
Eski03-05-07, 16:10  #3
ATmaCA53
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın ZUHAL.KUZU şöyle demiş:

Mesajı Göster
Baykal olmasa CHP'ye oy veririm....

Baykal'a rağmen CHP...

Diyen arkadaşlarımızın neden böyle düşündüklerini merak ediyorum.
Baykal olmasa diye başlıyorlar cümleye... peki ama neden?

Düşüncelerinizi Paylaşmanızı İsterim Gerçekten Çok merak ediyorum.
aynı görüşteyim ama chp li değilim, baykalın şuana kadar yapmış olduğu tehlikeli yorumlar kışkırtıcı yorumlar ülkeyi bölmeye çalışıyor bakın piyasalara borsaya baykalın konuşması piyasaları ve borsaları bile etkiliyor, böyle bir siyasetçinin türkiyeyi yönettiğini düşün ALLAH korusun, ama chp nin başına SARIGÜL geçerse çok iyi olur çok efendi adam, çok yardım sever adam bakın bu chp liler için çok büyük adım atılabilir sarıgülün gelmesi cumhuriyet ve laiklik adına ben sarıgül diyorum...
ATmaCA53 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 17:45  #4
chucky89
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

Ben de Deniz Baykal ı partinin başında görmek istemiyorum nedeni ise deniz baykal ın birleştirici , yapıcı ve türkiye nin başbakanı olabilecek vasıflara sahip olmadığını düşünüyorum..

AMA yine de oyumu CHP ye vereceğim.. aslında 5 sene önce düşünüyordum 5 sene sonra deniz baykal gitsin diye chp ye oy vermeyecektim ama AKP sagolsun CHP ye oy vermemi sağladı..
chucky89 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 19:31  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Deniz Baykal çok zeki biri. Bu kadar çok farklı kesimden insanı nasıl bu partiye oy verdirebiliyor, tebrik etmek lazım.

Bugün sosyalisti de, türk ırkçısı da (evet, yanlış okumadınız.), enternasyonalisti de, ulusalcısı da, alevisi de, apolitik olup da laiklik kaygısı taşıyan kesimi de CHP'yi destekleyebiliyor.

CHP'nin güzelliği de burada ya. Ortaya koydukları bir politika yok. "Şunu yapacağız, bunu yapacağız" diyecek olsalar bu kadar geniş kesimden destek bulamazlardı.

Çok güzel bir oyun oynayıp halkı laik - antilaik diye kutuplaştırma işini harika şekilde başardılar. Hatta bir ara ben de ciddi anlamda CHP'ye oy vermeyi düşünmek gibi büyük bir yanılgıya düşmüştüm ki artık bu şahısların anti-demokrat tavırları ve insanları kutuplaştırma politikaları ayyuka çıktı.

Sorun Baykal değildir, CHP'nin elitist, anti-demokratik zihniyetinin kendisidir.

Daha birkaç gün önce Onur Öymen "Askerin açıklamalarını kimse yadırgamasın" diye bir açıklamada bulundu.

Bugünlerde de CHP'nin Genç Parti ile birleşmesi gündemde.

"Nasıl muhalefet yapılmamalı" sorusunun cevabını uygulamalı olarak gösteriyorlar.

Ama hedeflerine ulaşıyorlar. Halkı kutuplaştırmayı başardılar.

Hayır, bu seçim Laik-Antilaik seçimi değildir. Bu seçim demokrasiyi içine sindiremeyip halka tepeden bakanlarla, demokrasiyi seçeceklerin seçimidir.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-07 19:38 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 19:37  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Sanıyorum Cumhurbanlığı turlarının bitmesi, ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte önümüzdeki gerçekten çok önemli olan süreci ve bu sürecin iki baş aktörü Sn.Baykal ve Sn.Erdoğan'ı ve onların kişiliklerinde CHP ile AKP'yi burada yeni bir seçim anketiyle tartışacağız. Ama madem böyle bir topik açıldı, genel düşüncelerimi söylemek istiyorum.

Deniz Baykal bir sosyal demokrat liderdir. Burada hiç bir tereddüte yer yoktur. Solcudur. Namuslu, dürüst bir politikacıdır. Siyasal yaşamında bu kadar uzun süreli varolan ve hakkında en küçük bir şaibe olmayan bir politikacıdır. ( Son zamanlarda AKP tarafından öne sürülen, Ankara'daki kooperatif evinde yasal olmayan bazı uzantılar yaptığı dışında...)

Sn.Baykal için yapılan eleştirilerin en başında dar kadrocu-hizipçi bir siyaset içinde olduğudur. Bu konu kendisine sorulduğunda -yıllar önce- politikada "vefa"ya önem verdiğini söylemişti. Etrafındaki kliğin değişmemesini böyle gerekçelendirmişti.

Ülkemizde parti içi demokrasi yoktur. Bu durum, nispeten 80 öncesi CHP'de, diğer partilerle kıyaslanmayacak ölçüde gerçekleşiyordu. O zamanın CHP'si adaylarını çok büyük ölçüde merkez yoklamasına başvurmadan belirlerdi. Ama bu durum da, demokratlığın içselleşemediği ülkemizde birtakım sorunlara yol açardı. Her kafadan bir ses çıkar. Parti başkanının söyledikleri, diğer partililer tarafından yadsınırdı. Bu durumdan Ecevit çok çekmişti. Kendisine çektirenlerin başında da Baykal'ın geldiği söylenirdi.

Baykal'ın CHP'de iktidara gelmesi, dikensiz gül bahçesi yaratma arzusunu da doğuşturmuştur. Farklı politik çıkışlara pek özen göstermemektedir. Sol bir partide genel başkan bir sözcü durumunda olması gerekirken, parti politikaları en küçük birimlerde yoğrularak oluşturulması gerekirken, Baykalın CHP'sinde böyle bir özellik yoktur. Benzer eleştiri şudur: Baykal sabah kalkar, gazeteleri okur ve o günün parti politikası kafasında şekillenerek, bir kaç günlük gündem parti için oluşturulmuş olur.Kuşkusuz bir sosyal demokrat iddiasında olan partide olmaması gereken bir süreçtir bu. Kuşkusuz kendince nedenleri de vardır. Ama bu durumun belirgin bir şekilde eleştiriye açık olduğunu söylemek gerek.

Ama ülkemizdeki yığınların da çok nitelikli olduğunu söyleyebilmek zor. Onyıllarca uyutulan, kandırılan...halkımız, ne yazık ki "basit" bir siyaset anlayışına alıştırılmıştır. Çok uzun bir zaman boyunca "Plan değil, plav"anlayışının egemen olduğu ülkemizde, bayrak, din ve vatan gibi kutsallar üzerinden siyaset yapılmıştır. Böylesine kolaycılıklar varken, bağışlanamaz bir hata da olsa, kolay siyaset anlayışını gündemde tutmak da anlaşılır bir şey. Ülkemizde siyasi söylem, sağ-sol ekseninde değildir. Rüzgar nereden esiyorsa, o günkü siyaset anlayışını belirleyen etken odur. Sol denilenlerin zaman zaman milliyetçi bir söyleme, dincilerin liberal bir söyleme sarılmaları bu bakımdan daanlaşılır olmaktadır.

Deniz Baykal kişiliğinde toplanan tüm erdemlere ve entellektüel birikime rağmen, sosyal demokrat bir liderin göstermesi gereken nitelikleri ne yazık ki sergileyememektedir. Sol'un kitle partisinin bu dağınıklığı Evecit'le başlamış, Baykal'la da devam etmektedir.

( Kuşkusuz bu parçalanmışlığın nesnel nedenleri vardır.)
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 19:44  #7
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Tek kelimeyle RTE takdirname gönderse azdır...

Yanlış siyaset yapıyor diye düşünüyorum.

Saygıyla
Eski03-05-07, 20:00  #8
ATAM

ATAM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

nedir bu deniz baykal düşmanlığı anlamıyorum....
CHP solcu yada sağcı değildir CHP halkçıdır...
ayrıca ne bekledinizde karşılamadı deniz baykal...
MUSTAFA KEMALLE kıyaslıyorsanız o başka ama boşuna TANRI bu nankör TÜRK lere böyle birini göndermeyecek
deniz baykal gitsin dedik çıka çıka mustafa sarıgül,bedri baykam,zülfü livaneli çıktı...bunlar geleceğine deniz baykal kalsın...

ayrıca deniz baykal ne yapsa ERDOĞANIN işine yaradı diyorsunuz ne yapsın erdoğanın işine yaramasın diye amuda mı kalksın...
Eski03-05-07, 20:47  #9
berkut

Giriş Tarihi: Dec 2006

12 Eylül sonrası hareket alanı daralan partilerin programları önemini yitirince, lider olgusu ön plana çıktı. Bu süreçte siyasi çizgisinde dalganmalar olan Deniz Baykal, liberal sol çizgiden geleneksel sol çizgiye yönelince, sermaye çevreleri tarafından tasfiye edilmeye çalışıldı.

Partide tabanı bulunmayan Kemal Derviş'i partinin başına getirmeye çalışan büyük sermaye çevreleri ve güdümündeki medya, 2004 yerel seçimlerinden sonra Baykal'ı başarısız ilan ederek Sarıgül'ü arenaya sürdüler. Ancak Sarıgül başarısız oldu. Kemal Derviş umudunu yitirerek ABD'ye döndü.
Aynı çevreler CHP'nin başına liberal birini getiremeyince Baykal'ı basın yoluyla yıpratmaya çalıştılar. İktidara kim gelirse gelsin aynı ekonomik programı izlemesini isteyen bu kesimin halkçı veya sol bir hükümete asla tahammülleri yok.

Bilinç düzeyi gerilemiş, şartlı refleksle hareket eden kütle bu yıpratma kampanyasından doğal olarak etkilendi. Baykal neden kötü dediğinizde muhtemelen ya yanıt alamıyorsunuz ya da mantık dışı bir yorumla karşılaşıyorsunuz.

Kemalizm'i çağdaş bulmayan ve tasfiye etmeye çalşan büyük sermaye çevreleri Kemalizmin son kalelerinden biri olarak gördükleri CHP'yi ve geleneksel sol çizgiye yakınlaşan Baykal'ı küçültme çabalarıyla karşılaşıyoruz.

Ancak geldiğimiz süreçte, AKP'li bir hükümetin seçim sonrası ülke için iyi bir seçenek olmadığı ortada. Hal böyleyken yerleşik bürokrasinin gönlünde yatan alternatif: CHP'nin liderliğinde CHP-MHP koalisyonu. Bu noktada benim sermaye çevrelerine uyarım: CHP'yi küçülteyim derken, MHP'yi muhtemel koalisyonun lideri yapmasınlar.
berkut is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 23:04  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Hayatını sever takdir ederim...

Uzun süredir spor vs yaptığını takip ederim. Kimi zaman Sabah koşusunu yaparken televizyoncuların çekimlerinden izlerim...

bildiğim kadarı ile yolsuzlukla vs pek olayı yok... Bu yönleri ile takdire değer...

Severim bu yönlerini asla düşmeyen kararlı ses tonunu vs. Karizmatik bu yönleri.

İnönünün ne söylediği anlaşılmayan cıpcılız sesli günlerinde neredeyse onun adına konuşurdu...

siyasetine gelince. Kıvrak mı kıvrak...

Baykal benim bağırıp çağırdığım kemalofaşistlerden değil...

Çıkarcılardan hiç değil...

küçük menfaatlerle yetinmeye razı birisi...

Tek derdi. Siyasi hırs...

Şöyle gönül rahatlığı ile bir tek başına iktidarlı BAŞBAKAN olsa en baba demokrat olacak...

Ordunun canına okuyacak.

Demokrasilerde ordu konuşmaz vs diyecek...

Ama siyasetin kaypaklığındia tutturmuş bir İlerici, Atatürk milliyetçisi ,Atatürk dincisi gidiyor...

tüm derdi başbakanlık... kimler olmadı ki bu ülkede başbakan kendinden başka...

Tüm siyasi rakipleri...

Erdoğan ve gül bile...

Baykal ne solcu ne sağcı... Kendine özgü opotunist bir iktidar ve siyaset yöntemi var...

İyi kıvırıyor tebrik etmek lazım ...

Geçenlerde bir mitinginin görüntüleri ni izledim televizyonda... Şöyle diyor... AKP yi eleştiriyor "Yahu sen milletin başının örtüsüne ne karıştırıyorsun? Neden siyasete bulaştırıyorsun, ? Hiç mi allah korkusu yok sende " Aynen böyle Erdoğanı eleştiriyordu...

Her gittiği şehrin ortamına göre samimi mütedeyyin, yada atatürkçü yada kürt haklarını koruyan vs oluyor

Son dönemde öyle pay çıkarmaya çalıştı ki kendine...

Ama zannedersem bu sefer ileri gitti taştı... Soldan bile çok ciddi tepkiler aldı...

phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-07 23:07 .
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı