Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bağımsızlık için yola koyuldular / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-05-07, 18:55  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Bağımsızlık için yola koyuldular

Bağımsızlık mücadelesinde bayrağı 1 Mayıs günü Taksim meydanından devralan yurtsever öğrenciler, 1-6 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü için dün Beyazıt meydanından yola koyuldu. Halkın yoğun ilgi ve desteğiyle, bine yakın öğrencinin başlattığı yürüyüşteki coşku, 1 Mayıs’ı terörize eden ABD işbirlikçilerine de yanıt oldu.

Yurtsever Cepheli Öğrencilerin gerçekleştirdiği İstanbul'dan Ankara'ya Bağımsızlık Yürüyüşü, yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla başladı. "Ülkenin bağımsızlığı için yürüyoruz" diyerek 1 Mayıs'ta bayrağı işçilerden devralan Yurtsever Cepheli Öğrenciler, yürüyüşün İstanbul'da gerçekleştirilen ilk etabında halktan büyük destek gördü.

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10467

Devamı ve tamamı linkte..
Eski03-05-07, 18:59  #2
fenerbahçeli

‘Üç tarafı Denizlerle kaplıdır bu ülkenin’

Yurtsever Cepheli Öğrenciler, İstanbul'dan Ankara'ya Bağımsızlık Yürüyüşü'nün gerekçesini anlatan, "Neden Yürüyoruz" başlıklı bir bildiri açıkladı. Bu bildiriyi yayınlıyoruz:
"Yıllardır çok çekti bu ülke işbirlikçilerin elinden... Bu ülkenin onurlu, dürüst, namuslu aydınlarını, emekçilerini, yurtsever devrimcilerini bitirmeye çalıştılar. Yurtseverlik demeyi, bağımsızlık istemeyi, eşitlikten, özgürlükten bahsetmeyi unutturmaya çalıştılar.
Ama olmadı; Amerika'nın, işbirlikçilerin, hainlerin istediği olmadı işte!
Şu yürüyen gençler 12 Eylül'ün bıraktığı karanlıkta yetişti ama inatla, kararlılıkla yeniden düştü yollara, memleketin dört bir yanından geldi emperyalizme karşı kavgaya...
Avrupa Birliği'ne karşı çıkan, Amerikan işgalleri için ölmek istemeyen, Amerika'dan korkmayan gençler, susmadılar ve yürüyorlar yine...

Devamı: http://www.sol.org.tr/index.php?pid=3&yazino=10469
Eski03-05-07, 19:02  #3
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Herkes bir yolu tutturmuş kullanıyor ya keşke herkes Yurdunu Sevse! Gerçekden Sevse! ...

???

Saygıyla
Eski03-05-07, 19:37  #4
Keje
Genel Moderatör

Keje'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Dün işten çıktım ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne gidiyordum..
Kültür Merkezi'ne giden sokakta bu gençlerle karşılaştım..
Beraber gittik Nazım'a, alkış kıyamet gibiydi..
Seslerini duyurmak istiyorlar..
Onlar bağımsızlık için yürüyorlardı, yürüyorlar ve yürüyecekler...
Bir fındık içine sığmış gibiyim
Keje is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-07, 20:02  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Anti-Kahve şöyle demiş:

Mesajı Göster
Herkes bir yolu tutturmuş kullanıyor ya keşke herkes Yurdunu Sevse! Gerçekden Sevse! ...

???

Saygıyla
Siyaseti, siyasi argümanları bu tür kavramlar üzerine oturttuğumuzda çok da anlaşılır olmuyor. Denizler bu ülkeyi ne kadar seviyorsa, hiç kuşkum yok karşı "cephe"de olanların pek çoğu da bu ülkeyi seviyorlardır. Ama siyaset bu sevginin nasıl gösterileceği, nasıl anlamlandırılacağı konusunda yapılır. Kimisi somut üretim ilişkilerine dayanarak yapmaya çalışır, kimisi soyut kavramlara ve birtakım karşıtlıklara dayanarak. Ama hepsinin bu ülkeyi sevdiğinden kuşku duymamak gerek.

Denizler bu ülkeyi severlerken kendilerince çözüm de üretiyorlardı. Bu çözümün temelinde yaşamlarını sürdürebilmek için emeklerinden başka hiç bir şeyleri olmayan insanları sevmek anlayışı ve o değerler üzerinde siyasete yaslanma anlayışı ön plandaydı.

Denizleri Denizler yapan anlayış da budur.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-07, 11:14  #6
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

güzel, bağımsızlık için yürüsünler. destekliyoruz.

ancak dünyanın tüm ülkelerinde komünist partiler, ülkelerinin bayraklarını taşırken, tkp'nin türk bayrağını kapitalizmin sembolü bulması, tukaka etmesi nedir anlaşılamaz. bu nasıl yurtseverliktir? (en son tkp'nin yayın organında yunan k.p. ile yaptığı ortak mitin vardı. yunanlılar yunan bayraklarını taşıyor, yunan halkı diyor. bizimkiler türk bayrağını tukaka ediyor, türkiye halkları diye bölüyor. yok yok ben faşistim ve bu yüzden paranoyağım. biz onlardan daha ileriyiz de ondan böyle bu durum. yok yok hayır, onlar kesin yurtsever)

siz kimin bağımsızlığını istiyorsunuz? kim adına bağımsızlık istiyorsunuz?
sodalimon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-07, 16:37  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Türk Bayrağını o şekildegörmüyorlar.

Bu bayraktan rant sağlayanlar ve ve,bayrağın gerçek sahibi olarak gördükleri kendilerine geçmesini istiyorlar o bayrağın.

Yani her haltı yiyip de,bayrağı taşıyanlar gibi,

Birşeylerin arkasına sığınmıyorlar sadece.

Diğer SOLlarla karıştırılmasın bu konuda,bazıları gibi yandan çarklı rant sağlama amaçlı milliyetçiliğe ya da kürtçülüğe kaymıyorlar,isterseniz takip edebilirsiniz

saygılar
Eski04-05-07, 17:18  #8
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Umarım devlet destekli faşistler tarafından katledilmezler..
Çünkü katledildikleri zaman biliyorumki o katiller asla bulunmayacak.. Ve sonra sevgili valimiz Güler gibi birisi çıkıp, yanlı medyasınıda arkasına alıp "Komunist Devrim yapacaklardı zaten" diyip faşistleri haklı göstermeye çalışmaz..

Paranoya oldu biraz.. ne diyim bizi paronayak edenler utansın..
Eski05-05-07, 19:21  #9
fenerbahçeli

Öğrenciler başkente yürüyor

Bağımsızlık Yürüyüşü'nde Bolu ve Eskişehir de geride kaldı, Ankara'ya doğru yola çıkıldı. Yurtsever öğrenciler, bağımsızlık bayrağını başkente taşıyor. Bu gece, Ankara'da büyük bir şenlik gerçekleştirilecek.

Yurtsever Cepheli Öğrencilerin düzenlediği Bağımsızlık Yürüyüşü, Cuma günü Bolu ve Eskişehir'deydi. Öğrencileri her iki kentte de çok sayıda yurtsever karşıladı. Şimdi sıra başkentte.

devamı:

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10543
Eski05-05-07, 20:03  #10
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Yarın akşam İstanbul'da olacaklar sanırım,ya da gece diyeyim.

Pazartesi de görürüm bizimkileri

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı