| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Bağımsızlık için yola koyuldular / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bağımsızlık için yola koyuldular Bağımsızlık mücadelesinde bayrağı 1 Mayıs günü Taksim meydanından devralan yurtsever öğrenciler, 1-6 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü için dün Beyazıt meydanından yola koyuldu. Halkın yoğun ilgi ve desteğiyle, bine yakın öğrencinin başlattığı yürüyüşteki coşku, 1 Mayıs’ı terörize eden ABD işbirlikçilerine de yanıt oldu. Yurtsever Cepheli Öğrencilerin gerçekleştirdiği İstanbul'dan Ankara'ya Bağımsızlık Yürüyüşü, yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla başladı. "Ülkenin bağımsızlığı için yürüyoruz" diyerek 1 Mayıs'ta bayrağı işçilerden devralan Yurtsever Cepheli Öğrenciler, yürüyüşün İstanbul'da gerçekleştirilen ilk etabında halktan büyük destek gördü. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10467 Devamı ve tamamı linkte.. __________________
Yok! |
|
| #2 | |
| ‘Üç tarafı Denizlerle kaplıdır bu ülkenin’ Yurtsever Cepheli Öğrenciler, İstanbul'dan Ankara'ya Bağımsızlık Yürüyüşü'nün gerekçesini anlatan, "Neden Yürüyoruz" başlıklı bir bildiri açıkladı. Bu bildiriyi yayınlıyoruz: "Yıllardır çok çekti bu ülke işbirlikçilerin elinden... Bu ülkenin onurlu, dürüst, namuslu aydınlarını, emekçilerini, yurtsever devrimcilerini bitirmeye çalıştılar. Yurtseverlik demeyi, bağımsızlık istemeyi, eşitlikten, özgürlükten bahsetmeyi unutturmaya çalıştılar. Ama olmadı; Amerika'nın, işbirlikçilerin, hainlerin istediği olmadı işte! Şu yürüyen gençler 12 Eylül'ün bıraktığı karanlıkta yetişti ama inatla, kararlılıkla yeniden düştü yollara, memleketin dört bir yanından geldi emperyalizme karşı kavgaya... Avrupa Birliği'ne karşı çıkan, Amerikan işgalleri için ölmek istemeyen, Amerika'dan korkmayan gençler, susmadılar ve yürüyorlar yine... Devamı: http://www.sol.org.tr/index.php?pid=3&yazino=10469 __________________
Yok! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Herkes bir yolu tutturmuş kullanıyor ya keşke herkes Yurdunu Sevse! Gerçekden Sevse! ... ??? Saygıyla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Dün işten çıktım ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne gidiyordum.. Kültür Merkezi'ne giden sokakta bu gençlerle karşılaştım.. Beraber gittik Nazım'a, alkış kıyamet gibiydi.. Seslerini duyurmak istiyorlar.. Onlar bağımsızlık için yürüyorlardı, yürüyorlar ve yürüyecekler... __________________
Akarsu'yum bir anadan doğmadım Aşkımdan gayrıya boğun eğledim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
| #5 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Denizler bu ülkeyi severlerken kendilerince çözüm de üretiyorlardı. Bu çözümün temelinde yaşamlarını sürdürebilmek için emeklerinden başka hiç bir şeyleri olmayan insanları sevmek anlayışı ve o değerler üzerinde siyasete yaslanma anlayışı ön plandaydı. Denizleri Denizler yapan anlayış da budur. | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| güzel, bağımsızlık için yürüsünler. destekliyoruz. ancak dünyanın tüm ülkelerinde komünist partiler, ülkelerinin bayraklarını taşırken, tkp'nin türk bayrağını kapitalizmin sembolü bulması, tukaka etmesi nedir anlaşılamaz. bu nasıl yurtseverliktir? (en son tkp'nin yayın organında yunan k.p. ile yaptığı ortak mitin vardı. yunanlılar yunan bayraklarını taşıyor, yunan halkı diyor. bizimkiler türk bayrağını tukaka ediyor, türkiye halkları diye bölüyor. yok yok ben faşistim ve bu yüzden paranoyağım. biz onlardan daha ileriyiz de ondan böyle bu durum. yok yok hayır, onlar kesin yurtsever) siz kimin bağımsızlığını istiyorsunuz? kim adına bağımsızlık istiyorsunuz? |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Türk Bayrağını o şekildegörmüyorlar. Bu bayraktan rant sağlayanlar ve ve,bayrağın gerçek sahibi olarak gördükleri kendilerine geçmesini istiyorlar o bayrağın. Yani her haltı yiyip de,bayrağı taşıyanlar gibi, Birşeylerin arkasına sığınmıyorlar sadece. Diğer SOLlarla karıştırılmasın bu konuda,bazıları gibi yandan çarklı rant sağlama amaçlı milliyetçiliğe ya da kürtçülüğe kaymıyorlar,isterseniz takip edebilirsiniz ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Umarım devlet destekli faşistler tarafından katledilmezler.. Çünkü katledildikleri zaman biliyorumki o katiller asla bulunmayacak.. Ve sonra sevgili valimiz Güler gibi birisi çıkıp, yanlı medyasınıda arkasına alıp "Komunist Devrim yapacaklardı zaten" diyip faşistleri haklı göstermeye çalışmaz.. Paranoya oldu biraz.. ne diyim bizi paronayak edenler utansın.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #9 | |
| Bağımsızlık Yürüyüşü'nde Bolu ve Eskişehir de geride kaldı, Ankara'ya doğru yola çıkıldı. Yurtsever öğrenciler, bağımsızlık bayrağını başkente taşıyor. Bu gece, Ankara'da büyük bir şenlik gerçekleştirilecek. Yurtsever Cepheli Öğrencilerin düzenlediği Bağımsızlık Yürüyüşü, Cuma günü Bolu ve Eskişehir'deydi. Öğrencileri her iki kentte de çok sayıda yurtsever karşıladı. Şimdi sıra başkentte. devamı: http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10543 __________________
Yok! |
|
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yarın akşam İstanbul'da olacaklar sanırım,ya da gece diyeyim. Pazartesi de görürüm bizimkileri ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|