"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Yaşar Kemal/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Büyük usta Yaşar Kemal' in hayatına ve eserlerine dair tüm düşünceleri bu başlık altında paylaşabiliriz.. Gönüllerde taht kurarak en büyük ödülü almasının yanı sıra büyük usta sayısız ödüle layık görüldü.. “Dünyanın En Büyük Çiftliğinde Yedi Gün” adlı röportaj dizisi ile 1955 Gazeteciler Cemiyeti Başarı Armağanı İnce Memed ile 1956 Varlık Roman Armağanı Teneke’den aynı adla uyarlanan oyunu ile 1966 İlhan İskender Armağanı “Teneke” oyunu ile 1966 Uluslararası Nancy Tiyatro Festivali Birincilik Ödülü Demirciler Çarşısı Cinayeti ile 1974 Madaralı Roman Armağanı Yer Demir Gök Bakır ile 1977 Fransa Eleştirmenler Sendikası En İyi Yabancı Roman Ödülü Ölmez Otu ile 1978’de Fransa’da En İyi Yabancı Kitap Ödülü Binboğalar Efsanesi ile 1979 Fransa “Büyük Jüri” En İyi Kitap Ödülü http://www.yasarkemal.net/ __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Buraya geleceğini biliyordum.Kitaplarımı alıp oteline gittim.Balkonda oturuyordu eşiyle.Kitapları uzattım.Merhaba dedim.Bana sandalye uzattı.Uzun uzun sohbet ettik.Anılarını anlattı.Bana hedeflerimi sordu.Kitapları konusnda bir an bile mütavazı olmadı.İyi yazıyorum dedi.Ama insanlığı konusunda bir o kadar mütevazı.Tatilde ve dinlenmeye çekilmişken benimle uzun uzun ilglienişi beni inanılmaz mutlu etti.84 yaşına gelmiş Türkiye'nin en büyük yazarlarından birisiyle karşılıklı sohbet ettim.Sanırım bu dünyanın en şanslı insanı olduğumu hissetmekte haksız olmadığımın kanıtı. Teşekkür ettim aslında defalarca ama bir kez daha; Teşekkürler YAŞAR KEMAL ![]() |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Rahrev inanın harika bir iş yapmışsınız. Yaşar Kemal'le tanışmak insan ömrü için yapılabilecek en güzel şeylerden biridir. Üstelik onun anılarını dinlemek sanırım ömrünüze ömür katmıştır. Yaşar Kemal'i görünce aklımdan hep şöyle geçer. "İşte solcu bu be arkadaş." . __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Arkadaşlar bende sosyal demokrat bir ailenin çocuğuyum ama Yaşar Kemal in siyasi vizyonunu sevmiyorum.Edebi kişiliğide ayrı tartışılır.Arkadaşımızla uzunca sohbet etmesi güzel. Bu arada espri ve ya ironi değil, benim bildiğime göre hayatının yüzde 75 i otel odalarında geçmiş bir edebiyatçımız. |
|
| #5 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Keşke sorsaydın "çıplak ada çıplak deniz" ne zaman çıkacak?Sinir bozucu bir durum!Beklemekten yorulduk.Bunu yapmaya hakkı yok.Bir de kitabı yazmış diye duydum daha bir sinirlendiiim! |
|
| #6 | |
| Şu an yazıyorum dedi. Ne zaman çıkar bilemiyorum. Ama solculuğunun yanıdan bana solculuğun arkasına sığınmış kürt milliyetçisi havası vemrmedi desem yalan olur. Çünkü nereli olduğunuzla ve kökeninizle ilgieniyor en başta. Solda önemli olan insan olmak değil mi?? Ama tartışılmaz edebi ve sanatçı yönüne her zaman teşekkür edeceğim. Dünde karşılaştık, selamlaştık yine.Mütavazılığı bir gerçek. ![]() |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Saygılar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ağlamak İlk bakışta anladım Gülen bakışının sönüklüğünden Belli ki gözlerin sevgisinden davacı Üzüntünü içine atma Bir dosta açılmaktır ilacı Aşk nedir sanıyorsun Bir karşılıklı duygular savaşı Kazanamayacağını düşünüp zayıfım deme Bazen en etkili silahındır gözyaşı Ağla utanma.. Kafanda taşıyıp büyüteceğine dertlerini Gözyaşında taşı __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! |
|
| #9 | |
| Çünkü Türk edebiyatnın en gözde ve büyük yazarlarından.Nadideliği kabul görmüş bir dil varken böyle bir dille yazmaya tenezzül etmeyecektir. Ben vereyim cevabını.Makul olmayan sorular soramam çünkü. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|