| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| 1 Mayis'ta biber gazı öldurdü! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| 1 Mayıs’ta 'biber gazı öldürdü’ Polisin sıktığı gazdan fenalaşan yaşlı adam, yollar kapatıldığı için hastaneye de geç götürülünce öldü.. İstanbul Beyoğlu’da 1 Mayıs’ta izinsiz gösteri yapanlara sıkılan biber gazından etkilendiği öne sürülen 75 yaşındaki İbrahim Sevindik hayatını kaybetti. NTV'nin haberine göre Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen göstericileri ara sokaklarda kovalayan güvenlik güçleri, Gülleci Sokak’ta göstericilerin üzerine biber gazı sıkmıştı. Bu sırada bir kahvehanenin önünde oturan 75 yaşındaki İbrahim Sevindik, gazdan etkilenerek fenalaştı. Oğlu tarafından Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılan Sevindik, yolların kapalı olması nedeniyle, hastaneye 5 dakikalık mesafede olmasına rağmen yarım saatte ulaştırıldı. Sevindik'in, solunum yetmezliğine bağlı kalp krizi geçirdiği belirlendi. Kalbi duran İbrahim Sevindik, yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Ancak 36 saat yoğun bakımda tutulan Sevindik, kurtarılamadı. Haberin devami ilgili linkte... http://www.milliyet.com.tr/2007/05/04/son/sontur29.asp |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Hadi ciksinda simdi konussun Abdulkadir Aksu hani varya bir tane bakanimiz Turkiyede olayli bir gun mu gecti hepsi Abdulkadir Aksunun icisleri bakanligi yaptigi döneme denk geldi bilmiyorum bu bir tesaduf mu ? Ben tesaduf olmasini umuyorum Bir tane Istanbul Valimiz varya hani oda bol keseden atmayi iyi bilir.Su durumumuza guluyorum ya tam körler sagirlar birbirini agirlar durumu tam Simdi bunun hesabini kim verecek buyursun Her turlu hesabi vermeye hazirim diyen Aksu (eski bir lafidir) simdi ciksinda bu yasli insanin neden öldugunun kimin öldurdugunun hesabini versin __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Daimi İç İşleri Bakanımızın bu ilk vakası değil ki,bir sürü aydın gitti,vatanseveri öldürdüler,hepsi aynı kişinin döneminde olmadı mı? Bu da geçer,unutulur. Ötekiler gibi.. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Unuta unuta bu hale geldi bunlar zaten ne unutmasi efendim bundan sonra unutmak yok kurtcede bir laf vardir hani ya herro ya merro diye yani bu saatten sonra bu cumle gecerlidir Yani bizim bu adamlari sandiga tamamen gömmemiz lazim yoksa bunlar yine hortlar ve yine zavalli insanlarin canini alirlar Bu secim onun icin cok önemli __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Parti isimlerinin degismesi sonucu degistirmiyor. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Bu kişilerinin kendilerine görev edindiği bir noktada Türkiye'de solu bitirmek.. Solcu yazarları ve düşünürleri katledenleri bulamadılar yada bulmadılar, 1 Mayıs'ta miting yapanları öldüresiye dövdüler, acı çektirdiler.. Amerika tarafından "tembihlenmiş" bu zihniyetin umarım elini eteğini bu ülkeden çektiği günleri görebiliriz. Umarım artık düşünürler ve yazarlar "sağcı" hükümetlerin döneminde öldürülmez.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bunları Abdülkadir Aksu tek başına yapmıyor. Başta Tayyip Erdoğan, tüm AKP iktidarı, halka karşı zehirli gaz kullanılmasından ve halkın coplanmasından sorumludur. Günü gelince, yaptıklarının hesabı sorulacaktır. |
|
| |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
bana sagcilar adam öldürüyor dedirtemezsiniz diyenler hala siyasi gündemde yerlerini koruyor sayin yorum. keske söylediginiz gibi olsa... __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Dünyanın neresinde olursa olsun, güvenlik güçlerinin halka uyguladığı terörden hükümetler sorumludur. Bunun aksi düşünülemez. İstanbul Valisini de, Emniyet Müdürü'nü de atayan bu hükümettir. Bunlar 1 Mayıs eylemleri karşısında nasıl davranacaklarını da, kesinkes hükümete sormuşlardır. Böyle önemli bir olayın olası gelişimini, tüm ayrıntıları ile birlikte Hükümete sundukları ve önlemleri birlikte kararlaştırdıkları kesindir. Aksi düşünülemez. Kaldı ki, Hükümet talimatı dışında birşey yapmış olsalardı, hemen görevden alınırlardı. |
|
| |
| #10 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Hesap verme gibi bir dertleri yok suçluda zaten belli değilmi DİSK...... Bu kadar aymazlığı başka hiç bir ülkede göremezsiniz ABD ülkenizde bize karşı eylemler yapılıyor dedi bizimkiler şiddetin dozunu artırdı,sen nasıl Amerika'ya karşı eylem yaparsın diye insanların anasını ağlattı. Şimdi adamların terör eyleminden bir kişi ölmüşse ne olmuş yani ölen ölür kalan sağlar bizimdir değilmi ama büyütmek olurmu hiç.... Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum..... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|