"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Aynı mesajda birden çok alıntının yapılması / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| aynı mesajımızda aynı kişiye ait yazıyı birden fazla kısma ayırarak nasıl alıntılıyabiliyoruz? Alıntı butonuna bastığımızda bir kereliğine istediğimiz yeri yapıştırıyoruz, fakat sayfanın alt kısmında (önceki mesajların gösterildiği bölümde) o mesaja ait hücrede tekrar alıntı butonu yok. Bu yüzden ben alıntılarda bazen sıkıntı yaşıyorum. bunu yapan arkadaşlarımız var, kısaca anlatabilirlerse sevinirim. Saygılar. __________________
Babam AKP'li olsaydı evi terkederdim. Her şeyi olurum, Müslüman olmam. |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aslında biraz uğraştırıcıdır.En iyisi çoklu alıntı yapacağın mesajı önce word sayfasına kopyalamak.... Alıntı yaptığın kişinin mesajının önünde ve sonunda quite vardır.Kişinin mesajlarını kesersin.Önüne ve sonunda alıntıda görülen quiteler yapıştırırsın.Hepsinde sayın falan şöyle demiş şeklinde yapmasan imesajın girişindeki numaraları ve üye ismini siler sadece quiteleri bırakırsın. Kendi mesajlarını kestiğin guitelerin dışına yapacaksın. Daha kısa ve düzenli anlatacak varsa buyursöylesin belki ben de faydalanırım..Ben bu yolu tek bildiğimden ve çok uğraşlı gördüğümden çok alıntılı olunca alıntılananı siyah renkle, cevaplarımı da normal renklerle yazıyorum. |
|
| #3 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Sayı özedönüş açıklamış bende biraz bahsedeyim. Aalıntı yapacağınız bölümü kopyalayıp [ QUOTE ]buraya[ /QUOTE ] yazarak altına yorumunuzu yapabilir, sonta ikinci alıntı yapmak istediğiniz mesajı [ QUOTE ]buraya[ /QUOTE ] yazarak altına yorumunuzu yazabilirsiniz. Önemli not: QUOTE komutundaki boşluklarını anlayabilmeniz için bıraktım. Alıntı yaparken [ sonrasında ve ] öncesindeki boşlukları yapmamanız gerekmektedir. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #4 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| çok teşekkürler arkadaşlar. Yazılarınızı okurken felaket güldüm yalnız, bir işin nasıl yapılacağını anlatmak için bu kadar zahmete girilmesi komik olmuş gerçekten. belki de az önce okuldan arkadaşla kız sorununa nasıl çözüm bulacağımızı konuşuyorduk, gülme krizi oradan kalmıştır Saygılar.__________________
Babam AKP'li olsaydı evi terkederdim. Her şeyi olurum, Müslüman olmam. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Aslında çok yaygın bir problem bu bence.Forumda alıntıları yarım yamalak yapanlar çok.O bakımdan iyi olmuş bu başlık. |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Alıntılar konusunda bir sıkıntım var. Ayrı bir başlık açmak istemedim. Bazı başlıklarda hemen bir üstteki mesaja cevap verilirken bile alıntı yapıldığını görüyorum. Bu alıntıların gereksiz yere yapıldığını düşünmekle beraber, bazı başlıklarda ise upuzun mesajlardan yapılan alıntıların altında bir-iki cümle ile yorum yapılıp geçildiğini görüyorum. Özellikle deneyimli forum kullanıcıların alıntıyı amacına göre kullanması, ve mümkün olduğunca ekonomik davranması, alıntılanmak istenilen mesajın özünü taşıyan cümleleri alması diğer cümleleri elemesi gerektiğini düşünüyorum. "Alıntı" butonuna basmak bir alışkanlığa dönüşmüş. Özellikle bir üstteki mesaja verilen cevaplarda alıntı yapmak yerine, Sn. Birisi şeklinde hitap edilmesinin yeterli olduğunu yine düşünmekteyim. Alıntılar yüzünden zaman zaman forumu takip etmekte güçlük çekiyorum. __________________
gül kendine bak ne kadar güzelsin rüya kadar güzelsin aslında rüya sensin |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sevgili esitlik, bu yanıtı sırf yüzünüzde tebessüm oluştursun diye veriyorum.. Bu resimdeki bölümleri istediğiniz mesajlarda tıkladıktan sonra (zaten kendisi kırmızı oluyor) en son seçmek istediğiniz mesajda ise alıntı yazısına basarsanız, tüm seçtiğiniz mesajlar sizin yanıt bölümünüzde alıntı olarak görünür.. Size mesajınızı yazmak kalır Saygılarımla.. ![]() __________________
Akarsu'yum bir anadan doğmadım Aşkımdan gayrıya boyun eğledim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
| #9 | |
| Aslında daha pratik olanını buldum. Sağ üst taraflarda seçilen metni alıntıla adıyla bir seçenek var.Tıkladığınız kadar alıntı yapabilirisniz.Ama ilk alıntı yaptığımız gibi üye mesajının altındaki olmalı ki kimden alıntı yapıldığı belli olsun. Bu arada Sayın Keje internet sitesi veya sabit diski resmim formatında nasıl kaydediyoruz.Siz kaydettiniz diye size sorayım dedim |
|
| #10 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|