Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Aynı mesajda birden çok alıntının yapılması / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski04-05-07, 15:21  #1
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul
Aynı mesajda birden çok alıntının yapılması

aynı mesajımızda aynı kişiye ait yazıyı birden fazla kısma ayırarak nasıl alıntılıyabiliyoruz? Alıntı butonuna bastığımızda bir kereliğine istediğimiz yeri yapıştırıyoruz, fakat sayfanın alt kısmında (önceki mesajların gösterildiği bölümde) o mesaja ait hücrede tekrar alıntı butonu yok. Bu yüzden ben alıntılarda bazen sıkıntı yaşıyorum. bunu yapan arkadaşlarımız var, kısaca anlatabilirlerse sevinirim. Saygılar.
Eski04-05-07, 15:53  #2
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Aslında biraz uğraştırıcıdır.En iyisi çoklu alıntı yapacağın mesajı önce word sayfasına kopyalamak....

Alıntı yaptığın kişinin mesajının önünde ve sonunda quite vardır.Kişinin mesajlarını kesersin.Önüne ve sonunda alıntıda görülen quiteler yapıştırırsın.Hepsinde sayın falan şöyle demiş şeklinde yapmasan imesajın girişindeki numaraları ve üye ismini siler sadece quiteleri bırakırsın.

Kendi mesajlarını kestiğin guitelerin dışına yapacaksın.

Daha kısa ve düzenli anlatacak varsa buyursöylesin belki ben de faydalanırım..Ben bu yolu tek bildiğimden ve çok uğraşlı gördüğümden çok alıntılı olunca alıntılananı siyah renkle, cevaplarımı da normal renklerle yazıyorum.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-07, 16:48  #3
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Sayı özedönüş açıklamış bende biraz bahsedeyim. Aalıntı yapacağınız bölümü kopyalayıp [ QUOTE ]buraya[ /QUOTE ] yazarak altına yorumunuzu yapabilir, sonta ikinci alıntı yapmak istediğiniz mesajı [ QUOTE ]buraya[ /QUOTE ] yazarak altına yorumunuzu yazabilirsiniz.

Önemli not: QUOTE komutundaki boşluklarını anlayabilmeniz için bıraktım. Alıntı yaparken [ sonrasında ve ] öncesindeki boşlukları yapmamanız gerekmektedir.
Eski06-05-07, 03:38  #4
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

çok teşekkürler arkadaşlar. Yazılarınızı okurken felaket güldüm yalnız, bir işin nasıl yapılacağını anlatmak için bu kadar zahmete girilmesi komik olmuş gerçekten.
belki de az önce okuldan arkadaşla kız sorununa nasıl çözüm bulacağımızı konuşuyorduk, gülme krizi oradan kalmıştır Saygılar.
Eski06-05-07, 07:36  #5
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın esitlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
çok teşekkürler arkadaşlar. Yazılarınızı okurken felaket güldüm yalnız, bir işin nasıl yapılacağını anlatmak için bu kadar zahmete girilmesi komik olmuş gerçekten.
belki de az önce okuldan arkadaşla kız sorununa nasıl çözüm bulacağımızı konuşuyorduk, gülme krizi oradan kalmıştır Saygılar.
Ne kastedildiğini anlamak için alıntı penceresinin açık olması gerekir.Aksi takidrde buradaki hiçbir şey anlaşılmaz.
Eski06-05-07, 07:49  #6
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Aslında çok yaygın bir problem bu bence.Forumda alıntıları yarım yamalak yapanlar çok.O bakımdan iyi olmuş bu başlık.
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 19:53  #7
Kuzum
Genel Moderatör

Kuzum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs

Alıntılar konusunda bir sıkıntım var. Ayrı bir başlık açmak istemedim.

Bazı başlıklarda hemen bir üstteki mesaja cevap verilirken bile alıntı yapıldığını görüyorum. Bu alıntıların gereksiz yere yapıldığını düşünmekle beraber, bazı başlıklarda ise upuzun mesajlardan yapılan alıntıların altında bir-iki cümle ile yorum yapılıp geçildiğini görüyorum. Özellikle deneyimli forum kullanıcıların alıntıyı amacına göre kullanması, ve mümkün olduğunca ekonomik davranması, alıntılanmak istenilen mesajın özünü taşıyan cümleleri alması diğer cümleleri elemesi gerektiğini düşünüyorum.

"Alıntı" butonuna basmak bir alışkanlığa dönüşmüş. Özellikle bir üstteki mesaja verilen cevaplarda alıntı yapmak yerine, Sn. Birisi şeklinde hitap edilmesinin yeterli olduğunu yine düşünmekteyim.

Alıntılar yüzünden zaman zaman forumu takip etmekte güçlük çekiyorum.
aslında rüya sensin
Kuzum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 21:24  #8
Keje

Keje'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Sevgili esitlik, bu yanıtı sırf yüzünüzde tebessüm oluştursun diye veriyorum..

Bu resimdeki bölümleri istediğiniz mesajlarda tıkladıktan sonra (zaten kendisi kırmızı oluyor) en son seçmek istediğiniz mesajda ise alıntı yazısına basarsanız, tüm seçtiğiniz mesajlar sizin yanıt bölümünüzde alıntı olarak görünür..
Size mesajınızı yazmak kalır
Saygılarımla..

Bir fındık içine sığmış gibiyim
Keje is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 00:07  #9
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Aslında daha pratik olanını buldum.

Sağ üst taraflarda seçilen metni alıntıla adıyla bir seçenek var.Tıkladığınız kadar alıntı yapabilirisniz.Ama ilk alıntı yaptığımız gibi üye mesajının altındaki olmalı ki kimden alıntı yapıldığı belli olsun.

Bu arada Sayın Keje internet sitesi veya sabit diski resmim formatında nasıl kaydediyoruz.Siz kaydettiniz diye size sorayım dedim
Eski09-06-07, 00:10  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Bu arada Sayın Keje internet sitesi veya sabit diski resmim formatında nasıl kaydediyoruz.Siz kaydettiniz diye size sorayım dedim
Klavyenizdeki Print Screen tuşuna basın. Paint programını açıp CTRL + V tuşuna basıp görüntüyü yapıştırın. Sonra dilediğiniz gibi kesip biçin ve kaydedin.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı