"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Elektron nasıl elde edilir/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Elektron nasıl elde edilir Arkadaşlar bir proje üzerinde çalışıyorum yardımlarınıza ihtiyacım. Bir tüpün içine elektron doldurmak istiyorum nasıl doldurabilirim elektronu nasıl üretebilirim. |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| X ışını nasıl elde edilir, ona bak.. En kolay yolu, yüksek voltajla elektronları koparmak sonra da yansıtmaktır.. Ama dikkat et, yüksek voltaj pek şakaya gelmez, üstelik X ışınları zararlı şeylerdir.. Diğer yandan, bu yolla elde edeceğin elektronlar belli bir kinetik enerji kazanmış olacaktır ve uçup gideceklerdir.. Tüpün içine dolduramazsın.. Ancak, tüp yerine vakum ortamda elektromanyetik alanlar kullanarak onları hapsedebilirsin.. Bence, niyetini daha açık yazmalısın ki, sana şöyle yap diyelim.. |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| arkadaşım elektronların çapı çok küçüktür ve sen o kabı çok düşük sıcaklıkda hidrojenden bile yapsan çok büyük hızda düfüzyon olur onun için elektron elde edersin tutamazsın __________________
Bir defasında Aristonun hocası olmuştum ona verdiğim ders ilede gurur duymuştum |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| elektronu atomdan ayırmak birşey değil de onu muhafaza etmek çok zor birşey olsa gerek, neticede bu tutulacak birşey değil ne yaparsan yap başka bir atoma girecektiro halde tek yol manyetik alan ile elektronu sürekli kapalı bir döngü boyunca hareket hailnde tutmak olacaktır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|