"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Virüslerin Yararı Var mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: May 2007
| Virüsler zorunlu parazit olarak yaşıyorlar.Ve onların zararlı olduğu düşünülüyor.Ama bence virüslerin de bir yararı olmalı diye düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Bence virüsler doğanın antikorları gibi birşey. Özellikle insan ırkına karşı kendini savunma makinası olabilir diye düşünüyorum. __________________
Hiçbir şey ummuyorum, hiçbir şeyden korkmuyorum, özgürüm. ''Nikos Kazancakis'' |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Elbette.. Evrimi güçlendiren bir sürü mutasyon, virüsler sayesinde ortaya çıkmıştır.. Hatta, insan DNA'sında sıkışıp kalmış bir virüsün fosili bile mevcuttur... |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| sayın anibal yine konuyu evrime getirmiş, bu başarısından ötürü tebrik etmek isterdim ama her konuyu aynı noktaya getirmek başarıdan çok takıntılılık halidir ve tedavi edilmesi gerekir. Asıl konuya geçersek, şöyle bir yazı buldum, devamını okuyabilrisiniz linkten. Doktorlar yakında hastalarına antibiyotik yerine bir doz biyoteknolojik metodlarla üzerinde değişiklik yapılmış süper virüsleri vermeye başlayabilirler! http://www.yildizindunyasi.net/bilim...i/virusler.htm |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Gen aşılama işi için de yıllardan beri virüsler kullanılmaktadır.. Ama bu biraz yapay bir işlevdir. Doğal yoldan virüsler bunu gerçekleştirebilmekte ve üreme dışı gen transfer yollarından birini ortaya koymaktadırlar.. Sizin anlaşılmaz bir ayak direme ile evrimi reddediyor olmanız, evrim gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Bugün, evrim olmadan biyoloji yapamazsınız ki, tıpta bir biyoloji alt dalıdır.. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Tedavi amaçlı virüslerin kullanımının dışında virüslerin pratik hayatta herhangi bir yararı yoktur. Fakat gerek bakteriler arasında gerekse memeli hücreleri arasında gen parçacıkları taşıyarak yeni kombinasyonların oluşmasını ve bunun sonucu olarak yani genler oluşmasını sağlarlar. Bunun hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabilir. Örneğin, bakterilerde bu yolla kazanılan bir antibiyotik direnç geni, bakterinin evrimsel sürecine olumlu katkı sağlayacaktır. Benzer bir durumun insanlar için söz konusu olması için, insan gametlerine virüsler aracılığıyla gen taşınmış olması, üstelik de bu gametin zigot oluşturması, ve bu zigotun sağlıklı bir şekilde yaşaması gerekir. Virüslerin olumsuz etkilerinin yanında böylesi küçük bir olumlu olma ihtimali dikkate alınmayacak kadar küçüktür ![]() __________________
Karanlık sorgulanmalı! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|