"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Virüslerin Yararı Var mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski04-05-07, 19:01  #1
dark.wax
Yazar Adayı

dark.wax'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Virüslerin Yararı Var mı?

Virüsler zorunlu parazit olarak yaşıyorlar.Ve onların zararlı olduğu düşünülüyor.Ama bence virüslerin de bir yararı olmalı diye düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
dark.wax is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-05-07, 21:56  #2
HhHh
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

Bence virüsler doğanın antikorları gibi birşey. Özellikle insan ırkına karşı kendini savunma makinası olabilir diye düşünüyorum.
Eski07-05-07, 13:27  #3
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Elbette.. Evrimi güçlendiren bir sürü mutasyon, virüsler sayesinde ortaya çıkmıştır.. Hatta, insan DNA'sında sıkışıp kalmış bir virüsün fosili bile mevcuttur...
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-07, 13:50  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Antibiyotiklere alternatif: virüsler

sayın anibal yine konuyu evrime getirmiş, bu başarısından ötürü tebrik etmek isterdim ama her konuyu aynı noktaya getirmek başarıdan çok takıntılılık halidir ve tedavi edilmesi gerekir.

Asıl konuya geçersek, şöyle bir yazı buldum, devamını okuyabilrisiniz linkten.

Doktorlar yakında hastalarına antibiyotik yerine bir doz biyoteknolojik metodlarla üzerinde değişiklik yapılmış süper virüsleri vermeye başlayabilirler!

http://www.yildizindunyasi.net/bilim...i/virusler.htm
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-07, 15:43  #5
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Gen aşılama işi için de yıllardan beri virüsler kullanılmaktadır.. Ama bu biraz yapay bir işlevdir. Doğal yoldan virüsler bunu gerçekleştirebilmekte ve üreme dışı gen transfer yollarından birini ortaya koymaktadırlar..

Sizin anlaşılmaz bir ayak direme ile evrimi reddediyor olmanız, evrim gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Bugün, evrim olmadan biyoloji yapamazsınız ki, tıpta bir biyoloji alt dalıdır..
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-07, 17:20  #6
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Tedavi amaçlı virüslerin kullanımının dışında virüslerin pratik hayatta herhangi bir yararı yoktur. Fakat gerek bakteriler arasında gerekse memeli hücreleri arasında gen parçacıkları taşıyarak yeni kombinasyonların oluşmasını ve bunun sonucu olarak yani genler oluşmasını sağlarlar. Bunun hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabilir.

Örneğin, bakterilerde bu yolla kazanılan bir antibiyotik direnç geni, bakterinin evrimsel sürecine olumlu katkı sağlayacaktır. Benzer bir durumun insanlar için söz konusu olması için, insan gametlerine virüsler aracılığıyla gen taşınmış olması, üstelik de bu gametin zigot oluşturması, ve bu zigotun sağlıklı bir şekilde yaşaması gerekir.

Virüslerin olumsuz etkilerinin yanında böylesi küçük bir olumlu olma ihtimali dikkate alınmayacak kadar küçüktür

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)