Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Menemen Divani Harp Kararnamesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-10-05, 19:30  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Menemen Divani Harp Kararnamesi

Menemen olayina bir ingiliz ajani isi olarak bakan anlayislarin, en azindan dönemin divani Harp mahkeme kararlarina göaztmalari gerekmez miydi?

Bu zihniyetin savunuculari, hem, cumhuriyetin ingilizlerle anlasmali olarak kuruldugunu iddia ederken, hem de M. Kemal´in ingiliz ajani oladugunu söyleyecek kadar basiretsizklesir, öte yandan da cok sevdikleri islamin son halifesinin yine ingiliz ülkesine bir sivil olarak iltica talebi ile kacmasinin yaninda, ingilizlerin kurduklari cumhriyete karsi Menemen provakasyonu ile her nasilsa, cumhuriyeti baltalamalarina ne ad vereceklerini bilememektedirler.

Bu insanlarin kafalarini aydinlatacak her türlü bilgi ortalik yerlerde ucusurken, inanc sistematigi düsünmege izin vermiyor.

cünkü;
Mahkeme kararnamesinde adi gecen onca hatiri sayilir hafiz, imam, mehdi ve cami hocalari var ki, hepsi bu islerin icinde rol almislar.

Simdi soruyorum.
Madem ki Menemen olayini bir ingiliz ajani düzenlediyse, kararnamede bunca esraf imam, müezzin,seyh, mehdi haci hoca gibi kalbur üstü takimi aptal miydilar da bir ingiliz ajana uyup, ülkenin ögretmen askerinin kafasini kestiler?!

Evet, durum eger böyleyse Türkiye´nn en aptal kesimini kendiniz belirleyip tescil etmis oluyorsunuz sayin ilgili arkadaslar.

Gerekceye bakiniz: Bir ingiliz ajaninin olayi üzerine, o anda oradan gecmekte olan Kubilay öldürülmüstür.
Bu vahsetin izahi bu kadar basit ise, zor olan seyleri cumhuriyet daha göstermemistir diyorum ben de???

Divani Harp Karanamesi adresi:

http://www.belgenet.com/1930/kubilay-13.html

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-10-05 19:43 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-05, 19:49  #2
Elifcik

Elifcik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Ben meseleye ingiliz ajan işi olarak bakmıyorum. Ama bu divanı harp mahkeme kararları ne derece güvenilir bu konuda bilgi almak istiyorum.

Sayın canugur ben meselenin aslını tam olarak bilmiyorum. Sadece bize öğretilen tarih bilgisinden irticacı bir şeyh tarafından çıkarılmış bir isyandı. Teğmen Kubilay şehit olmuştur bu isyanda bu kadarını biliyorum. Bu konuya ingiliz işi bir olay olarak bakmanın inanç sistemiyle çok da alakası yoktur sanırım. Taş kafalı her yerde taş kafalı...

Bu konu hakkında bizi bilgilendirebilirseniz sevinirim
Eski30-10-05, 03:55  #3
canugur

Eger sayfaya girdiyseniz, böyle bir belgenin düzmece olamyacagini algilayabiliriz.
Mahkeme kararnemesinde adi gecen insanlarin tanidik ve akrabalari yasamaktadir.
Kubilay vahseti, dünya tarafindan bilinmektedir.
Olay insanlik tarihinde, cok yeni sayilir.
Belge, mahkemenin yazicisindan ciktigi gibi arsivlerdir.
Kararname, tek bir kagit halinde degil, resmi olan tüm arsivlere, basin yoluyla o tarihlerde gazetelere de yansidigindan belgede tahrifat düsünülemez.

Hangisini degistirecekler?
Resmi gazetedeki kararnameyi mi, insanlarin evelrinde sakladiklari, gazete arsivlerinde yaninlanan kararnameyi mi, yoksa mahkeme arsivindeki dosyadaki asli mi ? Kamu oyuna acik hic bir sey degistirilemez.

Eger degisik ya da uydurma belge olsaydi, icindeki olay ve kisiler ile celisecegi gibi, ayni olayi takip eden diger farkli olaylarla da büyük celiski yaratacaktir ki, bu hemen anlasilir, bir cok tarihci yanlisi hemen duyururlardi.
Bu da skandal olurdu herhalde.

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-05 03:00 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 03:41  #4
petricli
Guest

Sayın Elifçik,

O taş kafalılardan biri olarak bilmediğiniz konuda konuşmanızın ne kadar doğru olduğunu sormak isterim. Hiç araştırdınız mı? Konu ile ilgili hiç kitap karıştırdınız mı? Taş kafalı birinin sorduğu soruları cevaplarsanız lütfedersiniz.

Saygılar,

Sayın Canugur,

O kararnamede (doğru olsaydı) idam edilenler arasında fırıncının çırağınında olması gerekirdi. Ben göremedim!..

Evet, durum eger böyleyse Türkiye´nn en aptal kesimini kendiniz belirleyip tescil etmis oluyorsunuz sayin ilgili arkadaslar.

O dönemde halkın eğitim düzeyi ortadaydı. Yeni kurulan cumhuriyet üzerinden henüz 10 yıl geçmişti. Halk hala dinine bağlıydı ve din simsarları bu gün olduğu gibi o zamanda vardı. Günümüzde hala çocuğunun ağzında paslı anahtarı çevirerek dilinin çözülmesine çalışan cahillerin olduğunu düşünürseniz, o günlerde durumu daha iyi kavrarsınız.

Diyorsunuz. Ben Menemen olayının ingilizlerin işi olduğunu söyledim. Söylemediğimiz halde M.Kemal Atatürk'ü, cumhuriyeti neden işin içine karıştırıyorsunuz? Öyle bir iddiam mı oldu.

Ben sizi kasdetmedim demeyiniz!.. Bu konuyu (forumda başka yerde başka konu tartışılırken) Kubilay örnek verildiği için, ingiliz ajanlarının işi olduğunu söyledim, siz ondan sonra bu başlığı açtınız.

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-05 04:59 .
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 04:32  #5
petricli
Guest

Arkadaşlar,

İşte Menemen olayı..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 04:35  #6
petricli
Guest

Bitmedi!.. İşte devamı.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 04:52  #7
petricli
Guest

Ayrıca bakınız;

http://lidya.hacettepe.edu.tr/~b0152631/cengizcirim.htm
http://www.belgenet.com/1930/kubilay-01.html
http://www.ata.boun.edu.tr/chronolog...ji/menemen.htm
http://www.turkforum.net/showthread.php?t=159666
http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/09146/
http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem.../bas/b037m.htm
http://www.ilkadimdergisi.com/188/ta...agmanermez.htm

Arkadaşlar. Tarafsız olarak çeşitli kaynaklar yazdım. Her fikirden kaynak var.

Peki sormak istiyorum. Asılan yahudi kimdir ve eğer müslümanların bir vahşeti ise orada ne aramaktadır?. O dönemlerde yahudilerin (özellikle masonların) mekan olarak İngiltereyi kullandıklarını hatırlatmak isterim. Şu anda A.B.D. yahudiler için ne ise o zamanda İngiltere o idi.

Bir taş kafalı olarak iddiama devam ediyorum. Menemen olayları İngiliz tezgahıdır.

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 12:08  #8
canugur

estafurullah sayin Petricli, elbette aynen söylemek istedigimi yazdim.
Yasanmis olaylar iddia ile anlasilmaz.

Alıntı:
O dönemde halkın eğitim düzeyi ortadaydı. Yeni kurulan cumhuriyet üzerinden henüz 10 yıl geçmişti. Halk hala dinine bağlıydı ve din simsarları bu gün olduğu gibi o zamanda vardı. Günümüzde hala çocuğunun ağzında paslı anahtarı çevirerek dilinin çözülmesine çalışan cahillerin olduğunu düşünürseniz, o günlerde durumu daha iyi kavrarsınız.
sayin Petricli, ülkemizdeki durum simdi de sizin su yukarida anlattiginizdan pek farkli mi:-)

Madimak katilleri bu gün nasil mahkemelerden yirtip, Almanya da döner dükkani calistiriyorsa, firincinin ciragini da Menemen olayinda bulamamaniz cok dogaldir.
Eski30-10-05, 14:06  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

Gerçekten bilmediğim bir konu hakkında bir şeyler yazmanın yanlış olduğunu düşünüp bildiğim bir şeyler yazmayıda görev bildim.

Evet ülkemizdeki bu inanç kokuşmuşluğu aslında Osmanlının çöküşe geçmesiyle başlar ve bu günlere uzanır gider.Matbaanın o kadar geç gelişi, Hazerfan olayıda aynı şekilde....

Bir ülkenin gelişmesini çağdaşlaşmasını engellemek istiyorsanız en kolayı oradaki örümcek kafalıları çoğaltmak ve yeri geldiğinde kullanmaktır.İnanın eğer bir ülke savaşa kalkışsak içimizden o kadar hain çıkar ki, hayret edersiniz.99 depreminde bile o insanlardan çalmaya giden o kadar hırsız vampir oraya gitti ki....

Rusya ile savaşsak hainler farklı, İranla savaşsak hainler farklı olacaktır.Yunanlılarla ile savaşsak apayrı...yıllar evvel yunanlı millet vekili 5 kişi suriyedeki apo ya gidip şunu soruyorlar <<Tc ile aramızda bir savaş çıkarsa siz ne yaparsınız>> ????

Anlayacağınız işimiz zor
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-05, 17:40  #10
petricli
Guest

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

estafurullah sayin Petricli, elbette aynen söylemek istedigimi yazdim.
Yasanmis olaylar iddia ile anlasilmaz.

sayin Petricli, ülkemizdeki durum simdi de sizin su yukarida anlattiginizdan pek farkli mi:-)

Madimak katilleri bu gün nasil mahkemelerden yirtip, Almanya da döner dükkani calistiriyorsa, firincinin ciragini da Menemen olayinda bulamamaniz cok dogaldir.
Sayın Canugur,

Tek bir şey söyleyeceğim. Benim sözüm geçmişi değil günümüzü anlatmaktadır. Bu sebeple günümüzde farklı mı? Diye sormanız gereksizdi.

Sizlerin problemi bu zaten. Dinlemiyorsunuz!.. Sadece ezberlediklerinizi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)