"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Ögretmen kimdir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir düz lise ögrencisinin, Radikal Gazete´sine gönderdigi yazi: "Din dersini kitap olmadan yapıyoruz. Hoca derste "Allah'ın varlığını nasıl ispatlarız," dedi. Kendi cevabı, "Evren mükemmel bir düzen taşıyor, ayın yörüngesi değişse dünyanın şekli bozulur," oldu. Ben, Kant'ın metafizik felsefesine dayanarak Allah'ın varlığının veya yokluğunun ispatlanamayacağını söyledim. Öğretmen, Allah'a inanıp inanmadığımı sordu. Olumsuz yanıt verince nedenini sordu. Kant'a dayanarak açıklamaya çalışırken sözümü kesti, aklıma şeytanın girdiğini söyledi. Devamla, aslında Yahudilik ve Hıristiyanlık diye dinler bulunmadığını, bu insanların şeytanın oyununa geldiğini, İncil'in saçma olduğunu söyledi ve 'Aramızda kâfirler var,' diyerek beni eleştirmeye başladı. 'Darwin'ci şeytanlar'dan söz etti, "Gençler," dedi bir gün, "doğru hesapladıysam, evrenin yaşı 3 bin yıl civarında olmalıdır!" Bir arkadaşım itiraz edince hoca sınıfa dönüp, "Sakın bu arkadaşınız gibi olmayın!" dedi. 'Rap' ve 'rock' dinleyenler cehenneme gidecekmiş. Herkes aslında Müslüman doğarmış. Tarih öğretmeni, 'USA gâvurlarından, Alman gâvurlarından' söz ediyor. Derste namaz kılmayı öğreten edebiyat öğretmeni var. Arkadaşlarım şaka yollu da olsa 'kâfir' olduğumu söylüyor. Ağırıma gidiyor. Müdürümüz de imam-hatip mezunu. Kimi kime şikâyet edelim? Böyle şeyleri görmek ve şikâyet edecek kimsenin olmaması, beni ülkemden nefret ettiriyor. Açıkçası eğer fırsatım olursa, din olgusunun marjinal olduğu bir Avrupa ülkesine kapağı atmak ve bir daha Türkiye'ye dönmemek bile mantıklı geliyor. Bu mudur milli eğitimin amacı? Birkaç gün sonra ne yüzle Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız?" Radikal, dün. Böyle Başbakan'a böyle müsteşar, böyle müsteşara böyle öğretmen. Cumhuriyet'in doğum günü kutlu olsun! __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| Ögrencimizin tepkisi yerinde. Dini bilimleri okuyan bir kişiye felsefe de okutulmalı. Ancak ülkemizde o kadar yetersiz ögretmen yetiştiriliyor ki, birileri haklı ya da haksız bulmak bize maalesef bir sey kazandırmıyor. Çevremde bahsedilen bu tiplerden o kadar cok var ki? İnanın o ögrencinin düştüğü duruma bir ögretmen olarak ben bir çok kez düştüm. Ancak benim, onun yaptıgı gibi sikayet etme hakkım olmadı, begenmiyorsan bırak meslegi denir olur biter.( zaten bırakacam o ayrı bir konu). İnanın ögretmenleri, idarecileri ve bunların egittikleri ögrencileri gördükce ülkem adına acı duyuyorum Bu konular konusuldugunda tıkanıyorum, tükeniyorum... |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Düz liselerimizdeki egitim bu duruma geldiyse, üniversitelere gidip, ucak mühendisi (!) olamak isteyen bicare Imam Hatip Liseli genclerimizin durumunu düsünüyorum da, durum gercekten cok aci. Egitim alt üst olmus durumdadir. Tek nedeni, yalnizca masum bicimde din bilgilerine gereksinim miydi acaba?(!) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #4 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Bu öğrenci kimdir? Böyle bir öğrenci var mıdır? Yoksa müslümanları karalamak için uydurulan hikayelerden biri midir? İsim ve adres vermediğiniz sürece doğru olduğuna inanmayacağım. İspat, iddia edenin yükümlülüğüdür. Saygılar, |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Petriçli, Lütfen yanlış anlamayın ama tito olayında aynı soruları sormadan,kaynak nedir,gerçek midir,yoksa karalama amaçlı mı demeden, doğru kabul etmiştiniz..Sizce biraz ironik değil mi.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #6 | |
| Hayır Sayın Essence, Orada gerek duymadım. Çünkü Tito'nun yakın arkadaşı kendisi gibi inançsız bir komünist olduğuna göre din konusunda torpil geçmiş olamaz diye düşündüm. Fakar Radikalin ne olduğunu bilmeyen yoktur herhalde... En azından ben bildiğimi sanıyorum. Saygılar, |
|
| #7 | |
| Sn. Canuğur; İmam-hatiplerin tartışıldığı bölümde zavallı demiştiniz, burada biçare diyorsunuz. İkisini de reddediyorum. Açıklamasını ilgili forumda yaptım. Radikal gazetesinin yayınladığını söylediğiniz örnek içinse şunları söyleneliyim. Şayet olay gerçekse ve hiç saptırılmıyorsa o derse giren kişi bırakın ilahiyat mezunu olmayı imam-hatip mezunu bile olamaz. olsa olsa okulun hademesidir. saygılar; Bilgi için not: Dünyanın yaşı konusunda sadece yahudi kaynaklarında atmasyonlar bulabilirsiniz. Onlarda 6-7 binyıldan bahsediyorlar. Pardon Hz adem'in dünyaya gelişi için 6-7 bin yıl diyorlardı. |
|
| #8 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Olay eski "komünist" yeni kökten "islamcı" birinin yazısından alınmıştı. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Felsefe yapmaya baslayan biri, önce inandigi seyleri sorgular, sonra inancin tarihini ögrenir. Daha sonra alir eline bir kalem, kutsal kitabi incelemeye baslar. Ayetleri, sureleri biribirleriyle karsilastirir, tarihcelerini inceler.. Din bu noktada masaya yatti mi is isten gecmistir artik. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Dinin incelenmekten kaçmak gibi bir korkusu yoktur. Yeterki art niyetsiz ve tarafsız olarak incelenebilsin. İncelemede tek kaynak değil, bir çok kaynaktan açıklamalar incelenmeli ve olaylar o dönemde arap toplumunun sosyolojik ve folklorik yapıları da göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Saygılar, | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|