"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| sayın uğur,verdiğiniz siteye girilemiyor türbanın ilmi noktası ne imiş?merak ettim |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
www´si eksik belki de. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayfayı görüntüleyemeyen arkadaşlar için sayfayı buraya ekliyorum. Eklentiler kısmından indirebilirsiniz. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #5 | |
| arkadaşlar giriliyor siteye bakın okuyun ben dehşete düştüm,yozlaşmış kelimeler kullanılmış anlatımı garip geldi bana:" Sonuç : Modern kadın, dişiliği erkekler tarafından tepe tepe sömürülmek amacıyla kişiliği yok edilen kadındır." ben bunun manasını tam olarak çözemedim doğrusu,tartışma konusu olsa sayfa sayfa yer kaplar herhalde...herşey "namus" kavramında biter,bunun açık veya kapalı olmakla alakası yok bence,başı açık olan,"modern" olan bayanlar hep erkekler tarafından sömürülüyor mu yani? |
| #6 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
namus nedir, sizce? | |
| #7 | |
| melek hanımdan cevap yok..evet acık veya kapalı olmanın sınırını Namus olarak koydu kendileri yukarda, yani insan namuslu olduktan sonra isterse çıplak gezsin... belki dogru ama dikkatinizie cekti mi bilmiyorum ama namus gene cinselliğe dayandırıldı. bu konuda Mine Kırıkkanat'ın yazısın saklamıstım, bir kaç parcayı paylasalım, "Her alanda felsefi düşünce eksikliğinin bedelini ödeyen Türk toplumunda, herkes namustan söz ediyor, ama 'Namus nedir?' diye sorsanız, birkaç seçkin dışında üzerinde düşünmüş olan yok ve alacağınız yanıtlar, 'Çalmayacaksın, çırpmayacaksın' gibi maddi ya da Kuran klişeleriyle sınırlı dini referanslara dayanıyor. Oysa Türkiye'de bol bol çalınıp çırpılıyor, mümin Müslüman toplumun da anladığı 'namus', cinsellikle tartılıyor, cinsel ilişki biçimiyle ölçülüyor. Bu ilişkide yasal bile değil, eğer dini meşruluk varsa 'namuslu' olunuyor, gayrimeşruluk ya da sadakatsizlik varsa 'namussuz'. Ve erkek egemen toplumda, tabii ki mezura 'kadın': Or....puluk, hem kadının hem de erkeğin namusunu bağlıyor, daha doğrusu namussuzluğunu belirliyor. Tinsel tanımı yapılmayan bir 'namus' kavramına yüklenen cinsel boyut, dinsel ölçülere de pek uyduğundan, ekonomiden politikaya her alanda, 'or....puluk' ve 'o.....çocukluğu'nun bir antitezi olarak çıkıyor karşımıza. Yani Türkiye'de namus, tinsel tezle kanıtlanamayan, ancak cinsel antitezle 'var sayılan' bir değer olup çıkıyor. ............................ Demek ki Türkiye'de namussuzluk kadına endeksli, namus da erkeğe endeksli bir değerdir.... portia Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-05 02:12 . |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Hakim güclerin bizleri baskialtina almak icin dinlerin de yardimiyla topluma empoze edilen; cogumuzun da disina cikmaya cekindigi gelenekesel ahlak anlayisi. Simdi, yukaridaki asagilayici kavramlari hice sayan, evlilik kurumunu kurtarmak adina kadini genelevlere tikan, gencligi evleninceye dek cinsel pehrize sokan cinsel ahlaki dinle boca yapip halka sunan burjuvazinin, ahlak ideolojisini neden kendisinin benimsemedigini sormak gerek miyor mu? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #9 | |
| benim offline olduğum zamanlar yanıt yazıp sonra benden cevap beklemeyin lütfen.kelime kalabalığı yapmakla kendinizi haklı çıkarabilirsiniz,"namus" dedim sanki sizin damarınız bastım saldırıyorsunuz... |
| #10 | |
| Evet damarımıza bastınız, içimizde acıyan bir yaradır sayın melek, anlam karmasası ve yüzeysellik.. Mine kırıkanat ın dedigin gibi her alanda felsefi düşünce eksikliği bizi sorunlara, kavramlara yanıt aramaktan cok saldırmaya yöneltir, Haklısınız damarınıza bastım ve damarımıza basıyorlar ve biz maalesef hala aynı yerdeyiz. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|