"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski30-10-05, 17:53  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Türkiye nereye nasıl yönlendiriliyor

Ak Parti iktidarının hemen arkasından bütün TELEVİZYON KANALLARINA SİHİRLİ BİR EL DOKUNMUŞCASINA,bütün kanallar SIRLAR DÜNYASINA KANALİZE OLDULAR.Birbiri ardına ve birbirleriyle yarışırcasına bu konuları işlemeye başladılar.KALP GÖZÜ,GÖNÜL GÖZÜ,SILARA YOLCULUK,SIR KAPISI,EVLİYA VE ONLARIN HAYATLARINI İŞLEYEN KONULAR ve bunların benzerleri.
İki göz,iki kulakla ilerleme ve gelişme becerisi gösteremeyenler,KALP VE GÖNÜL GÖZLERİNİN TAKVİYESİYLE,bu güzel ülkemizi ve değerli vatandaşlarımızı nasıl kalkındıracaklar,bakıp göreceğiz.
Bütün öğrendiklerimizin en büyük bölümünü gözlerimizle elde ederiz.Daha sonrada kulaklar gelir.Nasıl sağır bir insan konuşamaz ve gördüklerini ifade edemez ise,kulaklarımızda gözlerimizin en büyük yardımcısıdır.O nedenle KALP VE GÖNÜL GÖZÜ yolcularının ulaşması gereken en önemli konulardan biri de,bunları takviye için KALP VE GÖNÜL KULAKLARINI DA bulmaları ve her ikisinide müştereken kullanmaları en önemli tavsiyemizdir.KALP VE GÖNÜL KULAĞININ bir diğer adı DURU İŞİTİDİR.
1400 yıldır bütün islam alemi,KALP VE GÖNÜL GÖZLERİ' nin açılımını beklerken,iki göz ve kulaklarını doğru biçimde kullanan ve onların hakkını veren hıristiyan alemi,dünyayı fethedip uzayı feth etme yolunda büyük başarılara imza atmıştır.Bu arada " İSTİKBAL GÖKLERDEDİR "diyen büyük önder ATATÜRK' ün kulaklarını maalesef bizler değil,uzaya egemen olanlar çınlatmaktadır.
Farzedelim KALP VE GÖNÜL GÖZLERİMİZ açıldı.İki göz ve kulaklarımızla algıladığımız şeylerin dışında,NELERİ GÖRÜP NELERİ ALGILAYACAĞIZ.1400 yıldır islam alemine KALP VE GÖNÜL GÖZLERİ açık olanlar NE KATMIŞLAR ve NASIL BİR KATKIDA BULUNMUŞLARDIR.
Benim bildiğim ve duyduğum şudur.KALP VE GÖNÜL GÖZÜ AÇILMIŞ evliyalar yaşarlarken CENNET VE CEHENNEM vizyonları görmüşlerdir.CEHENNEM KORKUSU ve CENNETİN CAZİBESİ onların dünyaya sırt çevirip,sadece öte ve ebedi alem için YAŞAMALARINI SAĞLAMIŞTIR.
KALP ve GÖNÜL GÖZLERİ açık olanların,DÜNYA ve EVRENİN SIRLARINA HAKİM OLUP YÖNETENLERE bizden daha yakın olmalarına rağmen,bu konuda insanlığın hayrına bir bilgi getirmemeleride düşündürücüdür.
Bütün bunlardan daha vahim olanı ise;KALP VE GÖNÜL GÖZÜ peşinde koşmayıp,ülkelerinin ve milletlerinin refah seviyesini yükseltip kurdukları büyük organizasyon olan AVRUPA EKONOMİK TOPLULUĞU kapısında, girmek için yalvarırcasına bekliyor olmamızdır. KALP VE GÖNÜL GÖZÜ peşinde koşanlar;A.B'nin dayatmalarına,100.000 sayfayı bulan kriter ve yaptırım koşullarına uymak ve katlanmak zorundadırlar.
Bu konudaki görüşlerinizi almak,şahsım ve okuyanlar için oldukça faydalı olacaktır. Hayırlara vesile olması dileğiyle,sevgiler ve saygılar.....
Türesin is offline  
Eski30-10-05, 18:19  #2
petricli

Arkadaşım,

Kalp gözü programını AKP den daha önceki zamanlarda seyrederdim. Konunun Akp ile bir alakası yoktur. Stv'nin bir programı olup, halk arasında rağbet görünce diğer kanallarda da rating kaygısıyla kopyaları çıkmıştır. Amaç pastadan pay almaktır. Konu saptırmak ancak bu kadar olabilir.

Hiç bir veli cehennem korkusu ile dine sarılmamıştır. Hz. Rabia'nın şu sözü size belki bir şeyler anlatır.

"Allahım cehennem korkusu ile sana ibadet ediyorsam ahirette beni yak.
Allahım cennet arzusu için ibadet ediyorsam ahirette beni bundan mahrum et.
Allahım seni sevdiğim için ibadet ediyorsam ahirette beni güzel cemalinden mahrum etme."

Olayı mana planında ele almadan sadece madde planında ele almak, ancak sizin geldiğiniz sonucu ortaya koyar. Materyalistlerin bu söylediklerimi anlamasını beklemiyorum. Belki bir anlayan çıkar diye yazıyorum.

Sizler İslam dinini; cehennem korkusu veya cennet menfaati için inanılan bir korku yumağı halinde düşündükçe onu anlamanız imkansızdır. Anlamak için gönül gözü gerekir. O ise kafamızdaki gözün göremeyeciği, gücünün yetmeyeceği bir şeydir.

Bunu size şöyle açıklamaya çalışayım. Aslında tam bu değildir. Fakat anlamanız için bir ipucu olabilir sadece.

Gözü kör olduğu halde bir engele rastladığında onu hissedip duran insanlar vardır. Onlar gözleri kör olduğu halde engeli nasıl bilmektedirler?

Ya da rüyada gözünüz kapalıyken nasıl görürsünüz? Yapılan deneylerde rüyada insanların gerçekten gördükleri ortaya çıkmıştır. Daha doğrusu şöyle diyelim. Beyin, gözden gelen sinyaller alıyormuşçasına işlevini yapmaktadır. Oysa göz kapalıdır ve beyne görüntü göndermemektedir!..

Dediğim gibi bunlar olayı açıklamaya değil, belki küçük ipuçları yakalamanıza yardım edebilir.

En önemlisi ise şudur. Maneviyatı inkar eden birinin gönül gözünü anlaması imkansızdır.

Saygılar,

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-05 18:22 .

Eski30-10-05, 22:32  #3
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Petricli Arkadaşım !
Bunların ülkeme ve vatandaşlarımıza,islam alemine ne tür katkıları olmuştur,onlara hiç değinmemişşin.
Türesin is offline  
Eski31-10-05, 00:27  #4
petricli

Dostum,

Önce neyi sorduğunu tam açıkla ki cevap verebilelim.

Akp'nin mi?
Gönül gözünün mü?

Hangisinin!..

Akp'yi soruyorsan mutlaka faydaları olduğu gibi zararlarıda var. Akpli olmadığımdan fazla bir şey söyleyemeyeceğim.

Gönül gözünü diyorsan, evliyalar diyarı ülkemde bu sorunun sorulması bile garip!..

Tarih boyunca Anadolu'nun her sıkışık zamanında gönül dostları büyük faydalar sağlamıştır. Yunus Emreler, Mevlana Celaleddinler, Hacı Bayram Veliler halkımız arasında en bilinenleridirler.

Halkın dağılmasını engellemiş, birlik ve beraberliği tesis etmişlerdir. Detaya girmeye şimdilik gerek duymuyorum.

Saygılar,

Eski31-10-05, 05:32  #5
hancı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

1400 yıldır bütün islam alemi,KALP VE GÖNÜL GÖZLERİ' nin açılımını beklerken,iki göz ve kulaklarını doğru biçimde kullanan ve onların hakkını veren hıristiyan alemi,dünyayı fethedip uzayı feth etme yolunda büyük başarılara imza atmıştır.Bu arada " İSTİKBAL GÖKLERDEDİR "diyen büyük önder ATATÜRK' ün kulaklarını maalesef bizler değil,uzaya egemen olanlar çınlatmaktadır.
Farzedelim KALP VE GÖNÜL GÖZLERİMİZ açıldı.İki göz ve kulaklarımızla algıladığımız şeylerin dışında,NELERİ GÖRÜP NELERİ ALGILAYACAĞIZ.1400 yıldır islam alemine KALP VE GÖNÜL GÖZLERİ açık olanlar NE KATMIŞLAR ve NASIL BİR KATKIDA BULUNMUŞLARDIR.
Sn. Türesin galiba birşeyleri atlıyorsunuz. Şayet durum dediğiniz gibi olsaydı, müslümanlar çıktıkları ilk günden bu güne kadar hep aynı zillet içerisinde olmalı değiller miydi?

Şimdi ben size soruyorum. Yüz yıllarca bilimin merkezliğini yapmış olan islam dünyasında hem kalp gözü peşinde koşup hem de nasıl olmuş da kıtaları yönetmişler? bilimi ayağa kaldırmışlar.

O zamanki toplumların şimdikinden biraz daha dindar oldukları muhakkak. En azından yönetim kademesi olarak. Peki nasıl olmuş da şimdikinden daha çok perişan olmak yerine tam tersi olmuşlar?

Eski31-10-05, 07:32  #6
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

Arkadaşlar çelişki ve çatışmaya hiç gerek yok, bilgi eksikliği giderilebilir yeterki istensin.

Kudsal kitabımızda en az 40-50 yerde <<neden düşünmüyorsunuz- neden aklınızı kullanmıyorsunuz.aklını kullananlar için.....>> gibi ifadeler geçmektedir.

mesele aklın kullanılması meselesidir.Aklını kullanan diğerlerini yönetir.zamanında bunu Osmanlı başarmıştır şimdi ise başkaları başarmıştır.

kendi beceriksizliğimizi İnanca atmayalım.
çok sevdiğim bir söz ile bitireyim :
<<deniz kimseye istisna sağlamaz, siz yüzmeyi öğrenerek istisna kazanırsınız>>A.Hulusi
ugurozaltn is offline  
Eski31-10-05, 12:40  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Hancı!
Kaba kuvvet ve bilek gücünün egemen olduğu dönemlerde,müslüman aleminin savaşlarında ön saflarda evliyalar bulunurdu ve savaşlar zaferle neticelenirdi.Teknolojinin hakim olduğu dönemlerde ise bu evliyalar,savaşları göklerin derinliklerinden izlemeyi tercih etmektedirler.Zira silah icad oldu mertlik bozuldu.Evliyalarda mertliğin olmadığı yerden uzaklaşmayı uygun gördüler herhalde.Bir bilge şöyle diyor "Başarıların babası çoktur,başarısızlıklar ve mağlubiyetler yetim kalır". saygılarımla...
Türesin is offline  
Eski31-10-05, 13:12  #8
petricli

Sayın Türesin,

Son sözlerinize yorum yapmaya bile gerek duymuyorum. Basit, seviyesiz ve içeriği boş bir mesaj.

Doğrusu, sizden böylesine basit ve saçma bir söz işiteceğimi zannetmiyordum. Şaşırttınız beni... Ben ayakları yere basan, mantıklı bir anlatım bekliyordum.

Saygılar,

Eski31-10-05, 13:56  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

Sayın Türesin
siz Evliyaullah ı donkişot ile karıştırıyorsunuz galiba.
sanırım hayalinizdeki evliya hokkabaz bişi, şapkadan tavşan çıkaran cinsten.
benim bildiğim çok usta bir hokkabaz vardı ama o fötr şapkasından oy çıkarır milleti her seçimde öperdi.....ondan da evliya değil olsa olsa ... olur herhalde.

Evliya Zat Hak nuru ile bakar, Hakkın eliyle tutar,kendi kafalarına göre takılmazlar,HER İŞLERİ HAKK EMRİYLEDİR.

süvari Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-10-05 15:42 .Sebep: Düzeysiz kelime kullanımı
ugurozaltn is offline  
Eski31-10-05, 18:34  #10
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sn.Türesin,

Yazdıklarınıza bütünüyle katıldığımı söylemek istiyorum.

Kalp gözü, gönül gözü... sadece bir tv.programı olmanın ötesinde bir anlama çabasının da adıdır. Bu tür kavramların,olaya sadece soyut düşünme açısından bakıldığında olumlu açılımları da vardır. Bir insan sokakta gördüğü yoksul bir insana acıma duygusu içinde olabilir. Bu insana özgü temel bir özelliktir. Ama yaşanan ekonomik ve toplumsal koşullar kimilerinde bu duyguyu yok edebilir,insanı acımasız bir varlığa dönüştürebilir.

Şuraya gelmek istiyorum: Bizim bu forumda tartıştığımız ve karşı çıktığımız konu bu noktada değil. Karşı çıktığımız bu ve benzeri kavramların her konuda temel olarak ele alınması ve ileri sürülen düşüncelerin sadece, bu temelin üstünde yükseltilme çabalarıdır.

Felsefenin hele İslam felsefesinin kötü, zararlı,topluma hiç bir şey katmayan bir kültürel etkinlik olarak göstermenin bir yararı olmadığı gibi, bu tür kavramlarla her konuyu açıklama girişimlerinin de o oranda yanlış olduğunu savunuyoruz.

Bu çağda "Fatih'in askerleri...asma bahçeleri...ve bırakılan kese altınlar..." örneklemesi yaparsanız, imparatorluk, sömürgecilik, yayılmacılık kavramlarını bir türlü yerli yerine oturtamazsınız.

"Dindar müslümanlar olmasa kurtuluş savaşı kazanılmazdı" saptamasında bulunursanız, dünyanın herhangi bir yerinde mazlum ülkelerin başkaldırışını anlayamaz ve onu bizim kurtuluş savaşımızla ilşkilendiremezsiniz.

Yanlışımız; bu kavramların yaşam biçimimizin temel argümanı haline getirilme çabasından kaynaklandığı düşüncesindeyim. Biz de bu yanlışı eleştirmeye kalktığımızda sanki tümüye reddediyormuşuz gibi bir görüntü ortaya çıkmakta...

Topluma bir yararı var mı? diye soruyorsun. Eğer bir topluma yararı olan ekonomik ve toplumsal konuların üstüne örtüyorsa ki, ülkemizde ve sanıyorum tüm İslam ülkelerinde böyle bir durum sözkonusudur,elbette ki zararlı...Ama dediğim gibi bu zarar bu konunun ortaya konuluş biçiminden kaynaklanmaktadır.
melnur is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı