"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Benlik denen ten kafesi içindeki hapislik duygusunu hiç algıladığınız oldu mu? Bu duygu derinden algılanınca insanı olağanüstü bir şekilde huzursuz eder. Öyle ki, sen hep sensin ve herşeyi sen olarak algılıyorsun. Her sabah sen olarak kalkıyor ve bütün günü sen olarak geçiriyor ve sonra akşamları yine sen olarak yatıyorsun... Bunun aksi de olabilirdi, kişi bir başkası olarak da bir gün geçirebilir,sevinebilir veya üzülebilirdi. Ama öyle olmuyor, kişilik bilinci hep sen olarak parlıyor. Bu duyguyu yaşadıysanız farketmişsinizdir, bu çok derin ve ürkütücü bir duygudur, bir hapiste oluşu andırır. Herşeyi bu hapishanenin göz deliklerinden görür ve kulak girintilerinden duyarsınız ve dokunduğunuz nesneleri hapishanenin duvarlarından, yani benliği saran ve başkalarından ayrımlıyan deri tabakasından algılarsınız. Bu hapisliği eğer duyumsadıysanız, özgürlüğe hasret çekiyorsunuz demektir. Özgürlük ise kişisel bilinçten çıkışı işaret eder. Başka söyleyişle,özgürlük kişisel bilincin duvarlarının yıkılmasıyla diğer bütün herşeyle,yani varoluşla bütünleşmedir. Artık bilinciniz kişisel dar bir bilinç olmaktan çıkmış,bütünü kapsayan evrensel bir nitelik kazanmıştır. Evrensel nitelik kazanan bu bilinç şimdi kişiye öz kimliðini de tattırır. Artık sen bensindir. Ben de sen... Şimdi tek bir BEN vardır. O da büyük BEN veya SAKLI BEN"dir Büyük BEN tüm evreni içerir. Alan Watts ''Yeni bir kutsal kitaba ya da dine değil,yeni bir deneyime, BEN olmanın ne olduğunun yeni bir duyumsayışına gereksinimimiz var'' diyor ve ekliyor, '' Bütün bilinen tabular arasında en etkili bir biçimde pekiştirileni, görünürde ayrı, bağımsız ve yalıtılmış duran ego maskenizin altında yatanın gerçekte kim, ya da ne olduğunu bilme tabusu'' Büyük Ben'in değişik isimleri vardır. Bunlardan bazılarını sıralarsak, KOZMİK BİLİNÇ,KENDİNİ BİLMEK,TRANSANDANS,SAMADHİ, SATORİ,NİRVANA, FENAFİLLAH v.s. Sevecenlikle, |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|