| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yusuf olmak!../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yusuf olmak!.. Yusuf olmaksa muradın ya da Züleyha; Korkmayacaksın ölümden. Ölümün ayrılık değil kavuşmak olduğunu bileceksin. Dünyaya kafa tutacaksın tek başına. Yandaş yoldaş aramayacaksın. Bir Allah’ına bir kendine güveneceksin sadece. Yol arkadaşın terk etse bile seni yarı yolda, aşkına sahip çıkacaksın sonuna kadar. Tek başıma taşıyamam demeyeceksin. Ölünceye kadar taşıyacaksın şerefle. Karşılık beklemeyeceksin. Sevmek olacak tek amacın. Sevilmemişsin ne fark eder. Ayıplanmaktan korkmayacaksın. Sevgini gurur madalyası olarak taşıyacaksın göğsünde, kim ne derse desin… Sevgin için zindana atılmayı da attırmayı da göze alacaksın. Karanlıklar sırdaşın, böcekler yoldaşın olacak. Bileceksin sonunda ayrılık olduğunu. İsyan etmeyeceksin, vuslat beklemeyeceksin. Zaman ve mekan sizi ayıramayacak. Nerede olursan ol, her daim sevdiğinin yanında olacaksın. Üzüntüsüne üzülecek, sevincine sevineceksin. Sanma ki beraber olmak için yan yana olmak lazım. Gönüller beraberse mesafenin ne önemi var!.. Gönül gözüyle görecek, duyacaksın. Gönül diliyle konuşacaksın. Bilmez misin gönlü kainat bile kuşatamaz dar gelir. Gönül dilinden anlamam konuşamam, dayanamam bu çileye karşılıksız hiçbir şey veremem diyorsan; talip olmayacaksın Yusufluğa. Yusuf olmak için Yusuf gibi yürek gerek, gönül gerek, iman gerek. Züleyha değilsen eğer peşine düşmeyeceksin Yusufların. Kendi ayarında birini seveceksin ki mutlu olasın. Her babayiğidin harcı değildir Yusufluk ve her kadının harcı değildir Yusuf yüreklileri taşıyabilmek, layık olabilmek, Züleyha olabilmek!.. Fahrettin Petriçli __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| hocam ne güzel yazmışın. Gerçekten insana hitap ediyor. ben bu tarz duygusal şeyler yazmayı beceremem, napalım yaratılış meselesi. ama galiba meselenin içnde var olan ölüm korkusu değil, yani kişinin kendisinin ölümden korkması değil. Sevdiğine zarar gelecek korkusu ya da bilinmezliklerden korkmak, ne diyeceğinden ne düşüneceğinden, sonunun ne olacağından korkmak. son kez bakayım yazıya dedim, atladığım bir yeri gördüm : Alıntı:
Neyse lafı uzattım bende, dedim ya yazmayı beceremem pek duygusal konularda. Saygılarımla, elinize sağlık yazı için. | |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Teşekkür ederim Sayın Ulukoca. Benim aşka bakış açım farklıdır biraz. ![]() Sevmek olacak tek amacın sözüyle sevilip sevilmememenin önemsiz olduğunu vurgulamak istedim. Sevildiği için seven insanlara gülümserim daima. Onlar sevgiyle ticareti birbirine karıştıranlardır diye düşünürüm. Size bunu en güzel anlatacak örnek sanırım annenin evladına olan sevgisidir. Evladı nasıl olursa olsun anneler evlatlarını severler. İşte sevgi böyle olmalıdır ve zaten böyledir. Sevdiğine(!) sevilmediği için isyan edenler önce kendi duygularını gözden geçirmelidirler. Gerçek sevgi karşılık beklemeden sevmekle olur. Diğerleri mi? Sadece hikaye!.. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Karşılık verme konusu ise apayrı bence. En azından kendim için, sevdiğimin yanlıştan döndüğünü, düzeldiğini göreyim bir daha kıyamete kadar yüzünü görmeyeyim, dünyanın öbür ucunda yaşasın razıyım. Neyse gece gece sizi de rahatsız ettim, kusura bakmayın. Benim konularım değil aslında ama işte, bindik bir alamete gidiyoz kıyamete meselesi... Saygılaırmla | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|