"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
İnsanda Evrimin Boyutu Değişti mi? Sosyal Evrim Var mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsan sırada ne var diye soruyor doğal olarak kendine. Varsayalım ki evrimleştik o halde şu andada evrimleşiyoruz demektir. Evrimleşmeyede devam edeceğizdir insan olarak... Peki nasıl bir evrim olacak sıradaki ? Sizce ? . __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-07 03:57 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| insanın gelişmesini ve medenileşmesini evrim olarak ele alıyorsak sırada olan şey çok acı demektir. çünkü insanların son yıllardaki davranışlarına bakılırsa insanlık çıktığı zirveden inmeye başladı yani geriliyoruz. bu da demek oluyor ki ilkelleşiyoruz. |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
| Medenileşme bakımından ele alırsak öyle olabilir belki. Fakat ben şunu kastediyorum. Örneğin büyük şehirlerdeki çevre şartları, toz, kirlilik vs.. insanların bu hayat şartlarına uyum sağlaması için bir yönünü geliştirmesi gerekmez mi ? Veya bilgisayar çağına girdik geçtik. İnsanlar bilgisayara iyice bağımlı olurlarsa oturmaktan dolayı bazı bölgeler büyüyebilir ![]() vs.. böyle aklıma geliyor örnekleri. Acaba nasıl bir evrim içindeyiz... __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Zaten topigi acis amaciniz ve sorus bicminizdeki alayli anlatim cok acik siritiyor üzgünüm.. Yine de ben size, siradakinin nasil olabilecegi üzerine aydinlanmaniz icin var olan örneklerden bir kac soru yöneltebilirim. daha sonra üzerinde yorum yaparsiniz. camurdan, balciktan yaratildik, ve tanrinin nefesiyle can bulup; tanrinin yemeyin dedigi halde, setan Havvaya kandirmis elmayi kocaasina yedirmis ve apar topar ücümüz de cennetten kovulup dünyaya sürülmüsüz, ya da indirildik. Ama tanrinin nefesiyle yaratilmis, onun deyimiyle en mükemmel bicimde yaratildigimiza itiraziniz yok her halde. Simdi cok mükemmeldik te bir kac noktayi da animsatmak isterim: * Bedenimizdeki kil delikleri ve zayif kiciklarla dolu olmasi sizce ne anlam tasiyor? *Kuyruk sokumunuzdaki kemikler neden kondu? *Ayak parmaklarini neden el parmaklari gibi oldugu halde kisa? *20 lik disleriniz neden kullanilmadan dökülüyor? *Erkeklerde; disi olmadigi halde neden meme vardir? Bakiniz, örnekleri daha fazla cogaltmadan, mükemmel yaratilmis bir bedende bu gereksizlikler neden yaratildi, hic düsündünüz mü? Gelecek evrimi sorarken, simdiye kadar olan evrim üzerinde kafa yormadan bu topik calismaz ![]() Sorduklarim üzerine de evrim topigi forumda zaten vardir. Oralarda biraz gezinmenizi öneriyorum, ciddiye alirsaniz tabi. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-07 09:11 . | |
|
| #5 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Gerek mitoloji gerekse bilim bölümünde Evrim konusuna nasıl yaklaştığımı sürekli belirttim. Siz gene girmişsiniz din meselesine. Ben dini bakımdanda bilimsel bakımdanda bu konuya objektif olduğumu belirttim . Herhangi bir kastım yok bunda sadece sordum sırada ne var diye. Ciddi anlamda aklıma takıldı. Sizce dünyanın çok uzun ömrü olsa biyolojik açıdan nasıl bir değişim gösterirdik bu ilerleyen süreçte ? Ve özellikle şu anda nasıl bir evrimin içindeyiz ? . 20lik dişlerimiz muhtemelen öncekilerin üzerinden uzun zaman geçmesi ve köke sağlam yerleşmeleri veya bu bölgelerin yaş ilerledikçe daha esnekleşmesinden dolayı dökülüyor olmalıdır ki yaşlıların dişlerine bakarak ikinci şık daha mantıklı geliyor. Erkeklerde neden meme vardır demişsiniz. Onlarla çocuk emzirmiyoruz. Çocuğu yapan ve emziren kısmın memeleri büyümüş dikkat ederseniz. Bizdekiler neden geçmemiş ve neden çıkmış bu elbet tartışma konusu olabilir. Ayak parmakları ağırlığın topuk tarafına yüklenmesinin ayak parmaklarının küçük olmasındaki etkeni olabilir. El parmaklarının büyük olmasının ise araç ve gereç kullanmamız için olduğunu tahmin ediyorum. İlk soruyu anlayamadım ve ikinci soruya bir cevap veremem çünkü biyoloji alanında o kadar bilgim olmadığını belirtmiştim. Bunlar hakkında da nacizane varsayım görüşlerim bu şekildedir. . __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-07 22:57 . | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dusunceye onem verilen bir cagda oldugumuz icin bana kalirsa beyin sekli degisebilir...Kafa yapisi buyuyebilir...Ust kisim buyuyeceginden ters cevrilmis bir armut sekline gelebilir... Atmosferdeki gaz oraninin degisimine bagli olarak cigerlerde yapilan solunum degisebilir...Vucut sekli cigerin degisiminden etkilenebilir.... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İnsanoğlunun ortalama boyu uzamaktadır... Hatta Çinliler ve japonlar bile ![]() Daha 20-30 yıl önce 170cm boy, bilm insanlarınca uzun boy sayılıyordu... Bunun bir nedeni belki de, küresel ısınma ve beslenme alışkanlıklarının değişmesidir. Yaşam tarzındaki değişiklik de etkilidir mutlaka... Ama bu dediklerim ''evrim'' kavramı içinde mi değerlendirilir, bilemiyorum. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #8 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Fakat bunun çok fazla kafa şeklimize etki edeceğini zannetmiyorum. Atmosferdeki gaz oranına değinmişsiniz. Ciğerlerin değişimi vücudu pek etkilemez bence fakat ozon tabakasındaki delinmenin gözlerimize vereceği zarar nedeniyle artık Yarasa gibi bir görüş gücüne mi sahip oluruz ne olur bilemem.. . __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-07 00:45 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bunu hangi verilerden yola çıkarak söylüyorsunuz, merak ediyorum doğrusu ?!. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #10 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Geçen seneki Bilim Teknik kitaplarında yazıyordu veya ondan önceki seneki. Bunun nedeninin ise şu olduğunu zannediyorum. Örneğin gelişen formüller ve bilgisel bağların çoğalması bizim beynimizi daha az zorlamamıza neden oluyor olabilir. Bu arada şu üslubunuzu biraz daha dostane yapsanız zor mu acaba sizin için : "merak ediyorum doğrusu ?!." . __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-07 01:16 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|