| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu konuyu sayin Elektron´un actigi yeniden dirilis topiginden alintiladim. Alıntı:
Muhammed, yasami boyunca gücünü korumus, bölgede islami bir güc olmaya calismis, var olma savasi vermistir. Ama islamin yayilisi, Muhammed´in ölümünden sonraya, Türklerin zor yoluyla islamlastirilmasi ve Osmanli imparatorlugu dönemini de icine alarak yüz yillarca sürer. Durum bu olunca, allahin, kullari icin düsündügü cezanin kimler icin oldugu sorusu akla geliyor. Muhammed der ki; "ben iclerinde oldugum sürece üstlerinde kontrolcü idim." Simdi, Muhammde 40 yasinda peygamber olduguna göre, ölümüne dek 23 yil görevli oldugunu görüyoruz. (Yillarda hata varsa düzeltin) 23 yillik bir peygamber yasadigi sürece, kac kisi üzerinede kontolcü olacak, islami yasadigi sürede ne kadar tanitabilecekti? bu ayetlere dünya genelinde bakilirsa acik bir celiski vardir ve tebigin islam araplara yönelik oldugu ortadadir. allah´in, "sen yokken bunlar neler yaptilar." demesi kimler icindi? Her halde eskimo´lar icin söylenmis bir söz olmasa gerek. Her halde 23 yillik peygamberlik döneminde islamin erisemedigi Kanadalilar ve Asyalilar japonlar avrupalilar vb...bu isin disinda kalmalari gerekirdi. Ceza, o dönemin müslüman araplari icindi. yüzyillar sonra islam olanlar da üzerlerinde peygamber kontrolü olmadigindan bu ayetlere bakildiginda islam disinda kalanlarin da ceza sorumlulugunun disinda kalmalari gerkirdi. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-07 11:01 . | |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kendisinden sonra olan herşeyden bahsediliyor orada. Atıyorum şimdi doğu dünyasındaki insanlar,türküyedeki müslümanlar,yani peygamberin ümmetinden olanların yaptıklarından bahsediliyor. Büyük balık tuttmuş gibi,mucize arayanların matığıyla birşeyler yapmışsınız da,bu sefer boş çıktı üzgünüm ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #3 | ||
| Alıntı:
Peygamber diyor, ben var oldukca üzerlerinde kontrolcüydim. Kimin üzerinde?, Ya da 23 yili empati yoluyla 2300 yila mi dagitmayi filan düsünüyorsnuz, ayetlerle belge koyun. Düsünceleriniz degil. Düsüncelerinize din elsefesinde ihtiyacimiz olacak. Olay söyledikleriniz de kapsiyorsa, bu konuyu ortaya koyan calisma ve sonuclari ayetleriyle koyun. (iste celiskiler yakalandiginda büyük balik olarak algilanir ve elinin tersiyle geri itilir, ama celiskiler, ne kadar boyanirsa boyansinlar asla saklanamazlar) saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-07 11:30 . | |
| #4 | |
| Tamam güzel bir özdeyiş yazdınız,haklı çıktınız ![]() Tamamen saçmalık. Yazınızda şu yok mu? <<allah´in, "sen yokken bunlar neler yaptilar." demesi kimler icindi?>> Yok olan kim?Peygamber. Şuan peygamber var mı?Yok. Açık ve net değil mi? Boncuk bulmuş gibi sevinmenin anlamı,en azından bu konuda yok ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | ||
| Alıntı:
Siz bunu 2007 yi de ekleyerek, evrensellestirmeye calistikca taneleri bir araya getiremiyorsunuz, getiremezsiniz de. size yardimci olacak tek sey, sureleri okuyun, bin yillara filan dagitmadan, kimler arasinda gectigini kimleri kapsadigini sorgulayin. Ben size kanadalilarin bu isin disinda kaldigi sorusunu ayetten yola cikarak söylüyorum, siz inandiginizi söylüyoyr, asla somutlayamiyorsunuz. Ayni benzetisimi bir hiristian da sizin gibi yapmaktadir. ama her iki dinin bu söylemi artik eksimis yogurda döndü. Boncuk balik hikayeleri ile bir sonuca ulasamazsiniz. eski bir yöntem sizinki; konuyu birakip, atasözleriyle isi boguntuya getirmek. ama buna izin vermiyorum farkindaysaniz. Ben de güzel deyis yaratarak kisa cevaplar verebilirim. mesela, arenaya girip, bogadan kacan matador gibi davranmayiniz diyebilirim ![]() ya hic girmeyin, ya da kalin... saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
| #6 | |
| Elektronun konusunu gerçekten okudunz mu? Bakın bakalım o olay kıyamet günü mü geçiyor başak bir zaman mı? ![]() Şimdi islam inancına göre kıyamet dünya falan evren yok olunca olacak ya, Bu yıllar da geçmiş oluyor haliyle,2007 'den daha sonra en azından onu söyleyebilirim. Şimdi hepsini kapsıyor mu kapsamıyor mu,bir daha bakın bence. saygılar __________________
| #7 | ||
| Alıntı:
ancak, benim söylemek istedigim, yine arkadasin verdigi ayetlerin karsilastirmali sorgulamasiydi. " iste bak senden sonra bunlar neler yaptilar"diyere kullarindan sikayet eden bir allahin, peygamberinin kullarini koruyor gürünmesi inananlar icin onore edici bir durum. Ben yasarken onlar üzerinde kontrolcüydüm ama sen beni onlarin arasindan aldin" yani ben öldükten sonra, kullarimi affet, dagilmalari normaldir der gibi. o dönem de islamin ne denli yayildigini biliyoruz.Sorum burada kilitleniyor. Bu durumda kimsenin, kisacik peygamgberligi döneminde islami neden dünyaya yamadigi icin muhammed´i sorgulamaya hakki yok, o zaman siz hakli olurdunuz. Simdi koyun muhammedi kenara, allahin adaleti de burada aksamiyor mu; "sen yokken bunlar neler yapti" Kardesim, sefahati, iyiligi kötülügü, size de nefsimden verdim, diledigimin gözüne perde attim, diledigime akil fikir verdim diyen bir tanri, ceza günü kullari yargilamak icin 23 yillik bir peygambere mi güveniyordu? Eger ona güvenmiyorsa, binlerce yillik insani neden sorguluyor, ya da neden her dönem bir peygamber yollamadi seklinde bir soru, tanrinin bu deyislerinden sonra zaruri olmaktadir. Hristiyanlikta buna iliskin benzer ceza sistemini sorgularken yunan felsefecilerinden Xenon, Tanri sadist miydi sorusunu dahi yüz yillar önce sormustur.. Bakiniz durum ne kadar vahim aslinda... Yüz yillar önce görülenler ve bu gün göremediklerimiz.. Dünyayi, yasami, gelmisi gelecegi yalnizca bir kitabin sayili sureleriyle aciklamaya calisan düsünce yapisi ile ele almak sizce geri bir topluma aday olmanin kistaslari degil mi ![]() __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-07 15:29 . | |
| #8 | |
| O konuşmaların kıyamet zamanında geçtiği konusunda anlaştık sanırım ki,konu farklı yerlere taşınmış ![]() O diyaloglar olacak olayları anlatmakta,yani Allah tutup da "hey Muhammed sen niye böyle yaptın bi ton adam günah işlemiş ben şimdi ne yapayım ki" sana demiyor. Son cümlelerinize de katılıyorum,sadece o surelere dayanmak ve başka hiçbirşey yapmamak çok saçma olur. Bu yüzden sadece Kuran okumuyorum,burada sizlerle tartışıyorum,farklı kitaplar da okuyorum,fark fikir ve görüşlerin kitaplarını okuyorum. saygılar __________________
| #9 | |
| Zaten topigi yalnizca bu birkac ayet üzerindeki celiskileri ortaya koymak icin acmistim. Aslinda bana sorarsaniz kitaba göre ceza, islam disinda olan her kes icindir. "Bildirdigimiz halde görmezler mi?" söyleminin altinda aci bir azap yatar? Ama kimse, gözleri perdeleyenin tanri oldugunu düsünmek istemez, yakar gecer, yakamaz ise, allaha birakir... Bakiniz her sey kendi ic celiskisi icinde bogulur, dinler de öyle?? "Onlari nerde bulursaniz cikarin", "Müsrikler cirkeftir" diyen bir tanrinin arslanlari, bunlarla bir yerlerde karsilastiginda onlara cicek verecek degil herhalde. (Onlara el uzatmayiniz, dost olmayiniz dendigi halde; ABD ve AB ülkelerinde bunlarin yesil dolar ve mavi eurolarini sakallarini sivazlayarak ceplerine atan takiyyecileri zaten islamdan saymiyorum) Allah kafirler ve müsriklere ise, zaten kuran´da acikca bir azap bictigine göre bu cezalari, inanmayanlara dünyda verece milyonlarca müslüman var. Sizi onlardan görmüyorum ama, yanlis anlamayin ![]() saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
| #10 | |
| Çelişki aradınız ama olmadı malesef(sizin açınızdan )Çünkü ayette kıyamette geçen bir konuşma vardı. Azap kısmına gelince,Allah ile aranızda olan bir mesele,beni aşar o konu,onunla görüşün bir şekilde ![]() Aynı dinin başka söylemleri de vardır ki,Bektaşi-Hacı Bayram-Mevlana gibi kültürlerin toprağıdır burası da,ne yazık ki gelişmemişliğin getirisi olarak dış kaynaklı her çomak çarkımızı ters işletmekte. O ABD ve AB ile dost olanalr da,sanmayın ki oradaki halktır,bizim ülkemizin başındakiler dost, Bu forumu okuyalım en aızndan,büyük bir düşmanlık yok mu bu birliklere, Demek ki genellemeler ve iktidarın yaptıklarını halka dayatmalar yanlışmış. Ama oy veriyorlar diyorsanız; Buyrun bu seçim kime verelim ![]() saygılar __________________
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|